יום שישי, 1 באוגוסט 2014

פשטידת תירס עם מרכיב סודי שעושה את ההבדל

אפוי בטעם של מטוגן זה להיט  :)
מדובר בפשטידת תירס ובצל שאי אפשר להפסיק לאכול...

טעם הפשטידה כשל לביבות מטוגנות רק בלי הוועג'ראס... בלי ללכלך את הידיים, בלי כלים מיותרים, בלי להקדיש זמן ממושך ליצירת כדורים ולטיגון, בלי להכניס שומנים רוויים מיותרים לגוף...
מערבבים הכל יחד, מוזגים לתבנית אחת והופ לתנור!

המתכון מבוסס על פשטידת הבצל של גלי לופו אלטרץ.
מהרגע שהכנתי, התחלתי לנסות כל מיני שילובים מעניינים והתאהבתי בכל פעם מחדש.

להלן פשטידת תירס ב-10 דק' של הכנה קלילה, עם מרכיבים פשוטים שיש בכל בית, ופשוט נפלאה.
ומי אמר שטעים ובריא לא הולכים ביחד?!

המתכון מתאים לתבנית מלבנית בסביבות 18*28 ס"מ.
אפשר להכין גם בתבנית שקעים כמאפינס - פשטידות אישיות.

מרכיבים:

3-4 בצלים גדולים קצוצים

פחית גרעיני תירס קטנה (כ-320 גרם. כ-285 גרם לאחר סינון)

1 כוס גרגירי חומוס מוכנים לאכילה (אפשר גם כוס וחצי. מפחית שימורים/גרגירים קפואים/ביתיים)

כוס קמח ועוד כף (אני השתמשתי בחצי כוס קמח לבן וחצי כוס קמח מלא(

חצי כוס שמן זית

עד חצי כוס מים (להוסיף בהדרגה, כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי(

כפית אבקת אפייה

כפית מלח


איך מכינים?

1. מאדים במעט שמן את הבצלים הקצוצים עד שהופכים שקופים ומסננים

2. מועכים בקערה את גרגירי החומוס עם מזלג עד למחית יפה

3. מחממים תנור ל-180 מעלות

4. מוסיפים את יתר המרכיבים לקערה עם מחית החומוס ומערבבים היטב. את המים מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהתערובת לא נוזלית מדי. אם בכ"ז היא מעט נוזלית, הוסיפו מעט קמח

5. מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור ב180 מעלות כשעה

6. מתאפקים שלא להיכנע לריח המשכר - נותנים לה להצטנן קצת לפני שאוכלים. 
אחרי שהייה במקרר היא מתייצבת יותר וטעימה בטירוף.

לבריאות! :-)

הערה: אני מכינה את הפשטידה במהירות עם גרגירי חומוס מפחית שימורים (לא גרגירים קפואים ולא ביתיים), היא יוצאת נפלאה ואין זכר לטעם של חומוס.
פשטידת תירס טבעונית, פשטידת בצל ותירס טבעונית, פשטידה טבעונית, פשטידה טבעונית בריאה, פשטידת בריאות טבעונית, מאפינס תירס ובצל טבעוני, מאפינס טבעוני, מאפינס תירס טבעוני, פשטידות טבעוניות אישיות, פשטידה פרווה, ללא חלב, נטול חלב, ללא ביצים, רכיבים צמחיים

33 תגובות:

  1. הפשטידה בתנור ואני מחכה לה בקוצר רוח... אני כחודש וחצי טבעונית ואני מאוד אוהבת לבשל אבל המגבלות של הבישול הטבעוני מאוד תסכלו אותי! האתר שלך מכניס תקווה ומגוון המתכונים הרחב משמח!

    השבמחק
  2. הכנתי ויצא טעים! קצת מתפרק.
    שידרגתי בזה שפיזרתי למעלה שמרי בירה. זה נותן קראנץ׳, טעם גבינתי והרבה ויטמינים.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ורד,
      אני שמחה לשמוע שיצא טעים וששמרי בירה הוסיפו :)
      בעניין ההתפרקות, לאחר האפייה חשוב לתת לפשטידה להצטנן ולהתייצב על כיריים (כבויים כמובן) או על השיש.
      אחרי לילה במקרר היא אפילו יותר יציבה וטעימה :)
      אשמח לשמע דיווח אם תכיני שוב.
      שבוע נפלא
      נופר

      מחק
  3. אני עשיתי והיא יצאה טעימה בטירוף!!! גירדתי בטטה ושמתי מעל אחרי חצי שעה ונתתי לזה חצי שעה בתנור עם הבטטה ויצא קריספי וטעים מאוד!

    השבמחק
  4. אני עשיתי והיא יצאה טעימה בטירוף!!! גירדתי בטטה ושמתי מעל אחרי חצי שעה ונתתי לזה חצי שעה בתנור עם הבטטה ויצא קריספי וטעים מאוד!

    השבמחק
  5. מה בריא בזה? תירס מקופסא מלא סוכר. חומוס גם מקופסת שימורים? בריא זה לא.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אתי,
      אפשר להשתמש בגרגירי תירס ללא תוספת סוכר ואפשר גם לגרד גרגירים מקלחי תירס טבעיים.
      כאמור במתכון, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו בבית, ואפשר גם בגרגירי חומוס קפואים.
      הבריאות היא בכך שיש שימוש בגרגירי חומוס שעשירים בברזל, חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים נוספים.
      בנוסף, יש שימוש בשמן זית ולא בשמנים מוקשים/מרגרינה/חמאה.
      אין שימוש בביצים או מוצרי חלב מהחי שמכילים שומנים רווים, כולסטרול, אנטיביוטיקה, תרופות, הורמונים, חיידקים וחומרים מזיקים נוספים.
      לבריאות :)
      נופר

      מחק
  6. אני אופה את הפשטידה בפעם השלישית כבר. היא פשוט טעימה, מזינה וקלה להכנה. תודה!:)

    השבמחק
  7. אפשר להקפיא אותה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חיוש,
      לגמרי כן :) חתוכים למרובעים, מכניסים לקופסה סגורה ובכל פעם מוציאים כמה שרוצים ומחממים. טעים ביותר.
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  8. היי, רציתי לדעת אם נראה לך שיעבוד גם כמאפינס? אני רוצה להכין נשנושי ביס...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      בטח! עובד מצוין :)
      אשמח לדעת איך יצא.
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  9. אפשר במקום החומוס קטניה אחרת ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גיא,
      סליחה על העיכוב בתגובה, אפשר להכין עם עדשים כתומות מבושלות למחית.
      אשמח לדעת איך יצא :)
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  10. האם בתנור בתוכנית טורבו או אפיה רגילה?

    השבמחק
  11. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  12. האם בתנור בתוכנית טורבו או אפיה רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הדס,
      סליחה על העיכוב בתגובה, באפייה רגילה.
      בד"כ אם לא כתוב משהו מיוחד אז מדובר באפייה רגילה.
      בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  13. האם אפשר קמח חומוס במקום גרגירים?

    השבמחק
  14. הי!
    הכנתי את הפשטידה כבר בכמה ורסיות (פטריות, תרד, בצלים) . תמיד יוצאת מעולה. תודה!!
    להכנת פשטידת תירס - כדאי להשתמש הקמח תירס?
    תודה מראש :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נופר,
      שמחה לשמוע שאת מכינה אותה בורסיות שונות ונהנית :)
      לא ניסיתי להכין עם קמח תירס אלא רק עם עם קמח חיטה (לעתים חצי לבן חצי מלא). אני חושבת שההתנהגות של קמח תירס שונה מחיטה אז לא בטוחה איך הוא ישתלב.
      אם תנסי, אשמח לדעת איך יצא.
      נופר

      מחק
  15. פשטידה מעולה
    הכנתי הרבה פעמים
    בפעם האחרונה שמתי במקום חומוס....תורמוס ובמקום קמח...קמח עדשים
    יצא פגז!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. רעיון נהדר, שמחה לשמוע!

      מחק
    2. וואו תודה. רציתי לשאול מה אפשר במקום קמח, כיוון שאינני רוצה להשתמש בו.
      תודה על הרעיון של קמח עדשים.

      מחק
  16. היי, האם ניתן להוסיף גבינת סויה במקום המים? או בנוסף?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני ממליצה להשאיר את המתכון כפי שהוא ולא להוסיף גבינת סויה משום שהמתכון יוצא עשיר ונפלא כפי שהוא.
      אם אוהבים, אני כן ממליצה להוסיף מעט עלים קצוצים בשלב טיגון הבצל.
      נופר

      מחק
  17. היי,
    מחכה לנסות את המתכון אחרי כל המחמאות פה!
    שאלה אחת לפני, אפשר להקפיא את הפשטידה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לירון,
      מוזמנת לנסות וליהנות :)
      בהחלט אפשר להקפיא, חותכים לריבועים, מכניסים לקופסה סגורה ולמקפיא.
      אשמח לדעת איך יצאה,
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  18. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  19. היי.

    האם גרגירי חומוס הוא במקום הביצים? ומה אפשר במקום גרגירי חומוס? אפשר אפשר לוותר עליו לגמרי?

    השבמחק
  20. היי אני יודעת שהבצל הוא מרכיב חשוב ובכל זאת מנסה - יש משהו שיכול לבוא במקום??

    השבמחק
  21. הי! פשטידה מעולה!!! אני מכינה אותה בדכ עם ירק אחר שהוא לא תירס (כי התירסים יוצאים לי קצת קשים) אז למשל ברוקולי או כרובית במקום התירס! וזה מעולה! הילדים משוגעים על זה (: וגם יצא לי להכין כמה פעמים בלי בצל (מטעמי עצלנות או שנגמר) ועדיין יצא מעולה! וגם אני מכינה את זה עם קמח כוסמין מלא. פשוט תענוג! תודה רבה על המתכון!!

    השבמחק