יום ראשון, 27 ביולי 2014

עוגת מוס גלידת סולרו מנגו


אחותי הקטנה אוהבת מאד מנגו.
היא כבר טעמה את כל העוגות שהכנתי לאחרונה, עוגות קרם עוגיות כאלה ואחרות, קצפת, מוס שוקולד, עוגות שוקולד בחושות שהיא תמיד שמחה לאכול ועוד ועוד...
והנה הגיע יום ההולדת שלה.
לא יכולתי להסתפק בעוד עוגה שכולנו כבר אכלנו... אז החלטתי להפתיע.
לא יעזור כלום, הנעורים דורשים ריגושים ;)
אז הכנתי לה עוגת גלידת סולרו - שכבת מוס מנגו טבעי, שכבת קרם וניל קוקוס וציפוי מנגו טבעי, צבעוני ומעורר חשק.
מה אני אגיד לכם, היה שווה להפתיע!
כולנו זכינו בפינוק טרופי טעים ומרענן.
כהרגלי, המתכון פשוט מאד להכנה, רק דורש מס' שעות הקפאה.
המתכון מתאים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 (לעוגה גבוהה יותר) או לקוטר 26 (עוגה נמוכה יותר).

מרכיבים:

לבסיס
200-250 גרם עוגיות ביסקוויטים
כ-8 כפות נוזל קוקוס/חלב צמחי
1 כף סוכר (אופציונלי)

לקרם וניל קוקוס
החלק השומני מקופסת קרם קוקוס 400/500 מ"ל (מ-17% שומן ומעלה)
1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1-2 כפות סוכר (אופציונאלי)

למוס מנגו
1 קופסת קצפת צמחית (212 או 250 גרם)
6-7 כפות נוזל קוקוס (שנשאר מקרם הקוקוס) / חלב צמחי
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
מנגו וחצי (בינוני/גדול)
1-4 כפות סוכר קנים/לבן (או יותר, לפי הטעם)

לציפוי מנגו
מנגו וחצי (בינוני/גדול)
2-3 כפות מים (אופציונאלי)
כף סוכר (או יותר, לפי הטעם)

איך מכינים?

בסיס:
מפוררים את הביסקוויטים במעבד מזון או ידנית: מכניסים את הביסקוויטים לשקית נקייה, קושרים אותה, מכניסים את השקית לעוד שקית נקייה וקושרים היטב. זה הזמן להוציא את כל הכעסים שלכם על כל מי שעצבן אתכם - עם פטיש עץ דופקים על השקית עד שמפוררים את כל הביסקוויטים.
מעבירים את פירורי הביסקוויטים לתבנית העוגה, מוסיפים 6 כפות נוזל קוקוס/חלב צמחי מעורבבים עם סוכר (או ללא סוכר). מעסים עם הידיים עד לקבלת עיסה דמוית בצק. מוסיפים בכל פעם עוד קצת מהנוזל (עוד 2-3 כפות) כדי ליצור את הבצק. משטחים היטב בתבנית, מכסים היטב ומכניסים בינתיים למקפיא.
קרם וניל קוקוס
מורחים את קרם הוניל קוקוס מעל הבסיס. מכסים היטב ומכניסים למקפיא.

הערה שולית: בתמונות של העוגה שלי, מוס המנגו מהווה את השכבה התחתונה ומעליו נמצא קרם הוניל-קוקוס. מניסיוני, מאחר וקרם הוניל קוקוס יציב אך מוס המנגו נוזלי יותר בעת ההכנה, מומלץ למרוח קודם את הקרם היציב (קרם וניל-קוקוס) על הבסיס, ומעליו לשפוך את מוס המנגו. אחרת תיאלצו לחכות (כמוני) עד שמוס המנגו יתקשה במקפיא כדי למרוח מעליו את קרם הוניל קוקוס.

מוס מנגו
חותכים את כל שלושת המנגואים (של המוס ושל הציפוי), מכניסים למעבד מזון (ללא הקליפה) ומפעילים עד לקבלת רסק/מחית חלקה. משאירים בצד.

מקציפים את הקצפת הצמחית עם נוזל הקוקוס (שנשאר מקרם הקוקוס)/חלב צמחי ואינסטנט פודינג במהירות נמוכה עד גבוהה בהדרגה, עד לקבלת קצפת יציבה.
מקפלים חצי ממחית המנגו לתוך הקצפת עד לקבלת קרם כתמתם אחיד. מקפלים גם את הסוכר פנימה עד שנטמע בקרם. תוסיפו בהתחלה מעט סוכר, תטעמו ותקנו על פי הצורך.
מוזגים את המוס על הקרם, (להזכירכם, מניסיון לומדים. בתמונה: אני מזגתי על הבסיס, אתם על הקרם)
מניעים בעדינות את התבנית מצד לצד ומטים אותה מעט מטה לכיוונים שונים כדי שהמוס יתפזר באופן שווה.
מכסים היטב ומכניסים למקפיא לכשעתיים-שלוש עד שהשכבה מתקשה.

