בכל מיני דרכים.
אחת מהן היא מקושקשת טופו טעימה ומהירה (5 דק' הכנה).
אפשרות נוספת היא חביתת חומוס / עדשים – חביתה פריכה טעימה ביותר.
אז זהו, שהיא לא הייתה כזו טעימה מאז ומתמיד.
התנסיתי בהכנתה כמה וכמה פעמים, בפעמים הראשונות היא הייתה עבה מדי,
מפורקת, מרקם וטעם לא מזהירים ועוד... איך לומר בעדינות, לא הצלחה מסחררת.
אבל זה כל היופי, מכל פעם למדתי עוד משהו.
בלי חומרים מיוחדים, הגעתי לתוצאה פריכה וטעימה בטירוף שבן הזוג לא
הפסיק לפאר.
וגם- הצלחתי לשמור עליה כחביתה שלמה! לא עוד חתיכות מפוזרות...
וגם- הצלחתי לשמור עליה כחביתה שלמה! לא עוד חתיכות מפוזרות...
הסוד טמון בכמה טיפים פשוטים ביותר שעושים את כל ההבדל.
בתמונה למעלה: אותה החביתה הקריספית שבמתכון, רק ללא טריק ההפיכה, לכן היא מעט מפורקת.
איפה קונים קמח חומוס וקמח עדשים? בחנויות טבע, במחלקות הטבע בסופרמרקטים ובחנויות תבלינים וקטניות (שם לרוב טוחנים את הקטניות במקום).
בתמונה למעלה: אותה החביתה הקריספית שבמתכון, רק ללא טריק ההפיכה, לכן היא מעט מפורקת.
איפה קונים קמח חומוס וקמח עדשים? בחנויות טבע, במחלקות הטבע בסופרמרקטים ובחנויות תבלינים וקטניות (שם לרוב טוחנים את הקטניות במקום).
אז קדימה, גשו להכין לכם חביתה מהסרטים.
מרכיבים לשתי חביתות גדולות או הרבה חביתיות קטנות:
1.5 בצלים בינוניים/קטנים קצוצים
שמן זית לטיגון
1 כוס קמח חומוס/ קמח עדשים כתומות
(המלצה: חצי כוס קמח חומוס/עדשים וחצי כוס קמח תירס)
1 כוס קמח חומוס/ קמח עדשים כתומות
(המלצה: חצי כוס קמח חומוס/עדשים וחצי כוס קמח תירס)
1 כוס מים ועוד כ-5 כפות
1 כף טחינה גולמית
חופן נכבד עלי פטרוזיליה או עלי זעתר קצוצים
כחצי כפית פלפל שחור (לפי הטעם)
מלח לפי הטעם
1 כפית אבקת אפייה
תבלינים אופציונליים:
1 כפית אבקת אפייה
תבלינים אופציונליים:
1 כפית אבקת שום/ שום גבישי (אפשר יותר)
מעט כורכום, מעט פפריקה מתוקה
איך מכינים?
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא הופך שקוף.
בקערה גדולה מערבבים היטב קמח, מים ואבקת האפייה, עד שאין גושים.
המרקם צריך להיות דומה למרקם של טחינה דלילה. אם יש צורך הוסיפו מעט מים באמצעות כף.
המרקם צריך להיות דומה למרקם של טחינה דלילה. אם יש צורך הוסיפו מעט מים באמצעות כף.
מוסיפים טחינה ומערבבים היטב לפיזור אחיד.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.
על מנת שהחביתה לא תידבק למחבת, חשוב להשתמש במספיק שמן ומומלץ להשתמש
במחבת נון סטיק טובה;
אפשר להכין שתי חביתות גדולות או חביתיות קטנות כמו פנקייקים מלוחים.
1) ההכנה הקלה יותר - חביתיות קטנות:
חממו כ-2.5 כפות שמן במחבת. כשהשמן רותח הוסיפו מהבלילה למרכז המחבת בעזרת מצקת או כף גדולה, מרחו והשטיחו את הבלילה לצורת עיגול בינוני לא עבה מדי. בשלו על אש בינונית-גבוהה.
כעבור זמן קצר יחסית יעלו בועיות, חכו עד שהחביתה תתאחד ותשחים, בעזרת מרית הרימו מעט את החביתה, כשתראו שהיא השחימה למטה, הפכו אותה וטגנו עד שהצד השני ישחים מעט.
החביתית הראשונה סופגת יותר שמן מהיתר, השאר יהיו הרבה פחות שמנוניות (אבל כולן טעימות! :) ).
