יום ראשון, 22 ביוני 2014

מוס שוקולד עשיר בשני מרכיבים בלבד ו-5 דק' עבודה!


כל אוהב שוקולד יעריץ את האדמה עליה אתם דורכים, אחרי שיטעם מהמוס הזה.
מוס קרמי סמיך שאי אפשר להפסיק לאכול, והכי חשוב – הכי קל ומהיר להכנה! בלי הקצפות, בלי מרכיבים מסובכים, בלי חומרים מן החי. תענוג אמיתי.
לעומת מוסים שמכילים מרגרינה/מחמאה/קצפות (כמות גדולה של שומנים מוקשים), המוס הזה נטול כולסטרול ומכיל בעיקר שומן קוקוס, שהתגלה במחקרים עדכניים כבריא מאד, כך שהשחיתות במקרה הזה, טעימה ללשון ויחסית לאחרות, אפילו עדיפה לגוף.

בקיצור, לכו על זה.


מרכיבים:

פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (מ17% שומן ומעלה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה (2 חפיסות)
* לאוהבי מתוק: 1-3 כפות סוכר, לפי הטעם

או

קרטון (500 מ"ל) קרם קוקוס (מ17% שומן ומעלה)
250 גרם שוקולד מריר פרווה (2.5 חפיסות)
* לאוהבי מתוק: 1-3 כפות סוכר, לפי הטעם
איך מכינים?

מרוקנים פחית קרם קוקוס שלמה לסיר קטן, מביאים כמעט לרתיחה - כשרואים בועות קטנות עולות, מכבים את האש.
מכניסים מיד לסיר את השוקולד המריר שבור לקוביות ומערבבים היטב עד שכולו נמס בקרם הקוקוס ונוצר גנאש שוקולד נוזלי (אל דאגה המקרר יעשה את הקסם ויהפוך אותו למוס הנכסף)
* למי שאוהב מוס מתוק, הוסיפו כפות סוכר לפי הטעם וערבבו היטב לתערובת אחידה. תטעמו ותתקנו.

מניחים על השיש להתקררות ומדי פעם מערבבים. כשהמוס פושר אפשר למזוג לכלי סגור ולאחסן במקרר, עדיף ללילה.
המוס מוכן גם כעבור כ-3-4 שעות במקרר. לממהרים במיוחד, אפשר להכניס למקפיא לכשעתיים ולזלול או להעביר למקרר.

מוזגים לקעריות הגשה, אפשר להוסיף מלמעלה שברי אגוזים/שקדים, פירורי ביסקוויטים/עוגיות, שבבי קוקוס, קצפת וניל קוקוס, תותים, אננס, מנגו ומה שתחפצו!
מלקקים ונהנים :-)

המוס פרווה וגם כשר לפסח.

מתכונים נוספים בשילוב מוס השוקולד:
עוגת קרם עוגיות אוריאו
קינוח "מילקי"
עוגת שוקולד מדהימה 2-2-2

עוגת שוקולד מדהימה 2-2-2 בציפוי מוס השוקולד
המוס מככב כשכבת שוקולד עשירה בעוגת קרם עוגיות אוראו
מוס לבדו איתן, לו רק ניתן :)

39 תגובות:

  1. היי נופר,

    קודם כל רציתי לציין שהמתכונים שלך מדהימים! בינתיים ניסיתי רק את המתכונים המתוקים, אבל היד עוד נטויה :)

    עלה לי רעיון ורציתי לשאול אם יש לך מושג-
    מה הסיכוי שאפשר להכין את המוס כמוס לוטוס, כשבמקום שוקולד מריר יהיה ממרח לוטוס. זה נראה לך אפשרי?
    ואז לשדרג את עוגת קרם לוטוס הנפלאה שלך עם מוס לוטוס למעלה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותם, תודה רבה לך, מאד משמח לשמוע :)
      רעיון נהדר לנסות להכין מוס לוטוס. לדעתי ממרח לוטוס וקופסת קרם קוקוס לא יצליחו ליצור מוס כזה.
      במתכון של עוגת הלוטוס כתבתי אופציה ליצירת שכבת גנאש לוטוס ע"י המסת ממרח לוטוס ומזיגתו מעל העוגה (הכי קל ויוצא מעולה).
      ליצירת מוס לוטוס עם קרם קוקוס אפשר להקציף את קרם הקוקוס (כמו במתכון הזה:
      vegan-vibe.blogspot.co.il/2014/06/coconut-cream.html
      אפשר להוסיף סוכר במקום האינסטנט פודינג וניל) ולקפל לתוכו ממרח לוטוס מומס שהצטנן מעט.
      מקווה שעזרתי.
      מוזמנת לשאול כל דבר,
      המשך שבוע מעולה
      נופר

