יום שלישי, 5 באוגוסט 2014

פשטידת פטריות ממכרת ב-10 דק' הכנה

גם הפעם מדובר בפשטידה שאי אפשר להפסיק לאכול...
טעם הפשטידה כשל לביבות מטוגנות רק בלי כל הבלגן... בלי ללכלך את הידיים, בלי כלים מיותרים, בלי להקדיש זמן ממושך ליצירת כדורים ולטיגון, בלי להכניס שומנים רוויים מיותרים לגוף...
מערבבים הכל יחד, מוזגים לתבנית אחת והיישר לתנור!
המתכון מתאים לתבנית מלבנית בסביבות 18*28 ס"מ.
אפשר להכין גם בתבנית שקעים כמאפינס - פשטידות אישיות.

כמו פשטידת התירס שפרסמתי לפני זמן קצר, המתכון מבוסס על פשטידת בצל של גלי לופו אלטרץ.
כ-10 דק' של הכנה קלילה, עם מרכיבים פשוטים שיש בכל בית, וטעם פשוט נפלא.
ומי אמר שטעים ובריא לא הולכים ביחד?!

מרכיבים:

3-4 בצלים גדולים קצוצים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות

1 כוס גרגירי חומוס מוכנים לאכילה (אפשר גם כוס וחצי. מפחית שימורים/גרגירים קפואים/ביתיים)

כוס קמח ועוד כף (אני השתמשתי בחצי כוס קמח לבן וחצי כוס קמח מלא(

חצי כוס שמן זית

עד חצי כוס מים (להוסיף בהדרגה, כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית מדי(

כפית אבקת אפייה

כפית מלח


איך מכינים?

1. מאדים/מטגנים במעט שמן את הבצלים הקצוצים יחד עם הפטריות הקצוצות, עד שהבצלים הופכים שקופים, ומסננים

2. בקערה מועכים היטב את גרגירי החומוס עם מזלג או עם מועך תפוחי אדמה, עד לקבלת מחית יפה

3. מחממים תנור ל-180 מעלות

4. מוסיפים את יתר המרכיבים לקערה עם מחית החומוס ומערבבים היטב. את המים מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהתערובת לא נוזלית מדי. אם בכ"ז היא מעט נוזלית, הוסיפו מעט קמח

5. מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור ב180 מעלות כשעה

6. מתאפקים שלא להיכנע לריח המשכר - נותנים לה להצטנן קצת לפני שאוכלים. אחרי שהייה במקרר היא מתייצבת יותר וטעימה בטירוף.

לבריאות! :-)

הערה: אני מכינה את הפשטידה במהירות עם גרגירי חומוס מפחית שימורים (לא גרגירים קפואים ולא ביתיים), היא יוצאת נפלאה ואין זכר לטעם של חומוס.

פשטידת פטריות טבעונית ממכרת וקלה להכנה, פשטידת פטריות ללא ביצים, ללא חלב, נטול לקטוז, מתכון טבעוני קל וטעים, פשטידת פטריות ובצל טבעונית עם מרכיב סודי, פשטידה טבעונית בריאה, פשטידת פטריות ובצל בריאה מאפינס פטריות ובצל טבעוני, מאפינס פטריות טבעוני, פשטידות טבעוניות אישיות, פשטידה פרווה, רכיבים צמחיים

83 תגובות:

  1. חצי כוס השמן מתייחסת לטיגון (או אידוי) הבצל והפטריות או "לבצק"?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נדב,
      חצי כוס שמן הזית מתייחסת ל"בצק" הפשטידה.
      את הבצל והפטריות מאדים/מטגנים במעט שמן נוסף ובנפרד.
      אם יש עוד שאלה אשמח להשיב.
      בהצלחה ובתיאבון :)
      נופר

      מחק
    2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    3. למה יש צורך בככ הרבה בצל?
      תודה.
      אפשר פחות?

