יום שלישי, 24 ביוני 2014

גנאש שוקולד קליל

רגעים של אושר. מה יותר מפנק מרוטב שוקולד? חם, קר, נוקשה או נוזלי, עם גלידה, קצפת, פירות או נוטף מעל עוגת שוקולד חמה. בכל מצב, אין כמו קרם שוקולד.
להלן קרם שוקולד טעים טעים והכי פשוט שיש. ללא תוספת סוכר, מרגרינה, מחמאה או שמן (הידד! פחות שומנים ופחות קלוריות :-) ). טעים להפליא, קליל להכנה וקליל בגוף.
בתמונה העליונה: הר געש שוקולד - קאפקייקס עם ציפוי שוקולד מתפרץ.
בתמונה התחתונה: נטיפי גנאש שוקולד על עוגת קרם וניל.


מרכיבים:

כרבע כוס חלב צמחי (חלב סויה/שקדים/אורז וכד') או מים
150-200 גרם שוקולד מריר פרווה שבור לקוביות, או צימקאו פרווה

איך מכינים?

ככל שמשתמשים בפחות חלב צמחי/מים, הקרם סמיך יותר (לשיקולכם).

לממהרים: מכניסים לקערה את החלב הצמחי/מים וחתיכות השוקולד, מכניסים למיקרוגל ל-30 שניות, מערבבים מעט ומכניסים למיקרוגל לעוד 30 שניות. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. אם יש צורך, מכניסים לעוד 30 שניות ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לקרם אחיד. מחכים שיצטנן מעט.

בשיטת בן מארי:
מוזגים מים לסיר גדול, מרתיחים את המים על הגז. לסיר קטן מוזגים את החלב הצמחי/מים ומוסיפים את חתיכות השוקולד המריר.
מניחים את הסיר הקטן בתוך הסיר הגדול. מחממים על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד, אחרי דקה וקצת מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עד שכל השוקולד נמס ונוצרת תערובת שוקולד אחידה. מורידים את הסיר מהאש ומחכים שיצטנן מעט.

מוזגים מעל כל עוגה שרוצים (עוגה בחושה, עוגת קרם), מעל גלידות, קצפת, קציפת קוקוס או פנקייק. אפשר לטבול בו פירות ועוד ועוד...
השתמשו בו כיד הדמיון הטובה :)

מתאים במיוחד לעוגת שוקולד (מושלמת!) שאורחים אוהבים שאני מכינה :)

כשהוא מתקרר הגנאש מתקשה והופך לקרם שוקולד סמיך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה