עד שלא ניסיתי, לא הבנתי עד כמה הקצפת הזו היא
פשוט תענוג לחיך!
בתור אחת שלא מחבבת קוקוס בכלל, גם לא
מסמפטת, לא חשבתי מעולם לטעום קצפת קוקוס ובטח שלא להכין אחת כזו בעצמי. עד שהחלטתי
לנסות ולהבין ממה כולם מתלהבים כל כך... ומאז אני שבויה בקסמה.
למי שלא מעוניין להשתמש בקצפת צמחית מסיבותיו הוא, ולא הבין עדיין על מה הברבור, הגיע הזמן שתכירו קצפת נהדרת ויציבה שאפשר להכין בקלי קלות מקרם קוקוס! היא גם טעימה בטירוף, גם
קלה להכנה ואפילו בריאה יותר (היא נטולת כולסטרול, שומן מוקשה, חומרים מהחי, חומרי טעם וריח, כימיקלים שונים ועוד).
למי שחושש מטעם הקוקוס, הוא מאד עדין ולעתים לא
מורגש כלל, תלוי באיזה מותג של קרם קוקוס תשתמשו. לקרם הקוקוס שמגיע בקרטונים שמכילים רק מים וקוקוס יש טעם מורגש של קוקוס - אוהבי הקוקוס - זהו גן העדן שלכם :)
שימו לב: את קצפת הקוקוס מכינים רק עם החלק השומני הקשה של קרם הקוקוס (ללא הנוזל)! כל ההוראות בהמשך.
שימו לב: את קצפת הקוקוס מכינים רק עם החלק השומני הקשה של קרם הקוקוס (ללא הנוזל)! כל ההוראות בהמשך.
קרם קוקוס, חלב קוקוס, נוזל קוקוס, מי קוקוס?!
אז ככה, קודם כל, נא לא להיבהל! מס' ההגדרות מוגזם לגמרי, זה נכון. כל חברה החליטה לכתוב משהו אחר על הפחית, כך שאתם תיתקלו בכל השמות הנ"ל ואולי אפילו בעוד איזה שם ששכחתי... לא חשוב מה שם המוצר, כל מה שחשוב הוא לבדוק בטבלת הערכים התזונתיים ל-100 גרם, שבשורת השומן המספר הוא 17 ומעלה – דהיינו 17% שומן ומעלה. יש למשל פחיות עליהן כתוב מי קוקוס והן מכילות 17% שומן ומעלה, כך שהן מתאימות להכנת קצפת קוקוס, ויש כאלה שכתוב עליהן מי קוקוס ומכילות כ-5% שומן והן לא מתאימות להקצפה.
מרכיבים:
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס או קרטון (500 מ"ל) חלב קוקוס 100% טבעי
שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופציונאלי: 1-2 כפות סוכר קנים/סוכר לבן (או יותר לפי הטעם)
איך מכינים?
התנאים האופטימליים לכל הקצפה הם תנאים קרירים. המשקיענים מכניסים את הקערה ואת ווי ההקצפה למקפיא לזמן מה. אני מסתפקת בהכנסת הווים למקפיא לכמה דק' לפני ההקצפה וזה עובד נפלא.
מכניסים את קופסת קרם הקוקוס למקום הכי קר במקרר למשך לילה/יממה לפחות. לעומת הפחית, לקרטון קרם הקוקוס לוקח יותר זמן להתקשות במקרר, תוכלו לדעת בקלות אם הקרם התקשה למעלה, פשוט הרגישו עם האצבעות אם החלק העליון של הקרטון קשה.
כשתוציאו את הקופסה, תראו שהחלק השומני התקשה, הפך
ל"חמאת/שמנת קוקוס" ועלה לחלק העליון של הקופסה, מתחתיו נמצא הנוזל.
לקערת הקצפה עמוקה הכניסו את החלק הקשה של קרם הקוקוס עם מעט מאד מהנוזל שתחתיו (בעזרת כף).
למי שמשתמש בקופסת קרם קוקוס ולא בפחית- פיתחו את החלק העליון בעזרת מספריים, אפשר לחלץ את החלק השומני בעזרת כף. במקרה שהחלק העליון התקשה מאד, מומלץ לשפוך בעדינות את הנוזל לקופסה נפרדת, ואז להעביר את החלק הקשה לקערת ההקצפה.
לקערת הקצפה עמוקה הכניסו את החלק הקשה של קרם הקוקוס עם מעט מאד מהנוזל שתחתיו (בעזרת כף).
