יום חמישי, 26 במרץ 2015

עוגת שכבות מוס גלידה מפנקת ללא אפייה עם גרסה כשרה לפסח


חג הפסח מתקרב והגיעה העת למתכון של עוגת שכבות מוס גלידה קלילה, סופר טעימה וקלה להכנה, ללא אפייה וכמובן כשרה לפסח. מאחר שכולם עסקו בהכנות, פרסמתי תחילה את המתכון עם תמונה של אותה העוגה רק ללא מוס השוקולד, כי זו באמת לא היתה סיבה למנוע מכם את המתכון הפשוט והטעים הזה :)
הבטחתי לעדכן תמונות של העוגה במלואה ברגע שאוכל, והבטחות אני מקיימת, אז הנה הן :)

העוגה נהדרת לא רק לפסח אלא לכל ימות השנה, השינוי היחיד הוא בבסיס "כדורי השוקולד" - ראו הערה בקישור למתכון הבסיס.
המתכון מתאים לתבנית עגולה (עדיף קפיצית) בקוטר 24 ס"מ.
*שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (ולא כפות מדידה).
מרכיבים:

לבסיס כדורי שוקולד רגיל/לפסח היכנסו למתכון כאן
*שימו לב להכין מהקישור את המתכון המיוחד לבסיס כדורי שוקולד לעוגה ולא את המתכון הרגיל לכדורי שוקולד.

למוס וניל: (לשכבה גבוהה יותר הכפילו את הכמויות ב-2)

1 חב' שמנת צמחית (250 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי

למוס שוקולד:

400 מ"ל קרם קוקוס (מ17% שומן ומעלה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה
איך מכינים?

הבסיס:
מכינים את תערובת בסיס כדורי השוקולד ע"פ המתכון כאן ועוצרים בשלב עיצוב הצורה.
מעבירים את תערובת כדורי השוקולד לתבנית, משטחים היטב, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא להתייצבות.
מוס הוניל:
בקערה גדולה מערבבים ידנית ערבוב קל חלב צמחי, שמנת ואינסטנט פודינג, רק כדי שאבקת הפודינג תיטמע ולא תתעופף באוויר בעת ההקצפה. מקציפים בעזרת מיקסר (אפשר עם מיקסר חשמלי ידני) במהירות נמוכה עד גבוהה בהדרגה עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את מוס הוניל על הבסיס בשכבה ישרה, מכסים התבנית ומחזירים למקפיא לכשעה וחצי עד שהמוס מתקשה.
להכנת מוס השוקולד היכנסו למתכון כאן .
את מוס השוקולד מניחים לצינון על השיש ומוזגים אותו כשהוא פושר ועדיין נוזלי על מוס הוניל. מכסים את התבנית ומכניסים שוב למקפיא לכ-3 שעות (או פחות, תלוי במקפיא) להתייצבות.

את העוגה מאחסנים במקפיא כיאה לעוגת גלידה. ניתן להוציא או להעביר למקרר כ-15 דק' לפני ההגשה, לא יותר כדי שלא תימס.
שכבת הבסיס קשה יותר משכבות המוס, חותכים בתשומת לב כל חתיכה עד התחתית ומחלצים בזהירות.

הערות וגיוונים:
1) במקום מוס הוניל ניתן להכין מוס וניל קוקוס ע"פ המתכון שבקישור הזה - תוך שילוש הכמויות (3 אבקת פודינג וניל, 3 חלקים קשים של קרם קוקוס).
2) בחלק מהתמונות מופיעה עוגה שבה הוספתי בין מוס הוניל לשוקולד שכבת מוס נוספת בטעם מוקה.
לעוגה טעימה בטירוף ומהירה היצמדו למתכון.
כל שכבה שתוסיפו מוסיפה עוד זמן לחכות בין שכבה לשכבה, מניסיוני אין צורך להוסיף שום שכבה, העוגה מצוינת כפי שהיא.


חג חירות שמח!

