יום שבת, 1 באוקטובר 2016

גבינה בולגרית/צפתית טבעונית בסגנון לאבנה

לכל מי שאוהב תוספות מלוחות בסלט הירקות, עם הפסטה, הקינואה או עם האבטיח,
למי שאוהב מתכונים קלים-קלים ב5 דק'
זה המתכון בשבילכם!
שימו לב! המתכון מתייחס לכוסות מדידה, אך לכפות ולכפיות מטבח ביתיות (ולא לכפות וכפיות מדידה).

למי שאוהב אוכל טעים ובריא (וגם עשיר בברזל ובחלבון)
קבלו מתכון קל, מהיר, בריא וטעים לגבינה בולגרית-צפתית בסגנון לאבנה, עם הארומה האהובה של שמן זית ותערובת זעתר-שומשום.
אין צורך להפעיל את הגז וגם לא לחמם את התנור. 
חמש דקות,
שלושה מרכיבים+זעתר ומלח והתענוג בצלחת שלכם או הישר על הלשון :)
למי שמעוניין להכין גבינה בולגרית/צפתית בטעם קלאסי - ראו את ההערה בתחתית העמוד.

מרכיבים:

1 חבילת טופו (300 גרם)
1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח (או יותר)

3 כפיות מלאות "בהריון" תבלין זעתר (תערובת של זעתר טחון ושומשום)

איך מכינים?

חותכים את גוש הטופו לקוביות.
אני חותכת פרוסות יחסית דקות ומשם לריבועים קטנים יחסית, כדי שכל ריבוע יספוג את מלוא הטעמים.


בקערה/קופסה גדולה מערבבים את כל יתר החומרים (חוץ מקוביות הטופו)

מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים היטב עד שכל הקוביות עטופות ברוטב. השתמשו בקופסה שבה הרוטב מכסה את קוביות הטופו.

טועמים ומתקנים תיבול על פי הצורך.

אפשר לאכול מיד אבל מומלץ להניח במקרר למס' שעות כדי שהטופו יספוג היטב את כל הטעמים.

טעים ביותר עם סלטי ירקות, סלט קינואה/בורגול, פסטה, אטריות אורז/שעועית/אחר, אנטיפסטי, אבטיח ובכל שילוב שתבחרו.
לבריאות ובתיאבון! :)

הערה:
* למי שמעוניין בהכנת גבינה בולגרית/צפתית מלוחה צמחית בטעם קלאסי:
הכינו באותה הדרך, ללא הזעתר, רק הוסיפו יותר מלח.
טעמו, תקנו תיבול ותהנו :)

2 תגובות:

  1. אפשר להשתמש במתכון הזה גם בטופו משי? (דרכת רכות אמצעית)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      לצערי לא ניסיתי אז לא יכולה להעיד.
      אם הוא חצי רך ולא מתפרק ייתכן שכן, ואם כן מתפרק אז אפשר להכין ממרח גבינה בסגנון לאבנה עם הרכיבים שציינתי,
      נראה לי ששילוב המרכיבים ייצא טעים אך שוב, לא ניסיתי כך שלא בטוחה במרקם.
      אם ניסית אשמח מאד לדעת איך יצא!
      נופר

      מחק