      מחק
  2. הי נופר

    אני כרגע מכינה את הפשטידה - השאלה שלי היא בנוגע לגרגירי החומוס. אני מבשלת אותם מהשקית, זה לא כאלו שקנויים בחנויות בשימורים. אני פשוט חיה בחו"ל ולא יכולה לקנות שימורים מטעמי כשרות. האם זה בסדר? כי להבדיל שאני עושה חומוס אני גם משרה את הגרגרים לילה שלם. אזו חלופה אחרת יכולה להיות לי , יש לי בנמצא גם קמח חומוס. תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה,
      אני מתנצלת על התגובה באיחור,
      חשוב לדעת גם להבא, אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מבושלים ומוכנים לאכילה, שהוכנו בכל צורה אפשרית- בבישול ביתי, מקופסת שימורים, משקית קפואה וכד'
      לגבי קמח חומוס, אני מניחה שזה אפשרי אך לא ניסיתי, לכן לא יודעת לעשות המרה ואינני רוצה להטעות.
      איך הסתדרת?
      אשמח לשמוע,
      לכל שאלה מוזמנת לפנות בשמחה.
      שיהיה בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  3. היי, נראה מעולה..אך האם אפשר להשמיט את החומוס/ להחליף במוצר אחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הודיה, תודה רבה. באמת שאי אפשר להפסיק לאכול את הפשטידה הזו...
      החומוס הוא מרכיב מרכזי בה, אך אין לה טעם של חומוס כלל (!)
      את החומוס אפשר להחליף בשעועית מבושלת.
      למה בעצם את רוצה להחליף את החומוס?
      נופר

      מחק
  4. אפשר להשתמש בממרח חומוס במקום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאור,
      לא ניסיתי לכן אינני יכולה באמת לומר.
      עקרונית מחית מגרגירי חומוס היא "בשרנית" יותר מממרח חומוס, לכן קשה לי מאד לומר.
      אם תוכלי להכין מחית משעועית זה יכול לעבוד טוב.
      אם את משתמשת בממרח חומוס, סביר שצריך יהיה להפחית מעט נוזלים ולהוסיף עוד "בשר" לתערובת (אפשר עוד קמח), כך שהתערובת לא נוזלית מדי ולא בצקית מדי.
      מוזמנת לנסות ולדווח :)
      נופר

      מחק
  5. הי אני כרגע מכין את הפשטידה והיא במשך שעה בתנור. אבל היא עדיין במצב נוזלי ביותר.
    כשהכנסתי אותה לתנור היציקה הייתה נורא סמיכה ובכל זאת...האם יכול להיות שלא שמתי מספיק קמח או וחומוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דן, ייתכן שחסר. בנוסף תלוי בתנור לפעמים יש צורך לאפות יותר משעה. בכל מקרה, כשהיא יוצאת מהתנור היא לא יציבה אלא החלק הפנימי מעט רך, מחכים שהיא תצטנן ואז היא מתייצבת. אחרי לילה במקרר היא יציבה עוד יותר. אשמח לדעת איך יצאה.

      מחק
  6. היי,
    מעולה שמצאתי מתכון טבעוני לפשטידה כל כך טעימה
    נכון שאפשר להחליף בפירתהתפוח אדמה את המחית גרגירי חומוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סופי, קוראי הבלוג סיפרו שניסו וזה מתאים :)
      לצערי אני אישית לא ניסיתי כך שלא אוכל להנחות אותך בדיוק.
      אשמח לדעת איך יצא.
      לבריאות :)
      נופר