בתיאבון :)


המתכון בקיצור:
1) מכינים תערובת כדורי שוקולד לעוגה ע"פ המתכון הזה (לשים לב להכין את הבסיס לעוגה ולא את כדורי השוקולד הרגילים). משטחים היטב בתבנית, מכניסים למקפיא.
2) מקציפים שמנת צמחית, חלב צמחי ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מורחים על בסיס כדורי השוקולד ומיישרים. מעבירים למקפיא להתייצבות לכשעה וחצי.
3) מכינים מוס שוקולד ע"פ המתכון הזה. מחכים שיצטנן מעט, כשהוא פושר ועדיין נוזלי מוזגים אותו על מוס הוניל. מכניסים למקפיא לכשלוש שעות (או פחות, תלוי במקפיא) להתייצבות.
4) מאחסנים את העוגה במקפיא. אם מרגישים צורך, מוציאים למקרר כ-15 דק' לפני ההגשה.

בתיאבון! :-)

למתכונים טעימים נוספים (מלוחים ומתוקים) כשרים לפסח היכנסו לכאן.

כשר פרווה, עוגת מוס גלידה כשרה לפסח, עוגת שכבות מוס גלידה טבעונית כשרה לפסח, עוגת שכבות מוס גלידה פרווה מדהימה כשרה לפסח, ללא ביצים, ללא חלב מהחי, ללא רכיבים מהחי, עוגת כדורי שוקולד שכבות מוס גלידה כשרה לפסח, כשר לפסח, עוגה לפסח ללא אפייה, עוגת מוס טבעונית, עוגת מוס שוקולד וניל מוקה טבעונית, עוגת קרם טבעונית, עוגת קרם שוקולד וניל טבעונית כשרה לפסח עוגת כדורי שוקולד כשרה לפסח

10 תגובות:

  1. הי, רציתי לדעת אם החלב הצמחי הכוונה לחלב סויה?
    לא מצאתי קרם קוקוס כשר לפסח, של איזה חברה השתמשת? ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חנית,
      חלב צמחי הוא כל חלב שמקורו מהצומח, יכול להיות חלב סויה, חלב אורז, חלב שיבולת שועל, חלב קוקוס, חלב אורז שקדים/אגוזי לוז ועוד ועוד..
      אני לא זוכרת של איזו חברה קרם הקוקוס, עקרונית הוא לא מכיל רכיבים שהם חמץ. אם את חייבת חותמת כשר לפסח ולא מצאת, את יכולה להכין מוס שוקולד כזה: להקציף שמנת צמחית עם אינסטנט פודינג שוקולד (או וניל) ולקפל לתוכו בעדינות כ-100 גרם שוקולד מריר פרווה מומס פושר. למרוח את המוס על מוס הוניל ולהכניס להקפאה להתייצבות.
      אשמח לשמוע איך יצא. בהצלחה וחג שמח! :)
      נופר

      מחק
  2. אפשר כמויות של שמנת ופודינג?תודה לעונות

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בלה,
      עקרונית אני ממליצה להכין את מוס השוקולד כמו במתכון (כדאי להכיר, הוא יוצא מדהים), אבל אם בכ"ז ברצונך להחליף את קרם הקוקוס שבמוס השוקולד בשמנת צמחית, הקציפי 250 מ"ל שמנת צמחית, חצי כוס חלב צמחי/מים וחב' אינסטנט פודינג שוקולד או קפלי בעדינות לתוך הקצפת כ-100-150 גרם שוקולד מריר מומס פושר. ואפשר להוסיף לקצפת גם אינסטנט פודינג וגם שוקולד מריר מומס.
      אשמח לדעת איך יצא :)
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
    2. היי נופר, מה המרכיבים של המוס מוקה ואיך מכינים? תודה מראש!

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  4. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  5. איך מכינים את הקרם מוקה?

    השבמחק
  6. הי .תודה.
    אשמח למתכון למוס מוקה.

    השבמחק
  7. אם אני רוצה להחליף את השמנת הצמחית במוס הוניל בקרם קוקוס - זה אותן כמויות? תודה.

    השבמחק