העבירו לצלחת עם נייר סופג ועברו להכין את החביתית הבאה.
אין צורך להוסיף שמן בין החביתיות. המחבת החמה עושה את העבודה.
2) להכנת שתי חביתות גדולות:
אפשר להכין שתי חביתות גדולות או חביתיות קטנות כמו פנקייקים מלוחים.
1) ההכנה הקלה יותר - חביתיות קטנות:
חממו כ-2.5 כפות שמן במחבת. כשהשמן רותח הוסיפו מהבלילה למרכז המחבת בעזרת מצקת או כף גדולה, מרחו והשטיחו את הבלילה לצורת עיגול בינוני לא עבה מדי. בשלו על אש בינונית-גבוהה.
כעבור זמן קצר יחסית יעלו בועיות, חכו עד שהחביתה תתאחד ותשחים, בעזרת מרית הרימו מעט את החביתה, כשתראו שהיא השחימה למטה, הפכו אותה וטגנו עד שהצד השני ישחים מעט.
החביתית הראשונה סופגת יותר שמן מהיתר, השאר יהיו הרבה פחות שמנוניות (אבל כולן טעימות! :) ).
העבירו לצלחת עם נייר סופג ועברו להכין את החביתית הבאה.
אין צורך להוסיף שמן בין החביתיות. המחבת החמה עושה את העבודה.
2) להכנת שתי חביתות גדולות:
מחממים כ-2.5 כפות שמן במחבת. רק כאשר השמן חם (חשוב להקפיד), מנמיכים את האש, מעבירים 1/2 מהבלילה למחבת, באמצעות כף/כף עץ בעדינות מורחים, מהדקים ומשטחים אותה, שתהיה
אחידה ולא עבה מדי. מבשלים על אש קטנה עד שהחלק התחתון משחים (מרימים מעט את הקצה ע"י
מרית/כף עץ כדי לבדוק).
איך הופכים את החביתה?!
ובכן, סוד קטן ומאד מאד יעיל:
מכבים את האש. דואגים שהחביתה לא תהיה דבוקה למחבת- מעבירים מרית עץ מתחת לחביתה מכל הקצוות שלה. לוקחים צלחת גדולה (כמה שיותר קרובה לגודל המחבת) ומניחים
אותה על המחבת עם חלקה העליון לכיוון החביתה,
מסירים מהמחבת שאריות פירורים (אני שוטפת קלות ומנערת/מנגבת את המים), מוסיפים
לה כ-1-2 כפות שמן זית ומחממים. כשהשמן חם מנמיכים את האש, מחליקים את החביתה כפי שהיא אל המחבת לבישול צידה השני, עד שהוא משחים. לא מכסים את המחבת.
מדי פעם לוחצים עם כף העץ על חלקי החביתה לבישול מיטבי.
מעבירים לצלחת וחוגגים :)
שימו לב!
לחביתה פריכה (מומלץ בחום!) אל תכסו את המחבת בעת הבישול. כיסוי המחבת יוצר חביתה רכה ופחות טעימה לטעמי. לשיקולכם.
מומלץ לאכול עם סלט ירקות טרי, על צלחת או בכריך.
מה עושים עם 1/2 הבלילה הנותר?
בגדול שתי אפשרויות:
1) מבשלים באותה הדרך בנגלה שנייה
2) שופכים ומבשלים עם רוטב שקשוקה, כמו בתמונות הבאות
שימו לב!
לחביתה פריכה (מומלץ בחום!) אל תכסו את המחבת בעת הבישול. כיסוי המחבת יוצר חביתה רכה ופחות טעימה לטעמי. לשיקולכם.
מומלץ לאכול עם סלט ירקות טרי, על צלחת או בכריך.
מה עושים עם 1/2 הבלילה הנותר?
בגדול שתי אפשרויות:
1) מבשלים באותה הדרך בנגלה שנייה
2) שופכים ומבשלים עם רוטב שקשוקה, כמו בתמונות הבאות
לבריאות! :)
מעולה, גם אני התנסיתי בלא מעט חביתות כושלות, וגם לי יש את המתכון שלי ;)
השבמחקאנסה חלק מהטקטיקות שלך ואראה איך זה הולך
תודה!!
היי עידן
השבמחקאכן, הניסיון עושה את שלו אצל כל אחד :) תודה על השיתוף
אני אשמח מאד לשמוע איך יצא, ואם אוכל גם לראות מה טוב ;)