אפוי בטעם של מטוגן זה להיט :)
מדובר בפשטידת תירס ובצל שאי אפשר להפסיק לאכול...
מדובר בפשטידת תירס ובצל שאי אפשר להפסיק לאכול...
טעם הפשטידה
כשל לביבות מטוגנות רק בלי הוועג'ראס... בלי ללכלך את הידיים, בלי כלים מיותרים,
בלי להקדיש זמן ממושך ליצירת כדורים ולטיגון, בלי להכניס שומנים רוויים מיותרים
לגוף...
מערבבים הכל יחד, מוזגים לתבנית אחת והופ לתנור!
מערבבים הכל יחד, מוזגים לתבנית אחת והופ לתנור!
המתכון מבוסס על פשטידת הבצל של גלי לופו אלטרץ.
מהרגע שהכנתי, התחלתי לנסות כל מיני שילובים מעניינים והתאהבתי בכל פעם מחדש.
להלן פשטידת תירס ב-10 דק' של הכנה קלילה, עם מרכיבים פשוטים שיש בכל
בית, ופשוט נפלאה.
ומי אמר שטעים ובריא לא הולכים ביחד?!
המתכון מתאים לתבנית מלבנית בסביבות 18*28 ס"מ.
אפשר להכין גם בתבנית שקעים כמאפינס - פשטידות אישיות.
המתכון מתאים לתבנית מלבנית בסביבות 18*28 ס"מ.
אפשר להכין גם בתבנית שקעים כמאפינס - פשטידות אישיות.
מרכיבים:
3-4 בצלים גדולים קצוצים
פחית גרעיני
תירס קטנה (כ-320 גרם. כ-285 גרם לאחר סינון)
1 כוס גרגירי חומוס מוכנים לאכילה (אפשר גם כוס וחצי. מפחית שימורים/גרגירים קפואים/ביתיים)
1 כוס גרגירי חומוס מוכנים לאכילה (אפשר גם כוס וחצי. מפחית שימורים/גרגירים קפואים/ביתיים)
כוס קמח ועוד כף (אני השתמשתי בחצי כוס קמח לבן וחצי כוס קמח מלא(
חצי כוס שמן זית
עד חצי כוס מים (להוסיף בהדרגה, כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי(
כפית אבקת אפייה
כפית מלח
איך מכינים?
1. מאדים במעט שמן את הבצלים הקצוצים עד שהופכים שקופים ומסננים
2. מועכים בקערה את גרגירי החומוס עם מזלג עד למחית יפה
3. מחממים תנור ל-180 מעלות
4. מוסיפים את יתר המרכיבים לקערה עם מחית החומוס ומערבבים היטב. את המים מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהתערובת לא נוזלית מדי. אם בכ"ז היא מעט נוזלית, הוסיפו מעט קמח
5. מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור ב180 מעלות כשעה
6. מתאפקים שלא להיכנע לריח המשכר - נותנים לה להצטנן קצת לפני שאוכלים.
אחרי שהייה במקרר היא מתייצבת יותר וטעימה בטירוף.
לבריאות! :-)
הערה: אני מכינה את הפשטידה במהירות עם גרגירי חומוס מפחית שימורים (לא גרגירים קפואים ולא ביתיים), היא יוצאת נפלאה ואין זכר לטעם של חומוס.
4. מוסיפים את יתר המרכיבים לקערה עם מחית החומוס ומערבבים היטב. את המים מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהתערובת לא נוזלית מדי. אם בכ"ז היא מעט נוזלית, הוסיפו מעט קמח
5. מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור ב180 מעלות כשעה
6. מתאפקים שלא להיכנע לריח המשכר - נותנים לה להצטנן קצת לפני שאוכלים.
אחרי שהייה במקרר היא מתייצבת יותר וטעימה בטירוף.
לבריאות! :-)
הערה: אני מכינה את הפשטידה במהירות עם גרגירי חומוס מפחית שימורים (לא גרגירים קפואים ולא ביתיים), היא יוצאת נפלאה ואין זכר לטעם של חומוס.
הפשטידה בתנור ואני מחכה לה בקוצר רוח... אני כחודש וחצי טבעונית ואני מאוד אוהבת לבשל אבל המגבלות של הבישול הטבעוני מאוד תסכלו אותי! האתר שלך מכניס תקווה ומגוון המתכונים הרחב משמח!
השבמחקהכנתי ויצא טעים! קצת מתפרק.
השבמחקשידרגתי בזה שפיזרתי למעלה שמרי בירה. זה נותן קראנץ׳, טעם גבינתי והרבה ויטמינים.
היי ורד,
מחקאני שמחה לשמוע שיצא טעים וששמרי בירה הוסיפו :)
בעניין ההתפרקות, לאחר האפייה חשוב לתת לפשטידה להצטנן ולהתייצב על כיריים (כבויים כמובן) או על השיש.
אחרי לילה במקרר היא אפילו יותר יציבה וטעימה :)
אשמח לשמע דיווח אם תכיני שוב.
שבוע נפלא
נופר
אני עשיתי והיא יצאה טעימה בטירוף!!! גירדתי בטטה ושמתי מעל אחרי חצי שעה ונתתי לזה חצי שעה בתנור עם הבטטה ויצא קריספי וטעים מאוד!
השבמחקאני עשיתי והיא יצאה טעימה בטירוף!!! גירדתי בטטה ושמתי מעל אחרי חצי שעה ונתתי לזה חצי שעה בתנור עם הבטטה ויצא קריספי וטעים מאוד!
השבמחקמה בריא בזה? תירס מקופסא מלא סוכר. חומוס גם מקופסת שימורים? בריא זה לא.
השבמחקהיי אתי,
מחקאפשר להשתמש בגרגירי תירס ללא תוספת סוכר ואפשר גם לגרד גרגירים מקלחי תירס טבעיים.
כאמור במתכון, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו בבית, ואפשר גם בגרגירי חומוס קפואים.
הבריאות היא בכך שיש שימוש בגרגירי חומוס שעשירים בברזל, חלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים נוספים.
בנוסף, יש שימוש בשמן זית ולא בשמנים מוקשים/מרגרינה/חמאה.
אין שימוש בביצים או מוצרי חלב מהחי שמכילים שומנים רווים, כולסטרול, אנטיביוטיקה, תרופות, הורמונים, חיידקים וחומרים מזיקים נוספים.
לבריאות :)
נופר
אני אופה את הפשטידה בפעם השלישית כבר. היא פשוט טעימה, מזינה וקלה להכנה. תודה!:)
השבמחקאפשר להקפיא אותה?
השבמחקהיי חיוש,
מחקלגמרי כן :) חתוכים למרובעים, מכניסים לקופסה סגורה ובכל פעם מוציאים כמה שרוצים ומחממים. טעים ביותר.
לבריאות!
נופר
היי, רציתי לדעת אם נראה לך שיעבוד גם כמאפינס? אני רוצה להכין נשנושי ביס...
השבמחקהיי,
מחקבטח! עובד מצוין :)
אשמח לדעת איך יצא.
לבריאות!
נופר
אפשר במקום החומוס קטניה אחרת ?
השבמחקהיי גיא,
מחקסליחה על העיכוב בתגובה, אפשר להכין עם עדשים כתומות מבושלות למחית.
אשמח לדעת איך יצא :)
לבריאות!
נופר
האם בתנור בתוכנית טורבו או אפיה רגילה?
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהאם בתנור בתוכנית טורבו או אפיה רגילה?
השבמחקהיי הדס,
מחקסליחה על העיכוב בתגובה, באפייה רגילה.
בד"כ אם לא כתוב משהו מיוחד אז מדובר באפייה רגילה.
בתיאבון :)
נופר
האם אפשר קמח חומוס במקום גרגירים?
השבמחקהי!
השבמחקהכנתי את הפשטידה כבר בכמה ורסיות (פטריות, תרד, בצלים) . תמיד יוצאת מעולה. תודה!!
להכנת פשטידת תירס - כדאי להשתמש הקמח תירס?
תודה מראש :)
היי נופר,
מחקשמחה לשמוע שאת מכינה אותה בורסיות שונות ונהנית :)
לא ניסיתי להכין עם קמח תירס אלא רק עם עם קמח חיטה (לעתים חצי לבן חצי מלא). אני חושבת שההתנהגות של קמח תירס שונה מחיטה אז לא בטוחה איך הוא ישתלב.
אם תנסי, אשמח לדעת איך יצא.
נופר
פשטידה מעולה
השבמחקהכנתי הרבה פעמים
בפעם האחרונה שמתי במקום חומוס....תורמוס ובמקום קמח...קמח עדשים
יצא פגז!!!
רעיון נהדר, שמחה לשמוע!
מחקוואו תודה. רציתי לשאול מה אפשר במקום קמח, כיוון שאינני רוצה להשתמש בו.
מחקתודה על הרעיון של קמח עדשים.
היי, האם ניתן להוסיף גבינת סויה במקום המים? או בנוסף?
השבמחקהיי,
מחקאני ממליצה להשאיר את המתכון כפי שהוא ולא להוסיף גבינת סויה משום שהמתכון יוצא עשיר ונפלא כפי שהוא.
אם אוהבים, אני כן ממליצה להוסיף מעט עלים קצוצים בשלב טיגון הבצל.
נופר
היי,
השבמחקמחכה לנסות את המתכון אחרי כל המחמאות פה!
שאלה אחת לפני, אפשר להקפיא את הפשטידה?
היי לירון,
מחקמוזמנת לנסות וליהנות :)
בהחלט אפשר להקפיא, חותכים לריבועים, מכניסים לקופסה סגורה ולמקפיא.
אשמח לדעת איך יצאה,
לבריאות!
נופר
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהיי.
השבמחקהאם גרגירי חומוס הוא במקום הביצים? ומה אפשר במקום גרגירי חומוס? אפשר אפשר לוותר עליו לגמרי?
היי אני יודעת שהבצל הוא מרכיב חשוב ובכל זאת מנסה - יש משהו שיכול לבוא במקום??
השבמחקהי! פשטידה מעולה!!! אני מכינה אותה בדכ עם ירק אחר שהוא לא תירס (כי התירסים יוצאים לי קצת קשים) אז למשל ברוקולי או כרובית במקום התירס! וזה מעולה! הילדים משוגעים על זה (: וגם יצא לי להכין כמה פעמים בלי בצל (מטעמי עצלנות או שנגמר) ועדיין יצא מעולה! וגם אני מכינה את זה עם קמח כוסמין מלא. פשוט תענוג! תודה רבה על המתכון!!
השבמחקגודל התבנית??
השבמחק