אני מודה, אני אוהבת מתוק. אוהבת קינוחים. בוודאי כאלה שנמסים בפה.
שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (ולא לכפות מדידה).
הערות:
*להכנת מוס קצפת מוקה:
הוסיפו 1.5-2 כפיות אבקת נס קפה למוס קצפת הוניל
"מילקי" טבעוני הוא קינוח מושלם, מרשים וקל להכנה. מדובר במוס שוקולד עשיר ומוס קצפת וניל/מוקה אוורירי כמו ענן, שניהם נמסים בפה באופן מושלם.
אפשר כמובן להוסיף לקישוט ולטעם: תותים, אננס, מנגו או כל פרי שתרצו, אגוזים שונים קצוצים, פצפוצי שוקולד וכיד הדמיון הטובה.
שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (ולא לכפות מדידה).
מרכיבים:
מוס שוקולד:
400 מ"ל קרם קוקוס (שמכיל מ17% שומן ומעלה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה
מוס קצפת וניל:
1 חבילת קצפת צמחית (250 מ"ל)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב צמחי/מים
איך מכינים?
מחכים שגנאש השוקולד שהכנתם יצטנן מעט ועדיין נוזלי, ומוזגים לכוסות אישיות עד 2/3 מגובה הכוס.
מכסים את הכוסות ומכניסים למקרר או למקפיא להתייצבות (בין שעה לשלוש שעות, תלוי במקרר/מקפיא).
מוס קצפת וניל:
מעבירים לקערת הקצפה את הקצפת הצמחית, אינסטנט פודינג וחלב צמחי/מים.
(אם מעוניינים במוס מוקה מוסיפים את אבקת הנס קפה, ראו הערה בתחתית הדף).
מקציפים עם מיקסר במהירות איטית ובהדרגה מעבירים למהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
צירוף קצפת הוניל למוס השוקולד:
בעזרת שקית זילוף או בעזרת כפית/כף (טעים באותה המידה!) מעבירים את הקצפת לכל כוס, מעל מוס השוקולד שהתייצב.
כאמור, אפשר להוסיף לקישוט ולטעם: תותים, אננס, מנגו או כל פרי שתרצו, אגוזים שונים קצוצים, פצפוצי שוקולד וכיד הדמיון הטובה.
מגישים ומתענגים על כל ביס שנמס בפה :)
הערות:
*להכנת מוס קצפת מוקה:
הוסיפו 1.5-2 כפיות אבקת נס קפה למוס קצפת הוניל
האם ניתן לשמור את הקצפת בקירור בנפרד מהמוס לכמה שעות לפני זילופה?
השבמחקהיי,
מחקכן, בוודאי!
תהנו. אשמח לדעת איך יצא :)
נופר
עשיתי את המילקי למחר לערב החג ולא התאפקתי מלטעום בדרך. בכלל לא מורגש הטעם של הקוקוס והמוס פשוט נהדר. תודה על המתכון הנפלא הפרווה והטעים...
השבמחק