מוס קרמי סמיך שאי אפשר להפסיק לאכול, והכי חשוב – הכי קל
ומהיר להכנה! בלי הקצפות, בלי מרכיבים מסובכים, בלי חומרים מן החי. תענוג אמיתי.
לעומת מוסים שמכילים מרגרינה/מחמאה/קצפות (כמות גדולה של שומנים מוקשים), המוס הזה נטול כולסטרול ומכיל בעיקר שומן קוקוס, שהתגלה במחקרים עדכניים כבריא מאד, כך שהשחיתות במקרה הזה, טעימה ללשון ויחסית לאחרות, אפילו עדיפה לגוף.
לעומת מוסים שמכילים מרגרינה/מחמאה/קצפות (כמות גדולה של שומנים מוקשים), המוס הזה נטול כולסטרול ומכיל בעיקר שומן קוקוס, שהתגלה במחקרים עדכניים כבריא מאד, כך שהשחיתות במקרה הזה, טעימה ללשון ויחסית לאחרות, אפילו עדיפה לגוף.
בקיצור, לכו על זה.
מרכיבים:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (מ17% שומן ומעלה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה (2 חפיסות)
* לאוהבי מתוק: 1-3 כפות סוכר, לפי הטעם
או
קרטון (500 מ"ל) קרם קוקוס (מ17% שומן ומעלה)
250 גרם שוקולד מריר פרווה (2.5 חפיסות)
* לאוהבי מתוק: 1-3 כפות סוכר, לפי הטעם
איך מכינים?
מרוקנים פחית קרם קוקוס שלמה לסיר קטן, מביאים כמעט לרתיחה -
כשרואים בועות קטנות עולות, מכבים את האש.
מכניסים מיד לסיר את השוקולד המריר שבור לקוביות ומערבבים
היטב עד שכולו נמס בקרם הקוקוס ונוצר גנאש שוקולד נוזלי (אל דאגה המקרר יעשה את הקסם ויהפוך אותו למוס הנכסף)
* למי שאוהב מוס מתוק, הוסיפו כפות סוכר לפי הטעם וערבבו היטב לתערובת אחידה. תטעמו ותתקנו.
מניחים על השיש להתקררות ומדי פעם מערבבים. כשהמוס פושר אפשר למזוג לכלי סגור ולאחסן במקרר, עדיף ללילה.
המוס מוכן גם כעבור כ-3-4 שעות במקרר. לממהרים
במיוחד, אפשר להכניס למקפיא לכשעתיים ולזלול או להעביר למקרר.
מוזגים לקעריות הגשה, אפשר להוסיף מלמעלה שברי אגוזים/שקדים, פירורי ביסקוויטים/עוגיות, שבבי קוקוס, קצפת וניל קוקוס, תותים, אננס, מנגו ומה שתחפצו!
מלקקים ונהנים :-)
המוס פרווה וגם כשר לפסח.
מתכונים נוספים בשילוב מוס השוקולד:
עוגת קרם עוגיות אוריאו
קינוח "מילקי"
עוגת שוקולד מדהימה 2-2-2
המוס פרווה וגם כשר לפסח.
מתכונים נוספים בשילוב מוס השוקולד:
עוגת קרם עוגיות אוריאו
קינוח "מילקי"
עוגת שוקולד מדהימה 2-2-2
עוגת שוקולד מדהימה 2-2-2 בציפוי מוס השוקולד
המוס מככב כשכבת שוקולד עשירה בעוגת קרם עוגיות אוראו
היי נופר,
השבמחקקודם כל רציתי לציין שהמתכונים שלך מדהימים! בינתיים ניסיתי רק את המתכונים המתוקים, אבל היד עוד נטויה :)
עלה לי רעיון ורציתי לשאול אם יש לך מושג-
מה הסיכוי שאפשר להכין את המוס כמוס לוטוס, כשבמקום שוקולד מריר יהיה ממרח לוטוס. זה נראה לך אפשרי?
ואז לשדרג את עוגת קרם לוטוס הנפלאה שלך עם מוס לוטוס למעלה :)
היי רותם, תודה רבה לך, מאד משמח לשמוע :)
מחקרעיון נהדר לנסות להכין מוס לוטוס. לדעתי ממרח לוטוס וקופסת קרם קוקוס לא יצליחו ליצור מוס כזה.
במתכון של עוגת הלוטוס כתבתי אופציה ליצירת שכבת גנאש לוטוס ע"י המסת ממרח לוטוס ומזיגתו מעל העוגה (הכי קל ויוצא מעולה).
