יום חמישי, 3 ביולי 2014

עוגת קרם עוגיות לוטוס ב-10 דק'

עוגת קרם שאי אפשר לעמוד בפניה. כמה שהיא מרשימה וטעימה, ככה היא קלה להכנה!
עוגיות הלוטוס הן טעימות ומתוקות להפליא. עם זאת, בשילובן בעוגות, אפשר בקלות ליצור עוגות מתוקות מדי שאינן ערבות לחיך, כשעושים שימוש במינונים לא נכונים של מרכיבים.
בעוגה הזו, עשיתי שימוש עדין של נגיעות עוגיות לוטוס, כך שהשילוב בעיניי מנצח. החיסול (המהיר ביותר שנתקלתי בו, יש לציין) של האורחים הוכיח זאת...
המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק. לתבנית גדולה יותר הכפילו כמויות.
בתחתית העמוד ראו אפשרות נוספת לסידור העוגה - שמתאימה גם לתבנית עגולה - מומלץ בגודל 22-24 ס"מ. לעוגה גדולה יותר הכפילו את כמות הקרם בלבד (2 קופסאות שמנת צמחית, 2 שקיות אינסטנט פודינג) והשתמשו בתבנית עגולה 24 או 26 ס"מ.

מרכיבים:

שרוול ביסקוויטים קלאסיים (פתי בר)
4-5 עוגיות לוטוס/עוגיות קרמל
1 קופסת קצפת צמחית (250 גרם)
1 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2/3 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
כפית וחצי-שתיים אבקת קפה נמס
כוס מים חמים

לציפוי:

עוגיות לוטוס/עוגיות קרמל (כמות לפי הצורך)
או ממרח לוטוס

איך מכינים?

1) מערבבים היטב בקערה אבקת קפה נמס+מים חמים, מניחים בצד שיתקרר מעט. בינתיים מעבירים לקערת הקצפה את הקצפת הצמחית, החלב הצמחי ואינסטנט פודינג וניל (אפשר להכין קצפת קוקוס וניל במקום הקצפת הצמחית, ראו הערה בתחתית הדף).
מקציפים עם מיקסר כ-5 דק' - מתחילים במהירות נמוכה, ובהדרגה מגבירים למהירות גבוהה עד שהקצפת יציבה.
מפוררים את העוגיות לתוך הקצפת ומקפלים פנימה עם לקקן. להזכירכם- עוגיות הלוטוס מתוקות מאד, אל תגזימו בכמות העוגיות שאתם מפוררים, אחרת העוגה תהיה מתוקה מדי וזה לא כיף.
2) חוזרים לקערת הקפה: טובלים בעדינות כל ביסקוויט בתערובת הקפה ומסדרים אותם זה לצד זה בתחתית התבנית.
3) מורחים בעזרת לקקן מחצית מקרם עוגיות הלוטוס על משטח הביסקוויטים ומיישרים. שוב טובלים כל ביסקוויט בקפה ומסדרים בעדינות שכבת ביסקוויטים מעל קרם העוגיות (לא ללחוץ). מורחים עוד שכבה של קרם העוגיות ומיישרים.
4) לציפוי קראמבל עוגיות: מפזרים *נגיעות* של פירורי עוגיות לוטוס/קרמל מעל שכבה הקרם העליונה. שוב, עוגיות הלוטוס מאד מאד מתוקות, במקרה שלהן - כל המוסיף גורע, מניסיון.
אתם נדרשים לא להפריז! ואם כן, חזרו לומר לי שצדקתי ;)
5) לציפוי קרם לוטוס: במקום פירורי העוגיות ניתן להמיס ממרח לוטוס. 
הכניסו את העוגה ללא שום ציפוי למקפיא לכשעתיים-שלוש.
לאחר שהעוגה התייצבה, הכניסו למיקרוגל את ממרח הלוטוס בקערה לכ-15 שניות. ערבבו היטב, חכו שממרח הלוטוס המומס יצטנן מעט ומזגו בעודו נוזלי על העוגה. הזיזו את התבנית לכיסוי מלא או שחקו עם נגיעות זיגוג משלכם.
מכניסים למקפיא/למקרר להתייצבות.

