אין, אין, אין כמו אמא. יש כמה דברים
שאמא שלי אלופה בהם; היא תמיד יודעת הכל מראש (בדיעבד, אבל מראש..), לא משנה מה,
היא תמיד צודקת. ויש עוד המון דברים, אבל לענייננו – היא מכינה קציצות תרד טבעוניות
מעולות. כאלה שאפילו בני טיפש-עשרה אוהבים מאד לטרוף.
ולשוחרי הבריאות ביננו (היי, אני כאן)
הן סוּפֶּר בריאוׂת.
הבעיה היא שאמהות אף פעם לא
מודדות. הכל "לפי העין"...
לא משנה כמה ביקשתי ממנה מידע מדויק על
כמויות, לפני, בזמן, אחרי ההכנה כשהמידע עוד טרי טרי בראשה, שום דבר לא עזר.
כשאין ברירה, אז אין ברירה. יזמתי מעקב
צמוד ומתקרצץ במיוחד, עד שהשגתי את המתכון הסודי.
והנה הוא לפניכם. מתריעה מראש – תכינו כמות
כפולה (לפחות).
למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, שימו לב לכוכבית בתחתית העמוד.
המרכיבים:
200 גרם עלי תרד טריים (אפשר גם מנגולד או חוביזה)
בצל גדול
5-6 כפות עדשים אדומות
כ-4 כפות פירורי לחם
2-3 שיני שום קצוצות/כתושות
כף טחינה גולמית
מלח, פלפל וכל תבלין שאוהבים
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משרים את העדשים בקערה עם מים רותחים ומסננים כעבור כ-5-10 דק' ומעלה.
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים,
מעבדים עד קיצוץ דק (לא יותר מדי, שהתערובת לא תהפוך להיות בעלת צבע אחיד). טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
אופים בתנור עד שהקציצות משחימות כ- 20-40
דק' (תלוי בתנור)
כעבור כ-10-20 דק' כדאי להפוך את
הקציצות.
לבריאות ובתיאבון! :-)
*גרסה ללא גלוטן:
להכנת הקציצות ללא גלוטן, במקום פירורי הלחם השתמשו באחת מהאפשרויות הבאות:
קמח חומוס
קמח עדשים
קמח תמ"י (קמח ללא גלוטן)
קציצות תרד טבעוניות, קציצות עדשים טבעוניות, קציצות ירק טבעוניות, קציצות מנגולד טבעוניות, קציצות חוביזה טבעוניות, ללא גלוטן, קציצות טבעוניות אפויות, קציצות צמחיות, קציצות בריאות, ללא רכיבים מהחי, ללא ביצים, ללא חלב
*גרסה ללא גלוטן:
להכנת הקציצות ללא גלוטן, במקום פירורי הלחם השתמשו באחת מהאפשרויות הבאות:
קמח חומוס
קמח עדשים
קמח תמ"י (קמח ללא גלוטן)
קציצות תרד טבעוניות, קציצות עדשים טבעוניות, קציצות ירק טבעוניות, קציצות מנגולד טבעוניות, קציצות חוביזה טבעוניות, ללא גלוטן, קציצות טבעוניות אפויות, קציצות צמחיות, קציצות בריאות, ללא רכיבים מהחי, ללא ביצים, ללא חלב
לכמה מנות המתכון מספיק?
השבמחקהיי עמית,
מחקאם אני זוכרת נכון, כ-12 קציצות. ע"פ ניסיוני, מומלץ להכפיל כמויות.
לבריאות :)
נופר
העדשים האדומות לא מבושלות? פשוט מכניסים אותם אחרי השריה של 10 דק?
השבמחקהיי הדר,
מחקבדיוק כך. רק השרייה ללא בישול.
אשמח לדעת איך יצאו.
לבריאות :)
נופר
יצא מעולה והתחסל במהירות, תודה!
מחקהקציצות יצאו רכות מאוד. הוספתי פירורי לחם וקוואקר, ובכל זאת הן לא נאפו כמו שצריך אחרי
השבמחקאפייה ממושכת והתפרקו
היי,
מחקאכן, לפעמים יש צורך באפייה ממושכת יותר (עדיין, בחום של 180 מעלות), עד שמשחימות וניתן להפוך אותן ואז ניתן לאפות עוד, בהתאם למרקם הרצוי. הן פריכות בחוץ ונימוחות בפנים. כדי שיתייצבו יותר, כדאי לצנן אותן על רשת ולחכות מעט.
ניסית לעשות זאת? כמה זמן אפית באיזה מצב של התנור? (אני אופה ברגיל ולא בטורבו)
האם ניתן להשץמש בעדשים ירוקות?
השבמחקהיי גיל, הכנתי קציצות דומות עם עדשים ירוקות. ניתן להשתמש אך זמן ההשריה במים חמים צריך להיות ארוך יותר (עד שהן מתרככות מעט), ייתכן שתצטרף להשתמש במעט יותר פירורי לחם כדי לייצב את התערובת. אשמח לשמוע איך יצא.
מחקלבריאות :)
נופר
היי
השבמחקאפשר להחליף את העדשים במשהו אחר? (אלרגיה)
היי,
מחקלדעתי ניתן להחליף בקטנית אחרת כמו שעועית או חומוס. את הקציצות הללו לא ניסיתי עם קטניות אחרות במקום עדשים כך שלצערי לא אוכל להעיד.
אשמח לשמוע דיווח איך יצא אם תכין/י עם שינוי.
בנוסף, ניתן להכין פשטידת בצל ופטריות/תירס (אפשר כקישים אישיים) עם גרגירי חומוס, כל מי שטעם טרף ושיבח.
המתכונים כאן:
http://vegan-vibe.blogspot.co.il/2014/08/vegan-mushroom-quiche.html
בהצלחה ולבריאות :)
נופר
נראה מתכון ממש בשבילי! אבל שאלה, את הבצל לא צריך לטגן קודם? מכניסים אותו יחד עם שאר הדברים לבלנדר?
השבמחקהיי מיכל,
מחקאין צורך לטגן את הבצל.
בצל מטוגן תמיד אפשרי אבל לפי המתכון של אמא שלי אין צורך :)
לשיקולך.
אשמח לשמוע מה בחרת ואיך יצא.
לבריאות!
נופר
הכנתי לפני שראיתי שענית אז טיגנתי את הבצל
מחקיצא נפלא
פעם הבאה אני אנסה בדיוק לפי המתכון שלך, כי זה פחות כלים ((-:
אני שכחתי בכלל לשים בצל והשתמשתי באפונה מונבטת במקום בשעועית. יצאו כ 17 קציצות מ ע ו ל ו ת!!!
השבמחקאיך מנביטים אפונה?
מחקהיי, איזה תבלינים את ממליצה לשים?
השבמחקהאמת שכזכור לי לא הוספתי תבלין מסוים מעבר למלח ופלפל. אפשר מעט כמון.
מחקאשמח לדעת איך יצא :)
לבריאות!
נופר
היי(:
השבמחקהאם ניתן להשתמש בעדשים שחורות?
היי,
מחקלא ניסיתי אבל לדעתי כן, רק שעדשים שחורות צריך לבשל קודם עד שמתרככות, לסנן היטב ולהכניס לתערובת הקציצות.
במידה ויש הרבה נוזלים בתערובת, להוסיף מעט קמח או פירורי לחם.
אשמח לדעת איך יצא.
בתיאבון!
נופר
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקבמה אפשר להחליף את הטחינה? הילדה שלי אלרגית.
השבמחקאת התרד לא מבשלים תחילה?
השבמחק