יום שני, 21 ביולי 2014

מעדן חלב שוקולד טבעוני ביתי ב-10 דק'


מתכון קל ומהיר למעדן חלב שוקולד טבעוני חם, פושר או קר.

אני מעולם לא הצלחתי להתאפק... כך שאני יכולה להעיד שהוא מאד טעים כשהוא חם וכשהוא פושר :)
תענוג ביתי כיפי, חסכוני לכיס, קל ומהיר הכנה.
בתמונה למעלה: מעדן חלב שוקולד טבעוני עם קצפת וניל קוקוס, שוקולד מריר מגורר ופקאן מסוכר.
קדימה להכנה!


מרכיבים:

כוס חלב צמחי / מים

2 כפות שטוחות של קורנפלור

3-6 קוביות שוקולד מריר פרווה (לפי הטעם)

2-4 כפיות סוכר/סילאן/אגבה/מייפל או ממתיק אחר (לפי הטעם)


איך מכינים?

מעבירים את החלב/מים והקורנפלור לסיר קטן, בוחשים היטב בעוד החלב קר (חשוב לבחוש היטב בשלב זה כדי למנוע גושים). מניחים את הסיר על אש בינונית/גבוהה וממשיכים לערבב היטב ללא הפסקה עד שמבעבע (כחמש דקות).
מוסיפים את קוביות השוקולד וממשיכים לבחוש ללא הפסקה על אש קטנה עם בעבוע קל. תוך כדי ערבוב תבחינו שהמעדן הופך לסמיך יותר. מוסיפים את הממתיק, לאחר עוד כחמש דקות של ערבוב מכבים את האש ומוזגים לכלי הגשה.

אפשר לקשט עם שבבי קוקוס, שוקולד, שקדים, אגוזים, בוטנים, תותים, גרידת תפוז וכל מה שעולה בדעתכם.


בתיאבון :)


מעדן חלב טבעוני, מעדן חלב צמחי, מעדן שוקולד ללא חלב, ללא לקטוז, נטול לקטוז, ללא גלוטן, נטול גלוטן, מעדן שוקולד חלב ביתי, קל להכנה, מתכון מהיר, מעדן שוקולד טבעוני, הכנה ביתית, קינוח טבעוני

14 תגובות:

  1. יצא מאוד מאוד טעים אבל בתוצאה הסופית היו גושים קטנים שהפריעו למרקם.
    בחשתי טוב לאורך כל הבישול.
    יש לך רעיון לסיבה שזה יצא ככה?

    המון תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי DC, אני שמחה לשמוע שיצא מאוד טעים :)
      לגבי הגושים הקטנים, אני מציעה לנסות ולבחוש היטב עם כף עץ את הקורנפלור עם חלב הסויה הקר בסיר עוד לפני שמדליקים את האש ובאותו עיתוי לנסות לפורר ולמחוץ עם הכף ככל האפשר גושים שמתגבשים.
      אשמח לדעת אם זה עזר ואיך יצא.
      בהצלחה ובתיאבון!
      נופר

      מחק
  2. מקררים את זה לפני ההגשה, נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עמית,
      אפשר לאכול חם או קר. טעים כך וכך.
      אני בד"כ אוכלת חם או פושר :)
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  3. האם ניתן להחליף את הקורנפלור במשהוא אחר, יותר מזין ובריאות?

    השבמחק
    תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    2. היי סיגי,
      קורנפלור משמש להסמכה ויצירת מרקם המעדן. אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום.
      בכל מקרה, מה שיפה במעדן ביתי הוא שאת קובעת את כמות הסוכר, ובכל מקרה הוא ללא חומרים משמרים וללא המון רכיבים מעובדים.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  4. יצא מצויין!
    ופתר בקלילות את דרישת הגן למעדן (לכבוד חג השבועות). אפשר להחליף את קוביות השוקולד באבקת קקאו?
    אם כן, באיזו כמות לדעתך?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל,
      אני שמחה מאד לשמוע שנהניתים ושהמעדן פתר לכם את העניין בקלילות. תודה ששיתפת!
      יש לי מתכון למעדן שוקולד נטול שומן (ללא קוביות שוקולד ועם אבקת קקאו) בבלוג בקישור הזה:
      http://vegan-vibe.blogspot.co.il/2015/01/fat-free-chocolate-pudding.html
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  5. מה הכוונה חלב צמחי? חלב סויה יהיה טוב? הוא לא יתפרק בבישול?

    השבמחק
    תשובות
    1. חלב צמחי הוא כל חלב מהצומח - סויה, שיבולת שועל, אורז, שקדים וכד'.
      חלב סויה הוא נהדר.

      מחק
  6. הי, אני רוה להכין רק עם ממתיק טבעי, בלי קוביות השוקולד. מה להוסיף כדי להסמיך ובאילו כמויות? קורנפלור? קמח טפיוקה? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רעות,
      יש לי בדיוק מתכון כזה ללא קוביות השוקולד כאן:
      http://vegan-vibe.blogspot.co.il/2015/01/fat-free-chocolate-pudding.html
      או שפשוט חפשי בבלוג "מעדן שוקולד" ותמצאי :)
      בתיאבון!
      נופר

      מחק