איזה כיף לי. אמא שלי מפתיעה בכל פעם מחדש. והפעם אחרי כל מיני ניסיונות, הרי לכם מתכון לעוגה בחושה טעימה טעימה עם ציפוי פריך ומתוק עם אגוזים וקינמון. או כמו שאמא קוראת לה בקצרה, עוגה לקפה.
וכהרגלי, הכי פשוטה להכנה שיש, רק לערבב הכל, לתבנית ולתנור.
לא יאומן כמה קל וטעים לאכול בלי שאף אחד יסבול!
וכהרגלי, הכי פשוטה להכנה שיש, רק לערבב הכל, לתבנית ולתנור.
לא יאומן כמה קל וטעים לאכול בלי שאף אחד יסבול!
העוגה נאפתה בתבנית מלבנית קטנה בגודל 25x8 לערך, ופעמים רבות אחרות בתבנית סטנדרטית בגודל של כ- 28x18 ס"מ.
אני מניחה שאפשר לשלב תערובת אגוזים-סוכר-קינמון גם בתוך העוגה, אך לא ניסיתי. אשמח לשמוע מכם על ניסיונות שונים ומשונים, לכאן ולכאן.
אני מניחה שאפשר לשלב תערובת אגוזים-סוכר-קינמון גם בתוך העוגה, אך לא ניסיתי. אשמח לשמוע מכם על ניסיונות שונים ומשונים, לכאן ולכאן.
לעוגה:
כוס ורבע קמח חיטה לבן
כוס סוכר קנים/לבן (אפשר גם 3/4 כוס)
שתי כפיות אבקת אפייה
קמצוץ מלח
3 כפות גדושות רסק תפוחים לא ממותק
חצי כוס שמן צמחי
כ-2/3 כוס חלב צמחי/מים
כ-2/3 כוס חלב צמחי/מים
כפית תמצית וניל (אופציונאלי)
לציפוי (שנו את הכמויות בהתאם לשטח הפנים של העוגה)
כחצי כוס אגוזי מלך/פקאן מעט שבורים (אפשר יותר)
כ-2 כפות סוכר (אפשר יותר)
ככפית קינמון
איך מכינים?
מחממים תנור לחום בינוני, 175-180 מעלות.
משמנים קלות את התבנית.
בקערה גדולה מערבבים היטב את החומרים היבשים עד לתערובת אחידה.
יוצרים גומה במרכז, מוזגים אליה את הרטובים ומערבבים היטב (באופן טבעי, תוך כדי בחישה, התערובות יתערבבו מעט, זה בסדר). מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את האגוזים עם הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל התערובת שבתבנית.
יוצרים גומה במרכז, מוזגים אליה את הרטובים ומערבבים היטב (באופן טבעי, תוך כדי בחישה, התערובות יתערבבו מעט, זה בסדר). מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.
בקערה נפרדת מערבבים היטב את האגוזים עם הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל התערובת שבתבנית.
אופים בתנור בחום בינוני, 175-180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
השאירו את העוגה מחוץ לתנור לזמן מה, להצטננות והתייצבות.
יש שאומרים שהעוגה אף טעימה יותר אחרי לילה במקרר, ואילו אני אוהבת אותה גם חמה מהתנור...
יש שאומרים שהעוגה אף טעימה יותר אחרי לילה במקרר, ואילו אני אוהבת אותה גם חמה מהתנור...
מוזמנים לספר לי איך יצאה. אשמח.
הפסקת קפה נעימה
הפסקת קפה נעימה
העוגה הטבעונית הכי טעימה שהכנתי עד כה!
השבמחקתודה על המתכון :)
היי קארין,
מחקכמה משמח לקרוא!
איזה כיף שזו העוגה הכי טעימה שהכנת :)
תודה רבה ששיתפת אותי!
מוזמנת לנסות עוד עוגות מהבלוג, שיתפתי את המתכונים הכי מוצלחים שהכנתי.
אשמח לשמוע עוד דיווחים לכאן או לכאן..
בתיאבון :)
נופר
נשמע ונראה מעולה !
השבמחקיש אפשרות להחליף את רסק התפוחים במשהו אחר ?
היי,
מחקמעולם לא החלפתי את רסק התפוחים ברכיב אחר, כך שלצערי אינני יודעת לומר. באופן כללי, אומרים שניתן להחליף בבננה מעוכה או במעדן אלפרו (בטעם מתאים שתבחרו) אבל לא ניסיתי כך שלא אוכל להעיד וזה כמובן ייצא מתכון שונה.
מוזמנים לנסות ואשמח לדעת איך יצא :)
נופר
אני שמתי טחינה ויצא נהדר
מחקהאם ניתן להפחית בכמות השמן?
השבמחקלדעתי ניתן להפחית למעט פחות מחצי כוס, אבל זה ישנה את המרקם.
