אחד המאכלים האהובים עליי מאז ומעולם הוא שקשוקה. מאכל ישראלי שהגיע אולי לכל מקום בעולם. אני זכיתי ליהנות ממנו אפילו בכפר קטנטן בצפון ברזיל, מעשי ידי מקומיים שקראו לו Shakshuki.
פלפלים אדומים מתוקים ועגבניות הם ירקות מלאי טעם ותשוקה בעיניי.
השילוב שלהם עם בצל, שום ועוד כמה דברים טובים על המחבת, יוצר תבשילים שמציפים את
הבית בניחוחות מגרים, ואת הפה בטעמים שאין להם תחליף.
המתכון הזה לא כולל
רוטב עגבניות קנוי. אני משוגעת על הרוטב הטבעי שנוצר משילוב הירקות שבמתכון.
להלן שקשוקה מקושקשת טופו, טעימה להפליא כבר אמרתי... גם טבעית, וטבעונית (זה ברור), אבל גם פשוטה ומהירה
להכנה, אלא מה?!
אז למה אתם מחכים?
מרכיבים:
1 בצל בינוני/גדול קצוץ
2-3 גמבות אדומות קצוצות
2-3 עגבניות קצוצות
חבילת טופו 300 גרם
2-3 שיני שום קצוצות/כתושות
שמן זית לטיגון
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה, אבקת שום
עשבי תיבול - עלים טריים קצוצים: פטרוזיליה/כוסברה/שמיר/בזיליקום לפי טעמכם
האישי. מניסיוני, שימו לב שבישול בזיליקום טרי עלול
למרר את השקשוקה. אם רוצים, עדיף להוסיף אותם לקראת סוף הבישול.
מעט פלפל חריף קצוץ למי שאוהב (אני מסודרת בלי ;))
* מי שממש רוצה, יכול להוסיף 100-200 גרם רסק עגבניות
איך מכינים?
מטגנים במחבת גדולה או בסיר רחב את הבצל בשמן זית. כשהבצל הופך לשקוף או זהוב מוסיפים
את הגמבה, מכסים את הסיר עם מכסה בעל פתח אדים או מכסים חלקית עם מכסה רגיל,
וממשיכים לבשל. מערבבים מדי פעם עם כף עץ. אם יש צורך, מוסיפים מעט
מים/שמן כדי שהירקות לא יידבקו לתחתית. כשהגמבה התרככה, מוסיפים
עגבניות, שום ועשבי תיבול, (מי שרוצה אז גם את רסק העגבניות + מעט מים), מערבבים, מכסים
ומבשלים עוד כ-10 דקות.
שילוב הטופו:
1) האפשרות הראשונה (ראשונה בסדר העדיפויות לדעתי):
מפוררים את הטופו לקערה ומערבבים אותו עם כמות נדיבה של מלח ואבקת שום, ומעט כורכום ופלפל שחור.
מחממים שמן זית במחבת אחרת ומבשלים (מקפיצים) את הטופו תוך כדי ערבוב ולחיצה עליו, עד שהוא נצרב יפה במחבת. טועמים ומתקנים תיבול.מוסיפים לשקשוקה המוכנה וטורפים.
1) האפשרות המהירה והחסכונית יותר:
מפוררים את הטופו מעל המחבת עם השקשוקה (חיסכון בזמן ובכלים), מוסיפים תבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עם מכסה (תוך כדי ערבוב מדי פעם), עד שהטופו משחים.
שילוב הטופו:
1) האפשרות הראשונה (ראשונה בסדר העדיפויות לדעתי):
מפוררים את הטופו לקערה ומערבבים אותו עם כמות נדיבה של מלח ואבקת שום, ומעט כורכום ופלפל שחור.
מחממים שמן זית במחבת אחרת ומבשלים (מקפיצים) את הטופו תוך כדי ערבוב ולחיצה עליו, עד שהוא נצרב יפה במחבת. טועמים ומתקנים תיבול.מוסיפים לשקשוקה המוכנה וטורפים.
1) האפשרות המהירה והחסכונית יותר:
מפוררים את הטופו מעל המחבת עם השקשוקה (חיסכון בזמן ובכלים), מוסיפים תבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עם מכסה (תוך כדי ערבוב מדי פעם), עד שהטופו משחים.
מומלץ להגיש עם לחם טוב/פיתות, סלט ירקות טרי, טחינה/גבינת קשיו.
תודה על המתכונים.
השבמחק