יום חמישי, 7 בדצמבר 2017

מרק ירקות מחמם לב

אין כמו מרק ירקות מהביל ביום קריר.
כמה פשוט, ככה טעים :)
ומעשיר את הגוף בהמון מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון וכל מה שהגוף צריך כדי להתחזק, להרגיש טוב, למנוע מחלות או להתגבר על כל התקררות או מחלה.
כל כך פשוט לעשות טוב בגוף ובנשמה :)

יש כאן למעשה שני מתכונים נפלאים וקלים עם הבדל אחד -
מרק ירקות צח ומרק ירקות ועדשים. 

מרכיבים:
1 בצל קצוץ
3-4 גזרים
3-4 בטטות
2-3 קישואים (אופציונלי)
כ-8 תפוחי-אדמה
עלים בכמות נכבדת: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי
מעט שמן זית
תבלינים: כורכום, מלח, פלפל, כמון ומה שאוהבים.
אופציונלי: שום כתוש 
אופציונלי: תוספת למרק סמיך ועשיר:
1 וחצי או 2 כוסות עדשים כתומות יבשות.
איך מכינים:
1. מקלפים את הגזרים, הבטטות, תפוחי האדמה והקישואים וחותכים אותם.
2. בסיר מרק גדול מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב, אפשר להוסיף שום כתוש.
3. מוסיפים מים ואת הירקות החתוכים.
אפשר להוסיף גם כרובית/ברוקולי, עגבניות ואיזה ירקות שרוצים.
4. מוסיפים עלי סלרי, שמיר, פטרוזיליה ו/או כוסברה - אני אוהבת להוסיף אותם קצוצים.
מוסיפים את התבלינים (ניתן להוסיף תבלינים נוספים ע"פ הטעם).
5. מבשלים עד שהירקות רכים.
6. אופציונלי - תוספת עדשים כתומות:
להסמכה, טעם ותוספת חלבון, ברזל, סידן ושלל מינרלים אני מוסיפה כוס וחצי/שתיים של עדשים כתומות יבשות לסיר.
אפשר לבשל את העדשים בסיר נפרד - 
על כל כוס עדשים, 2 כוסות מים, לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם, במיוחד לקראת סוף הבישול לערבב היטב עד שהן מתרככות לגמרי ומתפרקות. כך אפשר להוסיף את העדשים באופן אישי לצלחת של כל מי שירצה, ולערבב היטב בצלחת.
מתקבל מרק ירקות ועדשים סמיך, טעים ומשגע.
7. מתחממים ונהנים מכל כף :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה