מה שמדהים ומשמח כל כך הוא שכמה שהיא טעימה ומרשימה, ככה
היא פשוטה להכנה! וללא אפייה.
הערות:
* לקרם העוגיות שתי גרסאות, זו שכתובה במתכון - עם קצפת צמחית, וגרסה נוספת עם קצפת מקרם קוקוס - ראו כוכבית בתחתית הדף.
הערות:
* לקרם העוגיות שתי גרסאות, זו שכתובה במתכון - עם קצפת צמחית, וגרסה נוספת עם קצפת מקרם קוקוס - ראו כוכבית בתחתית הדף.
* המתכון מתאים לתבנית עגולה 24 (רצוי קפיצית).
* לעוגה גדולה יותר, הכפילו את כמות המרכיבים של קרם עוגיות האוראו. את יתר הרכיבים (של הבסיס ומוס השוקולד) השאירו ככתוב במתכון, והכינו בתבנית עגולה 26 (רצוי קפיצית).
* לעוגה גדולה יותר, הכפילו את כמות המרכיבים של קרם עוגיות האוראו. את יתר הרכיבים (של הבסיס ומוס השוקולד) השאירו ככתוב במתכון, והכינו בתבנית עגולה 26 (רצוי קפיצית).
מרכיבים לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים (פתי בר) מרוסקים לפירורים
3 כפות שמן קוקוס
כ-10 כפות חלב צמחי (חלב אורז/שקדים/סויה/אגוזי לוז/שיבולת שועל או כל חלב צמחי אחר)
מרכיבים לקרם וניל עוגיות אוריאו
קופסת קצפת צמחית 250 גרם (מ18% שומן ומעלה)
שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2/3 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
כ-8 עוגיות אוריאו או עוגיות Go-Go's או עוגיות קרמיאו או כל עוגיות סנדוויץ' פרווה (אפשר יותר, לפי הטעם)
מרכיבים למוס השוקולד
פחית או קרטון קרם/חלב קוקוס (מ-17% שומן ומעלה)
200 או 250 גרם שוקולד מריר פרווה
איך מכינים?
הבסיס - קלתית:
מערבבים בתבנית (יש! פחות כלי לנקות) את פירורי הביסקוויטים עם 3 כפות שמן
קוקוס ו-8 כפות חלב צמחי, מעסים עם הידיים עד לקבלת עיסה דמוית בצק, במידת
הצורך מוסיפים בהדרגה חלב צמחי. משטיחים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מכסים היטב (עם ניילון נצמד, נייר אלומיניום או עם צלחת גדולה- אקולוגי:) ) ומכניסים למקפיא להתייצבות.
קרם וניל עוגיות אוראו:
שופכים לקערת הקצפה עמוקה את הקצפת הצמחית, החלב הצמחי
ואינסטנט פודינג.
מקציפים כ-5 דק' עד שהקצפת יציבה - מתחילים במהירות
נמוכה, ובהדרגה מגבירים למהירות גבוהה.
מפוררים את עוגיות האוריאו לתוך הקצפת ומקפלים
פנימה עם לקקן.
מורחים את קרם העוגיות בעזרת לקקן על בסיס הביסקוויטים ומיישרים. מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות.
מורחים את קרם העוגיות בעזרת לקקן על בסיס הביסקוויטים ומיישרים. מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות.
להכנת מוס השוקולד היכנסו למתכון כאן
לאחר שמוס השוקולד הצטנן על השיש, יש למזוג אותו (כשהוא נוזלי ולא חם מדי) מעל קרם העוגיות (שהתייצב לפחות שעה במקפיא),
מכסים את התבנית היטב ומכניסים למקפיא לשעה-שעתיים לפחות עד שהמוס מתייצב.
עכשיו אפשר להתענג :)
לאחר שהייה ממושכת במקפיא, ניתן להעביר למקרר כ15 דקות לפני ההגשה.
במקרר העוגה נשמרת כעוגת קרם, במקפיא - כעוגת גלידה (מומלץ).
* שימו לב! את קרם העוגיות ניתן להכין גם מקרם קוקוס, ע"פ המתכון להכנת קצפת מקרם קוקוס --> המתכון שבלינק מתאים להכנת עוגת קרם האוראו בתבנית אינגליש קייק אחת. לעוגה בתבנית עגולה יש לשלש את הכמויות שבמתכון קצפת הקוקוס (כלומר 3 קופסאות קרם קוקוס מקוררות ו-3 חב' אינסטנט פודינג וניל).
את הגרסה עם קצפת הקוקוס חשוב לשמור במקפיא עד ההגשה. אם מרגישים צורך, אפשר להעביר למקרר כ-15 דק' לפני ההגשה.
עוגת אוראו טבעונית, עוגת אוריאו טבעונית, עוגת אוריאו פרווה, עוגת אוראו פרווה, עוגת אוריאו ללא חלב, ללא ביצים, מתכון קל הכנה, עוגת אוריאו טבעונית ללא אפייה קלה להכנה, עוגת מוס אוריאו טבעונית פרווה, עוגת מוס אוראו טבעונית פרווה ללא אפייה
לאחר שמוס השוקולד הצטנן על השיש, יש למזוג אותו (כשהוא נוזלי ולא חם מדי) מעל קרם העוגיות (שהתייצב לפחות שעה במקפיא),
עכשיו אפשר להתענג :)
לאחר שהייה ממושכת במקפיא, ניתן להעביר למקרר כ15 דקות לפני ההגשה.
במקרר העוגה נשמרת כעוגת קרם, במקפיא - כעוגת גלידה (מומלץ).
* שימו לב! את קרם העוגיות ניתן להכין גם מקרם קוקוס, ע"פ המתכון להכנת קצפת מקרם קוקוס --> המתכון שבלינק מתאים להכנת עוגת קרם האוראו בתבנית אינגליש קייק אחת. לעוגה בתבנית עגולה יש לשלש את הכמויות שבמתכון קצפת הקוקוס (כלומר 3 קופסאות קרם קוקוס מקוררות ו-3 חב' אינסטנט פודינג וניל).
את הגרסה עם קצפת הקוקוס חשוב לשמור במקפיא עד ההגשה. אם מרגישים צורך, אפשר להעביר למקרר כ-15 דק' לפני ההגשה.
עוגת אוראו טבעונית, עוגת אוריאו טבעונית, עוגת אוריאו פרווה, עוגת אוראו פרווה, עוגת אוריאו ללא חלב, ללא ביצים, מתכון קל הכנה, עוגת אוריאו טבעונית ללא אפייה קלה להכנה, עוגת מוס אוריאו טבעונית פרווה, עוגת מוס אוראו טבעונית פרווה ללא אפייה
נראית מצוין...
השבמחקחשבתי אולי להחליף פתי בר בתחתית באוריאו. האם ניסית/לדעתך יהיה מוצלח יותר?
העוגה יוצאת נמוכה?
תודה!
היי ענת,
השבמחקתודה על המחמאה :)
אפשרי בהחלט להחליף את תחתית הפתי בר בעוגיות אוראו/גוגוז.
העוגה בגובה בינוני, לעוגה גבוהה יותר אפשר להכין את אותן הכמויות בתבנית עגולה 20 או 22
או בתבנית 24 ולהכפיל רק את כמות קרם העוגיות (כלומר 500 מ"ל קצפת צמחית + 2 חב' אינסטנט פודינג וניל וכן הלאה...)
אשמח לדעת איך יצא :)
אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לשאול בשמחה.
בתיאבון!
נופר
הכנתי את. עוגה היום. היא מראית מצוין. בינתיים במקפיא. צריכה להגיש אותה מחר ב-11:00. שתישאר במקפיא עד אז?
השבמחקהיי הגר, אני שמחה לשמוע :)
מחקיש שתי אפשרויות בגדול:
להשאיר במקפיא ומחר בבוקר להעביר למקרר.
או להעביר למקרר ללילה ואם בבוקר היא קרמית מדי לטעמך, להעביר לכשעתיים למקפיא :)
אשמח לשמוע דיווח :)
תהני ובתיאבון!
נופר
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהאם יש משהו במקום קרם קוקוס? לא ככ אוהבת קוקוס
השבמחקהיי לי,
מחקלמוס השוקולד הזה אין טעם של קוקוס, אולי ממש מרומז.
אני ממליצה לנסות להכין, לשים בקופסה סגורה במקרר, ולטעום. אם לא בא לך להוסיף לעוגה, נשארת עם מוס שוקולד לאורחים ולשאר בני הבית.
תוכלי להכין מוס שוקולד משמנת צמחית ו200 גרם שוקולד מריר מומס.
הקציפי את שמנת צמחית (210 או 250 מ"ל) עם חצי כוס חלב צמחי. המיסי בנפרד 200 גרם שוקולד מריר (אפשר במיקרו בפולסים של 30 שניות ולערבב היטב), חכי שהשוקולד המומס יצטנן מעט וקפלי אותו לקצפת. ערבבי היטב (אפשר גם עם המקצף) עד לקבלת מוס שוקולד, מרחי מעל העוגה :)
אם יש עוד שאלות אשמח להשיב.
בהצלחה ובהנאה,
ושנה נהדרת עם המון אוכל מוסרי וטעים :)
נופר
אין אפשרות להדפיס?
מחקעוגה מעולה!!!!תודה לך!
השבמחקחג שמח ומוסרי,כדי שיהיה שמח גם לחברים
המופלאים שלנו.....!
תודה רבה תמר בשמחה גדולה!
מחקחג שמח, מוסרי וטעים גם לך ולכולם :)
אמן שבמהרה כולם יכינו אוכל טבעוני נטול סבל ויטיבו עם כולם.
נראה טעים !
השבמחקיש לי את כל המצרכים חוץ משמן קוקוס.
יש אפשרות להשתמש בשמן אחר? ואם כן איזה ?
היי דור,
מחקתודה רבה. היא באמת טעימה :)
במקום שמן הקוקוס אפשר להשתמש בשמן צמחי נייטרלי אחר (כמו קנולה למשל) או בחלב צמחי.
אשמח לדעת איך יצא :)
בתיאבון וחג שמח!
נופר
האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן זרעי ענבים?
השבמחקהיי גל, בודאי, אין בעיה להחליף.
מחקבתיאבון :)
נופר
נראה מעולה וטעים!!!!
השבמחקרק מה אפשר לשים במקום האוראו?
בגלל שזה חלבי אני לא יכולה להשתמש בהן...
היי שרה, תודה רבה, היא באמת טעימה :)
מחקעוגיות האוראו ודמויות האוראו הן ללא רכיבים חלביים בכלל, על האריזה כתוב "כשר חלבי" משום שהן מיוצרות במפעל בו מייצרים גם מוצרים אחרים שכן מכילים חלב, ולכן החברות חייבות לשמור על עצמן מתביעות וכותבות "כשר חלבי" ובמידע לאלרגנים "עשוי להכיל שאריות מזעריות של חלב".
אם למרות זאת את מעוניינת להשתמש בעוגיות אחרות, אני ממליצה על כל עוגיות סנדוויץ' אחרות (טבעוניות) שהן "כשר פרווה", כמו עוגיות חייכנים וכד'.
הכנתי מס' פעמים עם עוגיות סנדוויץ' אחרות וכולם טרפו בהנאה.
אשמח לדעת איך יצא :)
בהצלחה ובתיאבון!
נופר
האם אפשר להחליף שאת שמן קוקוס במשהו אחר?
השבמחקהיי דניאל,
מחקאפשר להחליף בעוד חלב צמחי או בשמן צמחי אחר.