      מחק
  7. להחליף בפירה תפוח אדמה את המחית גרגירי חומוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סופי,
      אני מתנצלת, פספסתי את השאלה שלך.
      כזכור לי יש שאמרו שזה אפשרי, אך אני אישית לא ניסיתי כך שלצערי לא אוכל להעיד או להנחות.
      אם תנסי אשמח לקבל דיווח :)
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  8. ניסיתי ויצא מעולה, רק שלטעמי השמן זית יותר מדי מורגש...
    האם לדעתך שימוש רק ברבע כוס גם יעבוד?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אינגה, אני שמחה שיצא מעולה.
      מה הפריע לך- הטעם של הזית או של שמן באופן כללי?
      אם זה הטעם של הזית אז את יכולה להשתמש ב1/4 כוס שמן זית ו1/4 כוס שמן אחר כמו קנולה למשל.
      אם זה השמן באופן כללי- אפשר להפחית את כמות השמן במתכון ל1/3 כוס שמן.
      אשמח לעדכונך :)
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  9. איך היא בהקפאה? רוצה להכין ללימודים ולהוציא כל יום ארוחת צהריים אחת. ואם עוברת הקפאה בצורה טובה איך היית ממליצה להפשיר?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      עוברת נהדר הקפאה! חותכים למרובעים, מכניסים לקופסה אטומה ובכל פעם מוציאים כמה שרוצים.
      אפשר להפשיר מעט על השיש ואז במיקרוגל, בתנור או בטוסטר אובן.
      אפשר מיד להכניס לזמן קצר למיקרוגל ואז תנור/טוסטר אובן או רק במיקרוגל.
      אני הגעתי ערב אחד ממש רעבה, חיממתי מיד ורק במיקרוגל והיתה מעולה :)
      אשמח לדעת איך הסתדרת.
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  10. מתכון מעולה! הכמויות מדויקות, ההכנה קלילה, הטעם והמרקם מושלמים. הבאנו לאירוע משפחתי ומתוך 4-5 פשטידות (לא טבעוניות) זו היחידה שחוסלה...
    טיפ: לחומוס המעוך להוסיף הכל חוץ מהבצל והפטריות ולערבב עד שמתקבלת עיסה לא נוזלית בכלל, באמת כמו כדור בצק. ככה אפשר לשלוט על כמות המים שצריך... ורק אז להוסיף את הפטריות והבצל.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יפעת,
      כמה כיף ומשמח לשמוע שנהניתם ושהאורחים חיסלו אותה, אפילו יותר מכל שאר הפשטידות! :)
      תודה רבה ששיתפת אותי ותודה על הרעיון שלך, נשמע אחלה :)
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  11. ממש ממש טעים, ממש ממש פשוט להכנה והיא נעלמת ממש ממש מהר. אפשר לקרוא לה פשטידת הודיני.
    עשיתי כמו יפעת, בצק ואז הפטריות והבצל.
    מעולה. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נדב,
      תודה רבה שכתבת לי!
      איזה כיף שנהניתם ואיזה רעיון מעולה לקרוא לה פשטידת הודיני ;)
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  12. אנונימי22.12.2015, 23:44

    היי נופר ! האם הפשטידה טעימה ומרגישה טרייה גם לאחר יום במקרר? תודה על המתכון!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,
      אני מתנצלת על העיכוב בתגובה. הפשטידה טעימה ביותר אחרי יום במקרר - לדעתי ולדעת רבים היא אפילו עוד יותר טעימה אחרי יום במקרר :)
      היא מגובשת והטעמים מתחזקים.
      אשמח לדעת איך יצא.
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  13. מתכון פשוט ומעולה ! תודה (:

    השבמחק
  14. הי, הכנתי את הפשטידה כבר מלא פעמים והיא מעולה! מארחת בשבוע הבא חולת צליאק- באיזה קמח הכי כדאי להחליף את הקמח הרגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי navnav,
      משמח אותי לדעת שהכנת ונהנית ממנה הרבה פעמים :)
      לגבי קמח שמתאים לחולי צליאק, אני אישית מעולם לא ניסיתי, לפי הבנתי יכול להיות שקמח תמ"י יתאים. שווה לעשות ניסיון לפני האירוח ולראות איך יוצא.
      אשמח לשמוע עם מה הכנת ואיך יצא.
      בהצלחה!
      נופר

      מחק
    2. אני מחליפה את הקמח באופן קבוע בקמח חומוס או עדשים אדומות ויוצא מושלם!

      מחק
    3. אני מחליפה את הקמח בקמח חומוס או קמח עדשים אדומות ויוצא מושלם!