      מחק
  2. הי, לדעתך אחרי קירור אוכל להעביר את המוס לשקית זילוף ולזלף אותו למנות אישיות ואז לקרר שוב בצורה החדשה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רעות, נשמע שיש סיכוי טוב שזה יעבוד. תמיד טוב לנסות :)
      אם את רוצה שהמוס יהיה קצת יותר סמיך אפשר להוסיף עוד כ50 גרם שוקולד מריר בעת ההכנה.
      בנוסף, אל תשכחי שמחוץ למקרר המוס אט אט יהפוך נוזלי, כדי לשמור על צורת הזילוף כדאי לשמור במקפיא.
      אשמח מאד לדעת איך עבד לך.
      בהצלחה ובתיאבון :)
      נופר

      מחק
  3. האם אפשר להוסיף אגר אגר כדי שלא יהיה צורך למקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בני,
      מעולם לא הרגשתי צורך להשתמש באגר אגר במוס הזה, כך שלצערי לא אוכל לייעץ בעניין.
      במזג האוויר החורפי הנוכחי הגנאש הופך די מהר למוס סמיך ויציב ביותר במקרר ובמקפיא מהר יותר כמובן.

      מחק
  4. נראה טוב! הולכת תכף לנסות... האם לא כדאי להקציף את התערובת המוכנה אחרי שהתקררה כדי להוסיף אווריריות? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דורית,
      מעולם לא הרגשתי צורך להקציף כי המוס כ"כ טעים כמו שהוא.
      אני לא יודעת אם זה יעבוד מאחר שמדובר בקרם קוקוס ולא בקצפת צמחית.
      אם בכ"ז תחליטי לנסות, אשמח שתעדכני איך זה עבד.
      בתיאבון :)
      נופר

      מחק
    2. היי נופר,
      עשיתי ללא הקצפה ויצא מצויין! תודה

      מחק
    3. היי דורית,
      כיף לשמוע ושחזרת לעדכן :)
      סופ"ש נעים!
      נופר

      מחק
  5. אני רוצה להכין את זה לערב חג. אפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה? בבוקר להוציא למקרר? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רחל,
      בוודאי אין בעיה להכין יום לפני. אשמח לעדכונך.
      תהנו :)
      נופר

      מחק
  6. היי,
    לכמה קעריות הגשה מספיק המתכון?
    ומתי את ממליצה להוסיף את הקצפת וניל קוקוס למוס? (והאם אפשר לשים את המוס והקצפת במקרר בלי בעיה בלי שהקצפת תהרס).
    המתכון נראה ממש טעים! תודה מראש (:

    השבמחק
    תשובות
    1. היי 22zoai22,
      תודה רבה, אני מציעה לך לטעום, הוא באמת טעים ;)
      המתכון יכול להספיק לכ-8-10 מנות (פחות או יותר), תלוי בגודל כוסיות ההגשה. אם את מגישה את מוס השוקולד עם קצפת קוקוס וניל, אני ממליצה למרוח קודם את קצפת הקוקוס וניל, להכניס אותה להתייצבות במקפיא כשעה-שעה וחצי, וכשהיא יציבה למזוג מעליה את מוס השוקולד כשהוא פושר ועדיין נוזלי ולהכניס להתייצבות במקפיא (אל דאגה הוא לא יישאר נוזלי, במקפיא הוא יהפוך למוס).
      אשמח לדעת איך יצא.
      בהצלחה וחג שמח! :)
      נופר

      מחק
    2. הייי
      יצא ממש טעים :) עשיתי כמו שהצעת
      תודה על הכל
      חג שמח!

      מחק
    3. היי 22zoai22,
      איזה יופי, כיף לשמוע :) תודה שחזרת לעדכן!
      לכמה מנות הספיק לך?
      אם בא לך מוזמנת לשלוח לי תמונות אני מסוקרנת ;)
      veganvibe10@gmail.com
      חג שמח!
      נופר

      מחק
    4. היי נופר,
      לא צילמתי כשהכנתי אז אין תמונה.. חח
      והספיק לי ל24 כוסות הגשה קטנות (: (הוספתי את החצי פחית שנשארה מהקצפת וניל למוס בנוסף)
      המשך יום טוב!