מחקאשמח לדעת איך יצא :)
נופר
עשיתי את העוגה על פי המתכון. יצאה נלאה, עסיסית ומיוחדת. חן חן.
השבמחקהיי אלמוג,
מחקאני שמחה מאד לקרוא שיצאה נפלאה ונהניתם :)
תודה על העדכון כיף לקרוא!
בתיאבון :)
נופר
בחיפוש אחר מתכונים חדשים..נפלתי על האתר שלך,ועל העוגה הבחושה.חלק מהכמות עשיתי כמאפינס (שיהיה לילדה נוח לקחת לעבודה) וחלק בתבנית אינגליש-קייק. יצא פשוט מעולה!! ועל הדרך בחנתי מתכונים נוספים שינוסו בקרוב מאוד.
השבמחקתודה רבה.
אפשר להכין מקמח מלא או 70%?
השבמחקהיי,
מחקקמח מלא הוא כבד יותר והתוצאה בוודאי תהיה כבדה וגסה.
רבים ממליצים להחליף קמח לבן בקמח כוסמין ומדווחים שהתוצאה טעימה מאד.
אם ברצונך בכ"ז להשתמש בקמח מלא,
אני ממליצה לנסות שליש כמות קמח מלא ו2/3 קמח לבן, או חצי-חצי.
בשני המקרים כדאי להוסיף כ-3 כפות מים, משום שקמח מלא דורש יותר נוזלים.
אשמח לדעת במה בחרת ואיך יצא.
בהצלחה :)
נופר
הי, יש לי תבנית של 25 על 35. את ממליצה פשוט להכפיל את כל הכמויות? תודה!
השבמחקהיי ניר,
מחקאני לא ממליצה להכפיל כמויות. הכנתי את העוגה פעמים רבות גם בתבנית בגודל של כ20X30 ס"מ כך שאפשר להכינה גם בתבנית שלך, היא פשוט תצא מעט נמוכה יותר.
אם להכפיל אז רק פי 1.5 לדעתי.
אשמח לדעת איך יצא.
בתיאבון!
נופר
אני אופה עוגה ל 30 איש. להשאיר את הכמויות?? לא יצא ממש נמוך? יספיק ל 30 איש?
מחקהיי ניר,
מחקאם מדובר ב30 איש אכן כדאי להכפיל כמויות. לא ניסיתי לאפות כמות כפולה בתבנית כזו, לכן אני ממליצה לעשות ניסיון בבית ולראות איך יוצא, לפני שאתה מכין לאירוע, ושאנשי הבית, חברים, שכנים וכו' יהנו (בתקווה שאכן ייצא נפלא :) )
אני מאד אשמח לדעת איך יצא.
בהצלחה ובתיאבון!
נופר
העוגה נהדרת טעימה מעולה וכל שבת אני מכינה אותה בורסיה אחרת במקום הציפוי אני שופכת ג'לי תות או משמש או אננס על העוגה שהיא מוכנה ועדין חמה ועושה בה קצת חורים עם קיסם...יוצא נהדר..עוד ורסיה ממש טעימה אני מערבבת גבינת טופוטי עם אבקת סוכר ורום ויוצקת לתוך התערובת לפני האפייה ויוצאת עוגת גבינה משגעת.
השבמחקהיי קרן,
מחקאיזה יופי לשמוע!
תודה רבה על השיתוף של הרעיונות הנפלאים! כך כולם יוכלו ליהנות :)
שיהיה יום נפלא וטעים
מלא ביצירתיות וחמלה לכל <3
נופר
העוגה נהדרת טעימה מעולה וכל שבת אני מכינה אותה בורסיה אחרת במקום הציפוי אני שופכת ג'לי תות או משמש או אננס על העוגה שהיא מוכנה ועדין חמה ועושה בה קצת חורים עם קיסם...יוצא נהדר..עוד ורסיה ממש טעימה אני מערבבת גבינת טופוטי עם אבקת סוכר ורום ויוצקת לתוך התערובת לפני האפייה ויוצאת עוגת גבינה משגעת.
השבמחקאני הפחתתי את כמות הסוכר לחצי כוס. סידרתי מעל פלחי אגסים מקולפים ועליהם פיזרתי קינמון ומעט סוכר חום. יצאה עוגת אגסים מעלפת, נהדרת כשהיא חמימה עם גלידת קוקוס בצד. מומלץ!
השבמחקבהחלט מתכון נפלא....
השבמחקתודה! יצא מושלם!
השבמחקאיזה כיף שלא צריך ביצים ולא צריך לפגוע באף אחד.
הייתי שמה רק חצי כוס סוכר כי אני פחות אוהבת מתוק.
תודה על השיתוף!
עוגה מדהימה!!!!! אין מילים. פשוט מתכון מושלם
השבמחק