      מחק
  15. היי,
    רציתי לשאול לגבי גרגירי החומוס.. סליחה על הבורות אבל איך הופכים אותם למחית? משרים במים חמים? כמה זמן?
    תודה
    נטלי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני מתנצלת מאד על התגובה באיחור.
      גרגירי חומוס מוכנים לאכילה - פשוט מועכים אותם בקערה בעזרת מועך תפוחי אדמה או עם מזלג.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  16. שלום
    הייתי רוצה לשאול באיזה גודל התבנית צריכה להיות?
    אשמח לתשובה
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני מתנצלת על האיחור בתגובה.
      התבנית בגודל 20*30 ס"מ בערך. כתוב בתחילת המתכון.
      לבריאות!
      נופר

      מחק
  17. שלום
    הייתי רוצה לשאול באיזה גודל התבנית צריכה להיות?
    אשמח לתשובה
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני הכנתי בתבנית מלבנית בגודל 20*30.
      תהנו :)
      נופר

      מחק
  18. אנונימי27.7.2016, 14:20

    היי, האם צריך לערבב את הבצק עם הפטריות והבצל או לשים שכבת בצק ומעלייה את הפטריות והבצל? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אכן, לערבב את הבצק עם הפטריות והבצל ביחד.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  19. תודה רבה על המתכון! הפשטידה מאוד טעימה :)

    השבמחק
  20. תודה רבה על המתכון! הפשטידה מאוד טעימה :)

    השבמחק
  21. הפשטידה הזו נ ה ד ר ת !!!!! ואפילו עוד יותר נהדרת ביום שאחרי! אני כל כך שמחה שמצאתי את המתכון הזה כי כבר כמעט וויתרתי על הכנת פשטידות מאז שאני טבעונית, כמעט תמיד המתכונים דורשים טופו ואני פשוט לא אוהבת את המרקם והטעם שלו
    תודה ושוב תודה!

    השבמחק
  22. מתכון נהדר. זה בתנור ,מחכה לראות איך ייצא. האם לרסק את החומוס עם הנוזלים שבקופסא? הפעם לא השתמשתי בנוזלים...מקווה שלא טעיתי.
    תודה וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סמדר,
      אכן - גרגירי החומוס לבד ללא הנוזלים שבקופסה.
      מקווה שנהנית :)
      נופר

      מחק
  23. נראה מצוין - האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הקמח המלא?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני הכנתי עם קמח כוסמין מלא. יצא אפילו יותר טעים :)

      מחק
    2. תודה רבה על השיתוף אסף, טוב לדעת!
      שמחה שנהנית :)
      נופר

      מחק
  24. וואהו. תודה. יצא נפלא. עשיתי עם 3 סוגי פטריות.

    השבמחק
  25. היי.. יש לי גבינה מלוחה טבעונית..האם כדאי לשלב אותה בפשטידה? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. לדעתי אין כל בעיה לשלב.
      בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  26. היי תודה על המתכון יצא טעים רצח

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף שנהניתם! תודה שחזרת לעדכן.
      לבריאות :)
      נופר

      מחק
    2. איזה כיף שנהניתם! תודה שחזרת לעדכן.
      לבריאות :)
      נופר

      מחק
  27. מעולה!! הוספנו גבינה מלוחה לתערובת, ופיזרנו שמרי בירה מלמעלה
    תודה רבה :)

    השבמחק
  28. ניסיתי כל מיני פשטידות אבל זאת פשוט מתעלה בטעם מעל כולם, תודה על המתכון

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לדעת! תודה שחזרת לעדכן.
      לבריאות :)
      נופר

      מחק
  29. מה העושים עם הקליפות של החומוס בזמן שמועכים אותו? איך מקבלים מרקם חלק עם הקליפות

    השבמחק
  30. תודה רבה. המתכון מעולה.
    הכנתי שתי פשטידות במקביל - אחת לטבעונים והשניה לבית. הצליח בגדול!!!

