יום שלישי, 24 ביוני 2014

שניצל תירס טבעוני אפוי


עוד לא הכרתי מישהו שסירב לשניצל תירס, ועוד לשניצל תירס ביתי טרי וחם מהתנור!
קבלו שניצל טעים, טבעי ובריא, פשוט וקל להכנה ללא מרכיבים מסובכים!
למי שמעוניין בגרסה של השניצל ללא גלוטן, שימו לב להערה בתחתית העמוד.

המרכיבים:

3 קלחי תירס מבושלים, מסוננים וחתוכים
בצל בינוני חתוך
פטרוזיליה (לפי הטעם)
2 כפות פירורי לחם
כ-3/4 כוס קמח חומוס או כל קמח אחר (נחמד לשחק ולשלב קמחים חצי-חצי, שליש-שני שליש)
כף טחינה גולמית
כף רוטב סויה
כף שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל שחור (ניתן להוסיף תבלינים שאוהבים)

לציפוי:
כחצי כוס פירורי לחם
כ-2 כפות שמן צמחי
אופציונלי: זרעי שומשום

איך מכינים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכניסים למעבד מזון בצל, פטרוזיליה וכשלושת רבעי מכמות התירס (את הרבע הנותר משאירים שלם בצד). מעבדים עד שמתקבלת תערובת יציבה (שימו לב לא לעבד יותר מדי, אחרת התערובת תהפוך להיות בעלת צבע אחיד(
מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את התירס השלם שהשארנו בצד, פירורי לחם, רוטב סויה, שמן, תבלינים (אם רוצים אז גם שום) ומערבבים.
מוסיפים את הטחינה ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים כף אחרי כף את הקמח ומערבבים היטב עד שהעיסה מתייצבת. ייתכן ויידרש יותר קמח ממה שכתוב במתכון (תלוי באקלים ובכמות הנוזלים מהתירס/בצל). טועמים ומתקנים תיבול.

מרפדים מגש בנייר אפייה.

בקערה בינונית מערבבים את פירורי הלחם והשמן (ושומשום למי שרוצה).
בידיים רטובות או בעזרת כף יוצרים כדורים, מצפים בתערובת הציפוי ומשטיחים אותם על נייר האפייה. אם תערובת השניצל מעט נוזלית, העבירו אותה לתבנית האפייה ע"י כף, פזרו את הפירורים מעל השניצל והדקו אותם עם לקקן/מברשת.
לאקסטרה קריספיות ועסיסיות, אפשר להבריש בשמן את צידי השניצל, ו/או ההפך: לשמן את נייר האפייה ולהבריש בו את השניצל.

מכניסים לתנור לכ- 30-40 דקות או עד שהשניצלים מתחילים להשחים.
למי שמעוניין לטגן במקום לאפות, צפו את השניצלים בפירורי לחם בלבד (ללא שמן), חממו שמן במחבת וטגנו משני הצדדים עד השחמה.

טעים ביותר עם רוטב עגבניות/קטשופ, טחינה, לצד סלט ירקות, אורז, פסטה או כל שנפשכם תחפוץ בו.
לבריאות! :)

הערות:
* במקום קלחי התירס ניתן להשתמש בגרעיני תירס מקופסת שימורים אחת או קופסה וחצי (קופסה במשקל כ-550 גרם, 335 גרם לאחר סינון).
* ניתן להמיר את פירורי הלחם שבתערובת השניצל בשיבולת שועל או בסולת (לא בציפוי).
* למי שרוצה להוסיף עסיסיות, ניתן לטגן את הבצל בשמן לפני הערבול עם יתר החומרים.
 
* לגרסה ללא גלוטן
החליפו את פירורי הלחם שבתערובת השניצל באחת מהאפשרויות הבאות: קמח תפוחי אדמה, קמח חומוס, קמח עדשים, קורנפלור.
 את ציפוי פירורי הלחם ניתן להחליף בפתיתי קורנפלקס (כן, דגני הבוקר :) ) טחונים. או בכל קמח נטול גלוטן מעורבב עם שמן.

שניצל תירס טבעוני, שניצל תירס ביתי, שניצל תירס בריא, שניצל תירס מרכיבים טבעיים, מתכון לשניצל תירס, מתכון קל, מתכון פשוט, מתכון טבעוני, שניצל תירס צמחי, שניצל תירס ללא ביצים, שניצל תירס בקלות ובמהירות, מתכון מהיר, ללא גלוטן

5 תגובות:

  1. היי,
    אפשר להשתמש בשימורים של תירס במקום?

    השבמחק
  2. היי אינגה,
    בהחלט. הכנתי עם תירס מקופסת שימורים כמה פעמים.
    אפשר להשתמש בקופסת שימורים אחת או אחת וחצי (כל קופסה כ-550 גרם, 335 גרם לאחר סינון).
    אשמח לדעת איך יצא. לבריאות :)
    נופר

    השבמחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  4. מה לגבי תירס קפוא? מה הכמות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      טרם ניסיתי, יכול להיות שמדובר בכ-2 כוסות. אולי קצת יותר.
      אשמח לדעת איך יצא :)
      לבריאות!
      נופר

      מחק