ליצירת מוס לוטוס עם קרם קוקוס אפשר להקציף את קרם הקוקוס (כמו במתכון הזה:
vegan-vibe.blogspot.co.il/2014/06/coconut-cream.html
אפשר להוסיף סוכר במקום האינסטנט פודינג וניל) ולקפל לתוכו ממרח לוטוס מומס שהצטנן מעט.
מקווה שעזרתי.
מוזמנת לשאול כל דבר,
המשך שבוע מעולה
נופר
הי, לדעתך אחרי קירור אוכל להעביר את המוס לשקית זילוף ולזלף אותו למנות אישיות ואז לקרר שוב בצורה החדשה?
השבמחקהיי רעות, נשמע שיש סיכוי טוב שזה יעבוד. תמיד טוב לנסות :)
מחקאם את רוצה שהמוס יהיה קצת יותר סמיך אפשר להוסיף עוד כ50 גרם שוקולד מריר בעת ההכנה.
בנוסף, אל תשכחי שמחוץ למקרר המוס אט אט יהפוך נוזלי, כדי לשמור על צורת הזילוף כדאי לשמור במקפיא.
אשמח מאד לדעת איך עבד לך.
בהצלחה ובתיאבון :)
נופר
האם אפשר להוסיף אגר אגר כדי שלא יהיה צורך למקפיא?
השבמחקהיי בני,
מחקמעולם לא הרגשתי צורך להשתמש באגר אגר במוס הזה, כך שלצערי לא אוכל לייעץ בעניין.
במזג האוויר החורפי הנוכחי הגנאש הופך די מהר למוס סמיך ויציב ביותר במקרר ובמקפיא מהר יותר כמובן.
נראה טוב! הולכת תכף לנסות... האם לא כדאי להקציף את התערובת המוכנה אחרי שהתקררה כדי להוסיף אווריריות? תודה
השבמחקהיי דורית,
מחקמעולם לא הרגשתי צורך להקציף כי המוס כ"כ טעים כמו שהוא.
אני לא יודעת אם זה יעבוד מאחר שמדובר בקרם קוקוס ולא בקצפת צמחית.
אם בכ"ז תחליטי לנסות, אשמח שתעדכני איך זה עבד.
בתיאבון :)
נופר
היי נופר,
מחקעשיתי ללא הקצפה ויצא מצויין! תודה
היי דורית,
מחקכיף לשמוע ושחזרת לעדכן :)
סופ"ש נעים!
נופר
אני רוצה להכין את זה לערב חג. אפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה? בבוקר להוציא למקרר? תודה
השבמחקהיי רחל,
מחקבוודאי אין בעיה להכין יום לפני. אשמח לעדכונך.
תהנו :)
נופר
היי,
השבמחקלכמה קעריות הגשה מספיק המתכון?
ומתי את ממליצה להוסיף את הקצפת וניל קוקוס למוס? (והאם אפשר לשים את המוס והקצפת במקרר בלי בעיה בלי שהקצפת תהרס).
המתכון נראה ממש טעים! תודה מראש (:
היי 22zoai22,
מחקתודה רבה, אני מציעה לך לטעום, הוא באמת טעים ;)
המתכון יכול להספיק לכ-8-10 מנות (פחות או יותר), תלוי בגודל כוסיות ההגשה. אם את מגישה את מוס השוקולד עם קצפת קוקוס וניל, אני ממליצה למרוח קודם את קצפת הקוקוס וניל, להכניס אותה להתייצבות במקפיא כשעה-שעה וחצי, וכשהיא יציבה למזוג מעליה את מוס השוקולד כשהוא פושר ועדיין נוזלי ולהכניס להתייצבות במקפיא (אל דאגה הוא לא יישאר נוזלי, במקפיא הוא יהפוך למוס).
אשמח לדעת איך יצא.
בהצלחה וחג שמח! :)
נופר
הייי
מחקיצא ממש טעים :) עשיתי כמו שהצעת
תודה על הכל
חג שמח!
היי 22zoai22,
מחקאיזה יופי, כיף לשמוע :) תודה שחזרת לעדכן!
לכמה מנות הספיק לך?
אם בא לך מוזמנת לשלוח לי תמונות אני מסוקרנת ;)
veganvibe10@gmail.com
חג שמח!
נופר
היי נופר,
מחקלא צילמתי כשהכנתי אז אין תמונה.. חח
והספיק לי ל24 כוסות הגשה קטנות (: (הוספתי את החצי פחית שנשארה מהקצפת וניל למוס בנוסף)
המשך יום טוב!
היי
השבמחקאחרי שמקררים את הגנאש, אפשר להקציף אותו עם פחית קרם קוקוס נוספת?
תודה מראש (:
היי טל,
מחקמעולם לא ניסיתי להקציף אותו לאחר שהוא קר ומוכן. אני הייתי מציעה להכין כמות נוספת של מוס מקרם הקוקוס הנוסף.
אם תנסי משהו אחר, אשמח לשמוע דיווח :)
בתיאבון וחג שמח!
נופר
האם גם במקרה הזה משתמשים רק בחלק המוקשה של הקרם קוקוס או ששופכים גם את הנוזל לסיר?
השבמחקהיי נועה,
מחקבמתכון הזה של מוס השוקולד משתמשים בכל תוכן קופסת קרם הקוקוס.
אשמח לדעת איך יצא.
בתיאבון :)
נופר
המוס מאוד טעים. תודה
השבמחקנשמע מעולה, אני מכינה את זה לחברות ורציתי לדעת אם יש טעם של קוקוס כי אחת מהן לא אוהבת כל כך..
השבמחקהיי chaya yana,
מחקהטעם הוא של מוס שוקולד, כדאי להוסיף בערף כף וחצי סוכר כדי להדגיש את המתיקות.
בעיקרון למוס אין טעם של קוקוס, אולי ממש מעט מרומז רק אם ממש מתאמצים לחפש.
שווה לנסות :)
אשמח לשמוע אם הכנת ואיך עבר.
תהנו!
נופר
צריך לקרר את קרם הקוקוס ואז להשתמש רק בחלק הקשה שלו?
השבמחקהיי,
מחקבמקרה של מוס השוקולד, לא מקררים את קרם הקוקוס. משתמשים בכל המיכל (400 או 500 מ"ל) ע"פ ההוראות.
אשמח לדעת איך יצא :)
בתיאבון!
נופר
האם יש תחליף לקרם הקוקוס??
השבמחקהיי,
מחקהמתכון הנוכחי מתמקד בשימוש בקרם קוקוס.
למי שרוצה אפשר להשתמש בקצפת צמחית אבל אז המתכון שונה.
צריך להקציף את הקצפת הצמחית. להמיס את השוקולד המריר בבן מארי (בסיר קטן בתוך סיר עם מים).
מחכים שהשוקולד המומס יפשיר מעט, ומוסיפים אותו בהדרגה בתנועות קיפול לתוך הקצפת הצמחית ואז נוצר מוס שוקולד.
אני גם אשמח לדעת אם יש תחליף לקרם הקוקוס :)
השבמחקאני גם אשמח לדעת אם יש תחליף לקרם הקוקוס :)
השבמחקהיי,
מחקהמתכון הנוכחי מתמקד בשימוש בקרם קוקוס.
למי שרוצה אפשר להשתמש בקצפת צמחית אבל אז המתכון שונה.
צריך להקציף את הקצפת הצמחית. להמיס את השוקולד המריר בבן מארי (בסיר קטן בתוך סיר עם מים).
מחכים שהשוקולד המומס יפשיר מעט, ומוסיפים אותו בהדרגה בתנועות קיפול לתוך הקצפת הצמחית ואז נוצר מוס שוקולד.
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקתודה על המתכון האם אפשר להכין היום יום חמישי ולשמור בהקפאה עד יום שני בערב? אני הולכת גם להשרות צימוקים ברום ולהוסיף לתערובת.שאלה נוספת אם יכול להשאר בהקפאה כמה זמן מראש להפשיר? תודה ושנה מבורכת
השבמחקבטעות השתמשתי במי קוקוס, בעייתי? :(
השבמחקהקפאתי ליום שלך ועכשיו הוא ממש קפוא איך הופכים את זה למוס?
השבמחקהאם ניתן להשתמש בשוקולד לבן טבעוני? והאם זה באותו יחס..?
השבמחקכבר שלוש שעות שהוא במקרר ונוזלי לגמרי... יש דרך לעזור לו להפוך למוס?
השבמחקהיי, האם אפשר להחליף את השוקולד בקפה ואבקת סוכר? בכלל צריך סוכר או שהקוקוס מתוק מטבעו? אני רוצה להכין שלושה מטוסים קפה-מוקה-שוקולד, למורה אוסיף מנה לקפה למתכון אבל לקפה..
השבמחקברצוני לשים את המוס על העוגה מתי להוסיף את המוס לעוגה?
השבמחקתודה