יום שישי, 26 בספטמבר 2014

עוגה בחושה עם אגוזים וקינמון


איזה כיף לי. אמא שלי מפתיעה בכל פעם מחדש. והפעם אחרי כל מיני ניסיונות, הרי לכם מתכון לעוגה בחושה טעימה טעימה עם ציפוי פריך ומתוק עם אגוזים וקינמון. או כמו שאמא קוראת לה בקצרה, עוגה לקפה.
וכהרגלי, הכי פשוטה להכנה שיש, רק לערבב הכל, לתבנית ולתנור.
לא יאומן כמה קל וטעים לאכול בלי שאף אחד יסבול!
העוגה נאפתה בתבנית מלבנית קטנה בגודל 25x8 לערך, ופעמים רבות אחרות בתבנית סטנדרטית בגודל של כ- 28x18 ס"מ.
אני מניחה שאפשר לשלב תערובת אגוזים-סוכר-קינמון גם בתוך העוגה, אך לא ניסיתי. אשמח לשמוע מכם על ניסיונות שונים ומשונים, לכאן ולכאן.

מרכיבים:

לעוגה:
כוס ורבע קמח חיטה לבן
כוס סוכר קנים/לבן (אפשר גם 3/4 כוס)
שתי כפיות אבקת אפייה
קמצוץ מלח
3 כפות גדושות רסק תפוחים לא ממותק
חצי כוס שמן צמחי
כ-2/3 כוס חלב צמחי/מים
כפית תמצית וניל (אופציונאלי)

לציפוי (שנו את הכמויות בהתאם לשטח הפנים של העוגה)
כחצי כוס אגוזי מלך/פקאן מעט שבורים (אפשר יותר)
כ-2 כפות סוכר (אפשר יותר)
ככפית קינמון

איך מכינים?

מחממים תנור לחום בינוני, 175-180 מעלות.
משמנים קלות את התבנית.
בקערה גדולה מערבבים היטב את החומרים היבשים עד לתערובת אחידה.
יוצרים גומה במרכז, מוזגים אליה את הרטובים ומערבבים היטב (באופן טבעי, תוך כדי בחישה, התערובות יתערבבו מעט, זה בסדר). מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את האגוזים עם הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל התערובת שבתבנית.
אופים בתנור בחום בינוני, 175-180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
השאירו את העוגה מחוץ לתנור לזמן מה, להצטננות והתייצבות.
יש שאומרים שהעוגה אף טעימה יותר אחרי לילה במקרר, ואילו אני אוהבת אותה גם חמה מהתנור...

מוזמנים לספר לי איך יצאה. אשמח.

הפסקת קפה נעימה
בתיאבון :)

עוגה בחושה טבעונית, עוגת וניל טבעונית, עוגה בחושה עם אגוזים וקינמון ללא ביצים, ללא חלב, נטול לקטוז, עוגה ללא לקטוז, עוגה בחושה ללא ביצים, מתכון קל וטעים, מתכון לעוגה בחושה טבעונית מעולה וקלה, מתכון מהיר, עוגה בחושה טבעונית מדהימה

23 תגובות:

  1. העוגה הטבעונית הכי טעימה שהכנתי עד כה!
    תודה על המתכון :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קארין,
      כמה משמח לקרוא!
      איזה כיף שזו העוגה הכי טעימה שהכנת :)
      תודה רבה ששיתפת אותי!
      מוזמנת לנסות עוד עוגות מהבלוג, שיתפתי את המתכונים הכי מוצלחים שהכנתי.
      אשמח לשמוע עוד דיווחים לכאן או לכאן..
      בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  2. נשמע ונראה מעולה !
    יש אפשרות להחליף את רסק התפוחים במשהו אחר ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      מעולם לא החלפתי את רסק התפוחים ברכיב אחר, כך שלצערי אינני יודעת לומר. באופן כללי, אומרים שניתן להחליף בבננה מעוכה או במעדן אלפרו (בטעם מתאים שתבחרו) אבל לא ניסיתי כך שלא אוכל להעיד וזה כמובן ייצא מתכון שונה.
      מוזמנים לנסות ואשמח לדעת איך יצא :)
      נופר

      מחק
    2. אני שמתי טחינה ויצא נהדר

      מחק
  3. האם ניתן להפחית בכמות השמן?