ציפוי מנגו
מערבבים היטב את המחצית השנייה של מחית המנגו עם המים והסוכר. אפשר לחמם אותם מעט בסיר על אש בינונית ולערבב כדקה-שתיים, כדי שהסוכר ימס היטב (במזג אויר חם כנראה שאין צורך) ולחכות שהציפוי יצטנן מעט. אני העדפתי לשמור על הטעם המתוק ומעט חמצמץ הטבעי של המנגו והוספתי כף סוכר אחת. תוכלו להדגיש את מתיקות המנגו ע"י הוספת סוכר. תטעמו והוסיפו ע"פ טעמכם.
כדי להפוך את הציפוי ליציב יותר- אפשר להשתמש באגר אגר. אני לא השתמשתי ויצא יציב, טעים וטבעי (ללא טעמי לוואי).
מוזגים את הציפוי על המוס הקפוא,
מניעים בעדינות את התבנית מצד לצד ומטים אותה מעט מטה לכיוונים שונים לפיזור שווה של הציפוי. מכניסים למקפיא לשעתיים-שלוש לפחות.

אפשר לאכול את העוגה גם כעבור כשעה, כעוגה קרמית יותר, או כעבור מס' שעות כעוגת גלידה.
לא כ"כ משנה, כי היא טעימה בכל מצב ;)
בתיאבון!

ביום ההולדת של אחותי, העוגה הועברה מתבנית 24 לתבנית 26 וצולמה תחת השמש כך שבצילומים שלי תראו את העוגה זולגת ונוזלת לה...
לעומתי, דינה מרגי, ניצן שלומי וגלית חנסב אסולין, עבדו בדיוק לפי הוראות המתכון והכינו את העוגה לתפארת! כפי שניתן לראות בארבע התמונות הבאות:
לעומת זאת, העוגה שלי שנמסה בשמש...

הערות וגיוונים:
* ניתן להכין במקום שכבת קרם הוניל קוקוס - שכבת קרם וניל קלאסית (אוורירית ומעולה) ע"פ המתכון הבא:

1 קופסת קצפת צמחית (250 או 212 מ"ל)
חצי כוס חלב צמחי (סויה/שקדים/אורז/שיבולת שועל/אורז ואגוזי לוז וכד')
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

איך מכינים?

בקערה עמוקה מקציפים בעזרת מיקסר ידני חשמלי את כל המרכיבים, במהירות נמוכה עד לגבוהה בהדרגה עד לקבלת קצפת יציבה (כ-5 דק').

עוגת מוס מנגו וניל קוקוס טבעונית, עוגת מוס גלידת סולרו מנגו טבעונית, עוגת מוס מנגו וניל פרווה ללא אפייה, עוגת מוס מנגו קוקוס וניל טבעונית פרווה, עוגת שכבות מוס גלידת סולרו מנגו וניל קוקוס טבעונית, עוגת גלידת סולרו מנגו וניל פרווה, עוגת מוס מנגו ללא לקטוז, עוגת קרם מנגו ללא לקטוז

4 תגובות:

  1. הגבתי קודם ותגובתי נעלמה :(
    אני רוצה להכין את העוגה אבל משתדלת להמנע מקצפת צמחית. אולי אפשר בשכבת המוס להכין שוב קצפת קרם קוקוס, אולי בשילוב טעמים שונה (טעם פודינג שונה) ואז נמנעתי מהקצפת הצמחית. יכול לעבוד לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל,
      אפשר להכין את מוס המנגו עם קצפת קרם קוקוס - תצטרכי את החלק השומני משתי פחיות/קופסאות ושתי חב' אינסטנט פודינג וניל (אולי אפילו 3 מכל רכיב אם את רוצה עוגה גדולה). יש הבדל גדול בטעם ובמרקם בין קצפת צמחית לקצפת הקוקוס. אם את מגישה לאורחים אני ממליצה על הקצפת הצמחית שהיא אוורירית וטעימה בד"כ לכל חיך. בכל מקרה אשמח לשמוע איך יצאה :)
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  2. אוף. שוב הגבתי ותגובתי נעלמה.
    הכנתי עם הקצפת הצמחית בסוף ומבחינת הטעם יצא מעולה. רק שלא תכננתי מספיק זמן להקפאות ואת מוס המנגו הגשתי בסוף כתוספת רוטב על העוגה.
    השבוע מכינה אותה שוב, והפעם מתחילה שלושה ימים קודם בתהליך ההקפאה.
    תודה רבה על המתכון המוצלח מאד!

    השבמחק
  3. היי,
    הכנת את העוגה המופלאה הזאת לשבת שעברה ליום ההולדת של בן הזוג שמאודדדדדד אוהב מנגו וכל המשפחה התלהבה. עכשיו התבקשתי להכין אותה לליל הסדר, אז אשמח לרעיונות איך ניתן לכשל״פ את הבסיס?! (עוגיות יין או משהו אחר?!)

    השבמחק