    השבמחק
  31. היי, האם אפשר להכין אותה כמאפינס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      בהחלט אפשר ומומלץ להכין אותה גם כמאפינס :)
      לבריאות, נופר

      מחק
  32. נראה טוב! רק קצת דקה בעיניי, אני אוהבת פשטידות עבות. אפשר להכפיל את הכמות באותה התבנית, או שהפשטידה אמורה להיות דקה? אם אפשר, כמה זמן לאפות?
    תודה (:

    השבמחק
  33. הי, בפטריות, הכוונה לסלסלה אחת מרובעת קטנה? אני תמיד קונה את הצמדים, אז זה אחת מהצמד?

    השבמחק
  34. היי! לא לגמרי הבנתי. מה עושים עם השמן? מתי ואיך משלבים אותו? תודה!

    השבמחק
  35. פשטידה טעימה מאוד! תודה!

    השבמחק
  36. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  37. היי!
    אחרי יומיים של חיפושים אחר מתכון לפשטידת פטריות (חיפשתי לפני כמה זמן) אבל ביומיים האחרונים חיפשתי יותר מאחר ורציתי לאפות היום פשטידה.
    מצאתי את המתכון שלך ונלחצתי מהחומוס מכיוון שאני לא אוהבת את הטעם החזק שלו ובאופן כללי אני לא אוהבת טעמים חזקים.
    אפיתי אותה ושמחתי לגלות שבאמת החומוס לא מורגש והיא יצאה מאוד טעימה!
    האכזבה היחידה שלי הייתה שהגוון של הפשטידה למעלה לא זהוב כמו בתמונה שצירפת.
    אשמח לדעת מה עליי לעשות כדי שהוא כן יופיע.
    תודה על המתכון!
    ספיר :)

    השבמחק
  38. אנונימי31.3.2019, 21:20

    יצא טעים

    השבמחק
  39. אפשר טחינה במקום חומוס והוספת בצק להתגבר על הנוזליות?

    השבמחק
  40. הכנתי כבר פעמים, הילדים מחסלים אותה :) ואצלי זה לא פשוט, יש לי ילדים קשים עם אוכל. תודה על המתכון

    השבמחק
  41. הפיטריות חייבות להיות טריות,או שניתן להתפשר ולהשתמש בפטריות מקופסת שימורים?

    השבמחק
  42. היי, עשיתי הכל ויצא לי מלוח בטירוף ורדה את בטוחה שזה גודל התבנית? ולא אינגליש קייק? כי היא יצאה שטוחה מאוד

    השבמחק
  43. הפשטידה ממש מעולה! בהחלט ממכרת והכנתי אותה לפחות 10 פעמים ותמיד מתחסלת וגורפת מחמאות אבל - אני חייבת לציין שה10 דקות הוא שקר. רק התעסקות עם 4 בצלים - עד שהם מוכנים, לבשל את החומוס. לערבב את הכל זה באמת 10 דקות אבל הלפני זה ממש התעסקות. ממליצה לשנות את הכותרת!

    השבמחק
  44. יצא מעולה! הלכתי לפי ההמלצות בהערות והכנתי קודם את הבצק ורק אח"כ הוספתי את הבצל ופטריות. כולם מאוד נהנו (ולא האמינו שטבעוני...)

    השבמחק
  45. הכנתי לפי ההוראות אך לא היה לי טעים. הרגיש לי כמו פשטידת בצל שומנית.

    השבמחק
  46. האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

    השבמחק
  47. יצא מדהים!!
    האם ידוע כמה קלוריות יש במאה גרם פשטידה?

    השבמחק
  48. האם אפשר להשתמש בקמח שקדים?

    השבמחק
  49. וואו, הפשטידה כל כך טעימה! היא נאכלה תוך שעות ספורות. תודה!

    השבמחק
  50. הי החלפתי את הקמח בקמח חומוס ואת שמן הזית בקנולה ושמתי סלסלה שמפניון וסלסה פורטבלו עכשיו בתנור ....

    השבמחק
  51. הערה קטנה, לא סיננתי את מי הפטריות, השארתי אותם והוספתי בסוף במקום מים רגילים. האם באמת אין צורך בשום תבלון חוץ ממלח? כרגע בתנור

    השבמחק
  52. היי, האם ניתן לוותר על הבצל? מארחת כאלה שסולדים מבצל (לכי תביני).

    השבמחק