    השבמחק
    תשובות
    1. לדעתי ניתן להפחית למעט פחות מחצי כוס, אבל זה ישנה את המרקם.
      אשמח לדעת איך יצא :)
      נופר

      מחק
  4. עשיתי את העוגה על פי המתכון. יצאה נלאה, עסיסית ומיוחדת. חן חן.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלמוג,
      אני שמחה מאד לקרוא שיצאה נפלאה ונהניתם :)
      תודה על העדכון כיף לקרוא!
      בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  5. אנונימי30.10.2015, 13:53

    בחיפוש אחר מתכונים חדשים..נפלתי על האתר שלך,ועל העוגה הבחושה.חלק מהכמות עשיתי כמאפינס (שיהיה לילדה נוח לקחת לעבודה) וחלק בתבנית אינגליש-קייק. יצא פשוט מעולה!! ועל הדרך בחנתי מתכונים נוספים שינוסו בקרוב מאוד.
    תודה רבה.

    השבמחק
  6. אפשר להכין מקמח מלא או 70%?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      קמח מלא הוא כבד יותר והתוצאה בוודאי תהיה כבדה וגסה.
      רבים ממליצים להחליף קמח לבן בקמח כוסמין ומדווחים שהתוצאה טעימה מאד.
      אם ברצונך בכ"ז להשתמש בקמח מלא,
      אני ממליצה לנסות שליש כמות קמח מלא ו2/3 קמח לבן, או חצי-חצי.
      בשני המקרים כדאי להוסיף כ-3 כפות מים, משום שקמח מלא דורש יותר נוזלים.
      אשמח לדעת במה בחרת ואיך יצא.
      בהצלחה :)
      נופר

      מחק
  7. הי, יש לי תבנית של 25 על 35. את ממליצה פשוט להכפיל את כל הכמויות? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ניר,
      אני לא ממליצה להכפיל כמויות. הכנתי את העוגה פעמים רבות גם בתבנית בגודל של כ20X30 ס"מ כך שאפשר להכינה גם בתבנית שלך, היא פשוט תצא מעט נמוכה יותר.
      אם להכפיל אז רק פי 1.5 לדעתי.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
    2. אני אופה עוגה ל 30 איש. להשאיר את הכמויות?? לא יצא ממש נמוך? יספיק ל 30 איש?

      מחק
    3. היי ניר,
      אם מדובר ב30 איש אכן כדאי להכפיל כמויות. לא ניסיתי לאפות כמות כפולה בתבנית כזו, לכן אני ממליצה לעשות ניסיון בבית ולראות איך יוצא, לפני שאתה מכין לאירוע, ושאנשי הבית, חברים, שכנים וכו' יהנו (בתקווה שאכן ייצא נפלא :) )
      אני מאד אשמח לדעת איך יצא.
      בהצלחה ובתיאבון!
      נופר

      מחק
  8. העוגה נהדרת טעימה מעולה וכל שבת אני מכינה אותה בורסיה אחרת במקום הציפוי אני שופכת ג'לי תות או משמש או אננס על העוגה שהיא מוכנה ועדין חמה ועושה בה קצת חורים עם קיסם...יוצא נהדר..עוד ורסיה ממש טעימה אני מערבבת גבינת טופוטי עם אבקת סוכר ורום ויוצקת לתוך התערובת לפני האפייה ויוצאת עוגת גבינה משגעת.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קרן,
      איזה יופי לשמוע!
      תודה רבה על השיתוף של הרעיונות הנפלאים! כך כולם יוכלו ליהנות :)
      שיהיה יום נפלא וטעים
      מלא ביצירתיות וחמלה לכל <3
      נופר

      מחק
  9. העוגה נהדרת טעימה מעולה וכל שבת אני מכינה אותה בורסיה אחרת במקום הציפוי אני שופכת ג'לי תות או משמש או אננס על העוגה שהיא מוכנה ועדין חמה ועושה בה קצת חורים עם קיסם...יוצא נהדר..עוד ורסיה ממש טעימה אני מערבבת גבינת טופוטי עם אבקת סוכר ורום ויוצקת לתוך התערובת לפני האפייה ויוצאת עוגת גבינה משגעת.

    השבמחק
  10. אני הפחתתי את כמות הסוכר לחצי כוס. סידרתי מעל פלחי אגסים מקולפים ועליהם פיזרתי קינמון ומעט סוכר חום. יצאה עוגת אגסים מעלפת, נהדרת כשהיא חמימה עם גלידת קוקוס בצד. מומלץ!

    השבמחק
  11. בהחלט מתכון נפלא....

    השבמחק
  12. תודה! יצא מושלם!
    איזה כיף שלא צריך ביצים ולא צריך לפגוע באף אחד.
    הייתי שמה רק חצי כוס סוכר כי אני פחות אוהבת מתוק.
    תודה על השיתוף!

    השבמחק
  13. עוגה מדהימה!!!!! אין מילים. פשוט מתכון מושלם

    השבמחק