בתיאבון :)
אפשר להשתמש בתבנית מרובעת ?
השבמחקפשוט כל התבניות העגולות שלי נמוכות וקטנות מדיי
היי טל,
מחקבוודאי שכן!
אשמח לדעת איך יצא.
תהנו :)
נופר
הי, המתכון נראה מדהים!
השבמחקאיך אפשר לדעתך להפוך את העוגיות והביסקוויטים לאופציה כשרה לפסח (רצוי ללא קטניות)?
היי מיכל, תודה רבה.
מחקאני בדיוק בוחנת אפשרויות לעוגה לפסח. על עוגיות האוריאו אפשר לוותר (העוגה טעימה בטירוף גם בלעדיהן) את היתר אעדכן ברגע שאכין משהו טוב. עד אז קינוח משגע שניתן להכין לפסח הוא שכבות המוס וניל ושוקולד שבמתכון הזה, בקינוחים אישיים ולהשלמת הלוק אפשר לזגג גם גנאש שוקולד מעל :)
היי מיכל,
מחקהעליתי פוסט חדש של עוגת שכבות מוס כשרה לפסח, עם בסיס כדורי שוקולד. טעימה טעימה וקלה להכנה. מוזמנת להכין.
http://vegan-vibe.blogspot.com/2015/03/mousse-ice-cream-cake-passover-kosher.html
בתיאבון וחג שמח!
נופר
נראה מעולה!!!
השבמחקמבחינת הטעם, האם אפשר להשתמש באינסטנט פודינג בועם שוקולד לבן?
חלב קוקוס יש בפחיות של 400 מ״ל או קופסות קרטון של 500 מ״ל. מה עדיף ?
חג שמח :)
היי הדס,
מחקתודה רבה לך, מוזמנת להכין ולטעום בעצמך כמה היא טעימה ;)
לא ניסיתי מעולם להשתמש באינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן לכן לא אוכל להמליץ... את מוזמנת לנסות ואשמח לשמוע דיווח!
למוס השוקולד ניתן להשתמש ב400 מ"ל קרם קוקוס + 200 גרם שוקולד מריר פרווה או ב500 מ"ל + 250 גרם שוקולד מריר פרווה, שניהם יוצאים נפלא.
אשמח לשמוע ממך איך יצאה :)
בתיאבון וחג שמח!
נופר
First, sorry for writing in English.. I dont have Hebrew on this keyboard.
השבמחקThis recipe is amazing, I made it and everybody (all Carnists) just lovved it!
Thank you for sharing this! And kol hakavod for replying everyone here, you sound like a really nice person :)
I would really recommend to contact Ynet.co.il or nana.co.il and share your recipe, as a special for Shavuot!
Hi Noa,
מחקThank you so much for your comment,
I appreciate it very much.
It makes me very happy to hear everyone enjoyed it that much :)
Thank you as well, for your kind words & suggestion, it warms my heart.
Hope you'll keep enjoying my recipes.
Have a great weekend :)
Nofar
היי, הכנתי את העוגה ונראה שיצא נהדר! אם אגיש אותה חמישה ימים אחרי הכנתה (כשהיא שמורה עד אז במקפיא), האם היא תשאר באותה איכות וטעם?
השבמחקתודה רבה :)
היי ענבל,
מחקצר לי על התגובה באיחור, אצלי היא החזיקה גם כשבוע וחצי במקפיא (וכזכור לי גם יותר) כך ש5 ימים אפשרי.
אני בד"כ מכינה יום לפני או באותו היום כך שאינני יודעת לומר על האיכות של 5 ימים לפני.
אשמח לדעת איך הסתדרת ואיך היה הטעם. מקווה שנהניתם.
נופר
היי, את המוס שוקולד אפשר להכין בעזרת מי חומוס ?
השבמחקהיי natasha,
מחקלי אישית היה ניסיון פחות מוצלח עם מי חומוס. את מוס השוקולד שבמתכון הכנתי אינספור פעמים והוא מוכיח עצמו שוב ושוב מול עוד ועוד אנשים כך שאני ממליצה עליו בחום.