      מחק
  7. היי
    אחרי שמקררים את הגנאש, אפשר להקציף אותו עם פחית קרם קוקוס נוספת?
    תודה מראש (:

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל,
      מעולם לא ניסיתי להקציף אותו לאחר שהוא קר ומוכן. אני הייתי מציעה להכין כמות נוספת של מוס מקרם הקוקוס הנוסף.
      אם תנסי משהו אחר, אשמח לשמוע דיווח :)
      בתיאבון וחג שמח!
      נופר

      מחק
  8. האם גם במקרה הזה משתמשים רק בחלק המוקשה של הקרם קוקוס או ששופכים גם את הנוזל לסיר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נועה,
      במתכון הזה של מוס השוקולד משתמשים בכל תוכן קופסת קרם הקוקוס.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  9. המוס מאוד טעים. תודה

    השבמחק
  10. נשמע מעולה, אני מכינה את זה לחברות ורציתי לדעת אם יש טעם של קוקוס כי אחת מהן לא אוהבת כל כך..

    השבמחק
    תשובות
    1. היי chaya yana,
      הטעם הוא של מוס שוקולד, כדאי להוסיף בערף כף וחצי סוכר כדי להדגיש את המתיקות.
      בעיקרון למוס אין טעם של קוקוס, אולי ממש מעט מרומז רק אם ממש מתאמצים לחפש.
      שווה לנסות :)
      אשמח לשמוע אם הכנת ואיך עבר.
      תהנו!
      נופר

      מחק
  11. צריך לקרר את קרם הקוקוס ואז להשתמש רק בחלק הקשה שלו?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      במקרה של מוס השוקולד, לא מקררים את קרם הקוקוס. משתמשים בכל המיכל (400 או 500 מ"ל) ע"פ ההוראות.
      אשמח לדעת איך יצא :)
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  12. האם יש תחליף לקרם הקוקוס??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      המתכון הנוכחי מתמקד בשימוש בקרם קוקוס.
      למי שרוצה אפשר להשתמש בקצפת צמחית אבל אז המתכון שונה.
      צריך להקציף את הקצפת הצמחית. להמיס את השוקולד המריר בבן מארי (בסיר קטן בתוך סיר עם מים).
      מחכים שהשוקולד המומס יפשיר מעט, ומוסיפים אותו בהדרגה בתנועות קיפול לתוך הקצפת הצמחית ואז נוצר מוס שוקולד.

      מחק
  13. אני גם אשמח לדעת אם יש תחליף לקרם הקוקוס :)

    השבמחק
  14. אני גם אשמח לדעת אם יש תחליף לקרם הקוקוס :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      המתכון הנוכחי מתמקד בשימוש בקרם קוקוס.
      למי שרוצה אפשר להשתמש בקצפת צמחית אבל אז המתכון שונה.
      צריך להקציף את הקצפת הצמחית. להמיס את השוקולד המריר בבן מארי (בסיר קטן בתוך סיר עם מים).
      מחכים שהשוקולד המומס יפשיר מעט, ומוסיפים אותו בהדרגה בתנועות קיפול לתוך הקצפת הצמחית ואז נוצר מוס שוקולד.

      מחק
  15. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  16. תודה על המתכון האם אפשר להכין היום יום חמישי ולשמור בהקפאה עד יום שני בערב? אני הולכת גם להשרות צימוקים ברום ולהוסיף לתערובת.שאלה נוספת אם יכול להשאר בהקפאה כמה זמן מראש להפשיר? תודה ושנה מבורכת

    השבמחק
  17. בטעות השתמשתי במי קוקוס, בעייתי? :(

    השבמחק
  18. הקפאתי ליום שלך ועכשיו הוא ממש קפוא איך הופכים את זה למוס?

    השבמחק
  19. האם ניתן להשתמש בשוקולד לבן טבעוני? והאם זה באותו יחס..?

    השבמחק
  20. כבר שלוש שעות שהוא במקרר ונוזלי לגמרי... יש דרך לעזור לו להפוך למוס?

    השבמחק
  21. אנונימי16.5.2019, 21:25

    היי, האם אפשר להחליף את השוקולד בקפה ואבקת סוכר? בכלל צריך סוכר או שהקוקוס מתוק מטבעו? אני רוצה להכין שלושה מטוסים קפה-מוקה-שוקולד, למורה אוסיף מנה לקפה למתכון אבל לקפה..

    השבמחק
  22. ברצוני לשים את המוס על העוגה מתי להוסיף את המוס לעוגה?
    תודה

    השבמחק