מגישים ומתענגים :-)
עוגת קרם עוגיות הלוטוס הנפלאה שהכינה אביטל גרשון
למי שהכין ברגע האחרון, אפשר גם להגיש מיד או כעבור זמן קצר בקירור. הקרם יתמוסס לכם בפה עם קרנץ' העוגיות וגם זו אפשרות טובה.
עם העוגה הזו פשוט אי אפשר לטעות.
בונוס: העוגה נשמרת במקפיא כמו גלידה – טעימה כגלידה ונשמרת לאורך זמן.

הערות וגיוונים:
* ניתן להכין קצפת קוקוס וניל במקום הקצפת הצמחית. המתכון של קצפת הקוקוס מתאים ליצירת עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק. ליצירת עוגה גבוהה מומלץ להכפיל ואף לשלש את הכמויות של מתכון קצפת הקוקוס, כלומר 3 חלקים שומניים של קרם קוקוס מקורר, 3 אינסטנט פודינג.

אפשרויות נוספות לסידור העוגה:
1) לסדר בתחתית התבנית שתי שכבות ביסקוויטים (טבולים בנס קפה) זו על זו (שכבת ביסקוויטים ומעליה עוד שכבת ביסקוויטים), מעליהן למרוח שכבת קרם אחת גבוהה, ומעליה את פירורי עוגיות הלוטוס/קרם הלוטוס.
סידור זה מתאים לתבנית מלבנית, לאינגליש קייק וגם לתבנית עגולה (לעוגה נמוכה).
2) לעוגה גבוהה, הכפילו כמויות והכינו בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
3) ניתן להכין בסיס ביסקוויטים כמו של עוגת האוראו ולהכין בתבנית עגולה או מלבנית.

עוגת לוטוס טבעונית, עוגת קרם לוטוס, עוגת קרם עוגיות לוטוס פרווה, ללא חלב, נטול לקטוז, עוגת מוס עוגיות לוטוס, עוגת קרם עוגיות קרמל, רכיבים צמחיים, ללא רכיבים מהחי, נטול חלב, כשר פרווה, 

14 תגובות:

  1. תודה רבה! שאלה- אם אני עושה את הקצפת מקרם קוקוס, עדיין להוסיף את החלב? או להשתמש רק בקרם ובפודינג וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טלינקה,
      אם את מכינה קצפת מקרם קוקוס, אל תשתמשי בחלב צמחי. השתמשי בשני חלקים שומניים של שני מיכלי קרם קוקוס (שמכיל מ17% שומן ומעלה) ו2 חבילות אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם כל אחת), בדיוק ע"פ המתכון להכנת קצפת מקרם קוקוס :)
      לכל שאלה אני פה.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  2. הי, יש דרך אחרת לחמם את קרם הלוטוס? אין לי מיקרוגל..
    תודה, מירי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.
      אני חושבת שאפשר לחמם את קרם הלוטוס בשיטת בן מארי על האש - בסיר קטן בתוך סיר עם מים.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  3. שלום, אפשר להשתמש במי קוקוס (חלב קוקוס) במקום חלב סויה? אם כן- האם באותה כמות? תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אפשר ובאותה כמות. אבל זה יוסיף טעם של קוקוס כמובן, אז חשוב לקחת בחשבון.
      אפשר להשתמש גם במים קרים במקום.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  4. אפשר לפזר למעלה במקום פירורי לוטוס, אבקת קקאו?

    השבמחק
    תשובות
    1. לחלוטין אפשר.
      נשמע לי שילוב טוב.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  5. ניסיתי עם קצפת הקוקוס ויצא מצויין!
    *לתבנית מלבנית של 22x30 ס״מ צריך 4 פחיות קרם קוקוס.

    השבמחק
  6. הי באיזה כוס השתמשת כמה מ"ל

    השבמחק
  7. כוס אוניברסלית = 250 מ״ל
    פחית קרם קוקוס = 400 מ״ל (ברוב היצרנים שאני מכירה) אבל אם משתמשים רק בחלק השומני אחרי קירור אז כמובן שזה רק חלק מהתכולה ותלוי כמה מהקרם הספיק להתמצק.

    השבמחק
    תשובות
    1. כמה מ"ל 2/3 לחלב
      פשוט אני מכינה את העוגה ואין לי בדיוק כוס של 250 מאוד הודה לך עם תעני לי

      מחק
    2. 2/3 כוס אוניברסלית = 167~ מ״ל.
      בדרך כלל גם 160 מ״ל זה בסדר.

      מחק
  8. לא הצליחה לי הקצפת יש איך לתקן?

    השבמחק