אשמח לשמוע דיווח במה שתבחרי,
בתיאבון!
נופר
שלום,
השבמחקהאם כשמכינים את קרם העוגיות בגירסה עם קרם הקוקוס יש צורך להוסיף גם חלב צמחי, כמו בגירסה עם שמנת הפרווה?
תודה!
היי Jenni,
מחקכשמכינים את קרם העוגיות עם קרם קוקוס לא מוסיפים חלב צמחי.
משתמשים ב3 חלקים שומניים של קרם קוקוס (שמכיל 17% שומן ומעלה) יחד עם 3 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם כל חב'), לפי ההוראות שבקישור להכנת קצפת מקרם קוקוס.
אשמח לדעת איך יצא.
תהני :)
נופר
היי נופר,
השבמחקהכנתי את העוגה שנה שעברה לשבועות, ובא לי שוב גם השנה! העניין הוא שבעלי הרגיש שהיה לו מתוק מדיי... אני שוקלת אולי להוריד את השכבה העליונה של השוקולד או להחליפה? אולי רק לפורר עוגיות מלמעלה? אשמח לרעיונות :)
את יכולה לגרד שוקולד מלמעלה
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקלפני כמה ימים חשבתי לעצמי בתור הטבעונית היחידה בשולחן החג הזה, איזה עוגה אכין שגם לי יהיה מה לאכול..ומצאתי את המתכון ה-מ-ד-ה-י-ם הזה!!
השבמחקהכנתי את העוגה במחשבה שיש כ-3 עוגות לא טבעוניות על השולחן ומי ירצה לאכול את העוגה הטבעוית שהכנתי??!
להפתעתי הרבה ולשמחתי, כולם זללו את העוגה שלי ובקושי נגעו בעוגות האחרות!! העוגה יצאה טעימה בטירוףףף.. בחיים לא הייתי מנחשת שזה טבעוני. מתכון מנצח, ללא ספק!
היי איפה משיגים עוגיות אוראו פרווה ?
השבמחקאני בשלב הקרם וניל עוגיות. מקציפה כבר 8 דקות והקרם שנוצר לא נהיה קצפת.. זה פשוט קרם נוזלי (רשום במתכון: מקציפים כ-5 דק' עד שהקצפת יציבה). השתמשתי בקרם בישול צמחי של תנובה. מה עשיתי לא נכון?
השבמחקמדווחת ישירות מארוחת החג.
השבמחקהעוגה יצאה מדהימה. האורחים לא הפסיקו לאכול ולהחמיא. היו בהלם כשסיפרתי שזו עוגה טבעונית. תודה רבה על מתכון מעולה.שנה טובה!
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקעוגה מצויינת וקלה להכנה
השבמחקכולם נהנו :) תודה רבה!
העוגה הזו אדירה!
השבמחקמכינה אותה לכל אירוע והיא תמיד מנצחת.
עשיתי שינוי קטן ומוצלח: אני מוסיפה שכבת קרם שוקולד (המסתי שוקולד וקיפלתי לקרם) ובנוסף, לעיתים במקום לשבור פתי בר אני משתמשת בשקדים טחונים. עשיתי לפסח ויצא על הכיפאק! אימצתי את זה 😁
הכנתי את קרם העוגיות מקרם הקוקוס. הוא לא הפך לקצפת. הקרם ישב במקרר מספר ימים. אמנם נפרד מן המים אך לא הפך למוצק. האם זו הסיבה? כמו כן, יצא מאוד מאוד מתוק (עם הפודינג)
השבמחקהכנתי את קרם העוגיות מקרם הקוקוס. הוא לא הפך לקצפת. הקרם ישב במקרר מספר ימים. אמנם נפרד מן המים אך לא הפך למוצק. האם זו הסיבה? כמו כן, יצא מאוד מאוד מתוק (עם הפודינג)
השבמחק