יום רביעי, 9 ביולי 2014

חביתה מקושקשת טופו - מהירה וקלה להכנה

אז מה אתם הטבעונים אוכלים? טופו?
פיכס אין לזה טעם...!
נכון מאד, וזה בדיוק היתרון המדהים שבו. לטופו אין טעם אבל יש לו יכולת מופלאה לספוג כל טעם.
זו הסיבה שטופו הוא חומר גלם נפלא, שאפשר לעצב ממנו איזה מאכל שרק רוצים בעזרת תבלינים, עשבי תיבול, מרינדות, ירקות וכו'.

מקושקשטופו היא אחד הדברים הקלים והמהירים שאפשר להכין. יש כמובן המון גרסאות.
מפאת חוסר זמן (קוראים לזה יעילות), כשהתנסיתי לראשונה, הכנתי אותה הכי פשוטה שיש, ו-וואלה, הופתעתי לטובה מכמה שזה קל וגם טעים. מאז אני מכינה אותה בדיוק כך, לפעמים עם תוספת פלפלים, עגבניות (ראו מתכון לשקשוקה טופו טבעית), פטריות ושאר ירקות.

בעבודה עם טופו במאכלים שונים, ממליצים לסחוט אותו מנוזלים, בשיטות שונות.
במקרה של מקושקשת, אין צורך לא להתאמץ ולא לסחוט. למי שמתעקש- אפשר לסחוט בעדינות את גוש הטופו בשתי הידיים מעל הכיור (אני לא סחטתי כלל).

אז בואו נתחיל.

מרכיבים:

1 בצל בינוני קצוץ

חבילת טופו 300 גרם

1-2 שיני שום קצוצות/כתושות

שמן זית לטיגון

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום (אופציונאלי: פפריקה מתוקה)

עשבי תיבול - עלים טריים קצוצים: פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום/שמיר לפי טעמכם האישי (אני מעדיפה פטרוזיליה/כוסברה).

איך מכינים?

מטגנים במחבת את הבצל בשמן זית. כשהבצל הופך לשקוף מפוררים עם הידיים את הטופו לתוך המחבת (אצלי חוסכים בכלים ובזמן), מוסיפים שום, תבלינים ועשבי תיבול וממשיכים לבשל עד שמשחים. עד לפה מובן? אז זהו, שזה הכל :)

מומלץ להגיש עם סלט ירקות טרי, זיתים, טחינה/גבינת קשיו/פסטו ועוד.

אפשר לשלב בבישול ירקות כמו עגבנייה, גמבה, גזר מגורד ומה שרק תרצו. ואפשר אחרי הבישול לערבב את המקושקשת עם ירקות טריים. המשחק הוא שלכם, תיהנו ממנו ^_^
לבריאות :-)

תגובה 1:

  1. אהבתי. המתכונים שלך פרקטיים: קלים וטעימים. שומר את האתר

    השבמחק