יום שלישי, 26 באפריל 2016

קינוח "מילקי" טבעוני

אני מודה, אני אוהבת מתוק. אוהבת קינוחים. בוודאי כאלה שנמסים בפה.
"מילקי" טבעוני הוא קינוח מושלם, מרשים וקל להכנה. מדובר במוס שוקולד עשיר ומוס קצפת וניל/מוקה אוורירי כמו ענן, שניהם נמסים בפה באופן מושלם.
אפשר כמובן להוסיף לקישוט ולטעם: תותים, אננס, מנגו או כל פרי שתרצו, אגוזים שונים קצוצים, פצפוצי שוקולד וכיד הדמיון הטובה.

שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (ולא לכפות מדידה).

מרכיבים:

מוס שוקולד:
400 מ"ל קרם קוקוס (שמכיל מ17% שומן ומעלה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה

מוס קצפת וניל:
1 חבילת קצפת צמחית (250 מ"ל)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב צמחי/מים

איך מכינים?

מחכים שגנאש השוקולד שהכנתם יצטנן מעט ועדיין נוזלי, ומוזגים לכוסות אישיות עד 2/3 מגובה הכוס.
מכסים את הכוסות ומכניסים למקרר או למקפיא להתייצבות (בין שעה לשלוש שעות, תלוי במקרר/מקפיא).

מוס קצפת וניל:
מעבירים לקערת הקצפה את הקצפת הצמחית, אינסטנט פודינג וחלב צמחי/מים.
(אם מעוניינים במוס מוקה מוסיפים את אבקת הנס קפה, ראו הערה בתחתית הדף).
מקציפים עם מיקסר במהירות איטית ובהדרגה מעבירים למהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.

צירוף קצפת הוניל למוס השוקולד:
בעזרת שקית זילוף או בעזרת כפית/כף (טעים באותה המידה!) מעבירים את הקצפת לכל כוס, מעל מוס השוקולד שהתייצב.

כאמור, אפשר להוסיף לקישוט ולטעם: תותים, אננס, מנגו או כל פרי שתרצו, אגוזים שונים קצוצים, פצפוצי שוקולד וכיד הדמיון הטובה.

מגישים ומתענגים על כל ביס שנמס בפה :)

הערות:
*להכנת מוס קצפת מוקה:
הוסיפו 1.5-2 כפיות אבקת נס קפה למוס קצפת הוניל

3 תגובות:

  1. אנונימי8.6.2017, 12:55

    האם ניתן לשמור את הקצפת בקירור בנפרד מהמוס לכמה שעות לפני זילופה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      כן, בוודאי!
      תהנו. אשמח לדעת איך יצא :)
      נופר

      מחק
  2. עשיתי את המילקי למחר לערב החג ולא התאפקתי מלטעום בדרך. בכלל לא מורגש הטעם של הקוקוס והמוס פשוט נהדר. תודה על המתכון הנפלא הפרווה והטעים...

    השבמחק