למי שמשתמש בקופסת קרם קוקוס ולא בפחית- פיתחו את החלק העליון בעזרת מספריים, אפשר לחלץ את החלק השומני בעזרת כף. במקרה שהחלק העליון התקשה מאד, מומלץ לשפוך בעדינות את הנוזל לקופסה נפרדת, ואז להעביר את החלק הקשה לקערת ההקצפה.
הוסיפו אינסטנט פודינג וניל, ערבבו מעט עם המיקסר ידנית (מבלי להפעיל אותו חשמלית) כדי שהאבקה לא תתפזר באוויר ואז הקציפו עם המיקסר במשך כ-5 דק' –
התחילו במהירות נמוכה והגבירו בהדרגה למהירות גבוהה, עד שמתקבלת קצפת יציבה.
תטעמו, אם לא מספיק מתוק (תלוי בטעם אישי ולעתים גם בסוג האינסטנט פודינג) - הוסיפו סוכר וקפלו אותו בעדינות פנימה לתוך
הקצפת.
בחיי שזה הכל!
מיזגו לכלי הגשה והתחילו ללקק :-)
* שימו לב! במזג אויר שאינו קר, הקצפת עשויה לרדת ולהפוך לקרם סמיך או נוזלי (בהתאם לטמפ'). זה בסדר גמור! המקפיא ישמור עליה כגלידה, והמקרר כקרם סמיך יותר.
אפשר לפזר מעל שברי עוגיות, ביסקוויטים, שוקולד מריר פרווה מגורר, שבבי שקדים/אגוזים ומה שרק תרצו.
אם נשאר ממנה משהו... הכניסו את הקצפת לכלי סגור ואחסנו במקרר.
לגלידה - אחסנו במקפיא.
תוכלו להוסיף עוגיות ולהכין ברגע גלידת וניל עוגיות.
עם קצפת הקוקוס אפשר להכין אינספור שילובים של קינוחים ועוגות,
כמו עוגת קרם עוגיות אוראו, עוגת קרם עוגיות לוטוס, עוגת קרם וביסקויטים ועוד ועוד.
* שימו לב! במזג אויר שאינו קר, הקצפת עשויה לרדת ולהפוך לקרם סמיך או נוזלי (בהתאם לטמפ'). זה בסדר גמור! המקפיא ישמור עליה כגלידה, והמקרר כקרם סמיך יותר.
אפשר לפזר מעל שברי עוגיות, ביסקוויטים, שוקולד מריר פרווה מגורר, שבבי שקדים/אגוזים ומה שרק תרצו.
אם נשאר ממנה משהו... הכניסו את הקצפת לכלי סגור ואחסנו במקרר.
לגלידה - אחסנו במקפיא.
תוכלו להוסיף עוגיות ולהכין ברגע גלידת וניל עוגיות.
עם קצפת הקוקוס אפשר להכין אינספור שילובים של קינוחים ועוגות,
כמו עוגת קרם עוגיות אוראו, עוגת קרם עוגיות לוטוס, עוגת קרם וביסקויטים ועוד ועוד.
אפשר להשתמש באינסטנט פודינג בטעמים שונים ליצירת קרם ריבת חלב או קרם שוקולד.
מה עושים עם נוזל הקוקוס שנשאר?
מומלץ ביותר להכין קרם שוקולד עשיר ב-5 דק' (במתכון בקישור יש שימוש בפחית שלמה של קרם קוקוס, במקרה הנוכחי, השתמשו רק בנוזל הקוקוס שנשאר + 200 גרם שוקולד מריר).
המתינו שיצטנן מעט והזליפו את הקרם מעל הקצפת.
אפשרות נוספת: מיזגו את קרם השוקולד (המצונן) לקופסה נפרדת, סיגרו היטב והכניסו למקרר למס' שעות.
כשתוציאו את הקופסה, תקבלו קרם שוקולד סמיך.
הגישו יחד עם הקצפת. כן, גן עדן זה כאן...
מה עושים עם נוזל הקוקוס שנשאר?
מומלץ ביותר להכין קרם שוקולד עשיר ב-5 דק' (במתכון בקישור יש שימוש בפחית שלמה של קרם קוקוס, במקרה הנוכחי, השתמשו רק בנוזל הקוקוס שנשאר + 200 גרם שוקולד מריר).
המתינו שיצטנן מעט והזליפו את הקרם מעל הקצפת.
אפשרות נוספת: מיזגו את קרם השוקולד (המצונן) לקופסה נפרדת, סיגרו היטב והכניסו למקרר למס' שעות.
כשתוציאו את הקופסה, תקבלו קרם שוקולד סמיך.
איך זה שאין עדיין תגובות?!
השבמחקתשמעי, הוקסמתי! יצא לנו פצצה, מתכון אדיר!
תודה רבההה
היי,
מחקתודה על השיתוף, אני שמחה מאד לשמוע שנהניתם :)
אני הגבתי בדיוק כך בפעמים הראשונות שהתנסיתי בהכנת הקצפת הזו, אכן פלא ואפילו יחסית בריא!
המשיכו ליהנות וחג שמח :)
נופר
יצא לי מצויין
מחקאני בהלם שזו קצפת של ממש (עפ״י התמונות, עוד לא ניסיתי), גילית לי עולם..!
השבמחקמנסיונך זו קצפת שאפשר להכניס לשק זילוף ולעטר קאפקייקס לדוגמא?
היי לירז,
מחקאני מתנצלת על העיכוב בתגובה, איכשהו פספסתי את שאלתך.
אני שמחה על שהתגלה בפנייך החידוש, אכן מדובר בקצפת / קרם קוקוס וניל מדהימים.
לגבי זילוף, אני אישית לא ניסיתי, אבל שמעתי לא פעם שכן, אני לא רואה סיבה שלא ועיטור קאפקייק ע"י קצפת הקוקוס נשמע לי הגיוני למדי :)
אשמח לשמוע אם ניסית איך יצא.
בתיאבון!
נופר
ינוסה בקרוב!
השבמחקמבטיחה לעדכן...
תודה רבה רבה
היי,
השבמחקזה נראה נפלא ונשמע טעים.
רציתי לדעת כמה קופסאות אני צריכה, אם אני מכינה עוגה בקוטר 26 שאני צריכה שכבת קרם באמצע וגם לצפות אותה.
תודה.
לדעתי שתי פחיות (כי מכל אחת משתמשים רק בחלק מהחומר- זה שהפך נוקשה), תלוי מה עובי המילוי באמצע? אולי הייתי לוקחת 3 פחיות ליתר בטחון ומקסימום מנצלת את היתרה באופן אחר
מחקאני ניסיתי עם קופסת קרטון עם הרבה אחוז שומן טבלי פודינג ולא הצליח ...
השבמחקהיי,
מחקהאם הכנסת לקירור ליום-יומיים והשתמשת רק בחלק השומני (הקשה) שנמצא למעלה?
אבקת אינסטנט פודינג חשובה, מוסיפה יציבות וטעם.
השתמשת בסוכר במקום?
עדין לא ברור לי.. אני חיה בניו יורק.. יש פה שמנת קוקוס וישhttps://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRc9BAC2MVqgcZe30aiB-Bybu3UlAetKSwY9iT_WX8ApLpJzxty
השבמחקפה קרם קוקוס בפחית. מנסה לצרף תמונות. באיזה להשתמש?
היי ענת,
מחקיכול להיות שאחד מהם או שניהם מתאימים, מה שאת צריכה לבדוק זה שיש בכל אחד מהמוצרים לפחות 17% שומן. בטבלת הערכים ל100 גרם צריך להיות כתוב בשורת השומן את המספר 17 או יותר.
מוזמנת לשאול כל דבר.
אשמח לדעת אם הסתדרת.
בהצלחה!
נופר
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקתודה על המתכון! מתכננת להכין למחר ליום ההולדת של הבן שלי....
השבמחקהיי מנסה עכשיי והשאלה שלי היא אם אפשר לקרר במקפיא ולכמה זמן?
השבמחקהיי מנסה עכשיי והשאלה שלי היא אם אפשר לקרר במקפיא ולכמה זמן?
השבמחקהיי ענת מנסה לשאול ולא מצליחה אם אשים אם קרם הקוקוס במקפיא לכמה זמן?
השבמחקהכנתי את המוס ואין לי עוד ראם קוקוס לקצת. האם ניתן להכין קצפת משמנת מתוקה ואינסנט ולזלף מלמעלה, ילך טוב? תודה ושנה טובה
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקהכנתי את המוס ואין לי עוד ראם קוקוס לקצת. האם ניתן להכין קצפת משמנת מתוקה ואינסנט ולזלף מלמעלה, ילך טוב? תודה ושנה טובה
השבמחקאפשר להכין מזה קרם לעוגת קרמשניט ? אני רוצה לנסות
השבמחקהי, אשמח לדעת מה אפשר להוסיף במקום פודינג?
השבמחקנראה מעולה!! קניתי פחית כתוב עליה"קרם קוקוס 70%,מים" בערכי השומן כתוב 21 גרם אבל אין בפנים חלק שומני, אולי זה בגלל שהיא מכילה מים?!
השבמחקאפשר לעשות עם זה קאם לעוגת טורט רולדה?
השבמחק