כולם מדברים על שווארמה טבעונית, ובכל ימיי הטבעוניים לא העזתי לנסות ולטעום, כי גם לפני הטבעונות, מעולם לא רציתי לאכול שווארמה (שהייתה פעם כבשה)... היא תמיד נתפסה אצלי כאוכל גס, שמנוני, לא נכון עבורי.
מאז ומתמיד העדפתי את הפלאפל.
ואז הגיע גילי רוזנבלום. או יותר נכון, השווארמה הטבעונית שלו (מסייטן) הגיעה לידיי.
ואז לא הפסקתי לנשנש אותה...
בזכות השווארמה שלו, עטתי לסופר הקרוב לקנות חומרים ולעשות סופסוף ניסיונות בהכנת מאכל בסגנון בשרי.
במקום בסייטן, השתמשתי בנתחי/פתיתי סויה. הוספתי פה, שיניתי שם...
עשיתי כמה ניסיונות.
ומה בסוף?
בני משפחה סקפטיים במיוחד, כאלה שאוהבים בשר וכאלו שמבקרים כל מאכל, נהנו ושיבחו.
למי שלא מכיר, פתיתי הסויה עשירים בחלבונים, בסיבים תזונתיים, בסידן וברזל והם דלי שומן, נטולי כולסטרול ונטולי גלוטן. מדובר במנה טעימה, מזינה ומשביעה. אהה ולכל מי שדואג שאוכל טבעוני הוא יקר, היא גם זולה וחסכונית. יש יותר טוב מזה?!
מרכיבים:
מסננים היטב את פתיתי הסויה, משאירים במסננת מעל הכיור/קערה כדי שעודפי מים יזלגו, סוחטים מהפתיתים את יתר המים ככל האפשר (כך הפתיתים יספגו את התיבול טוב יותר).
אשמח לשמוע מה אתם שילבתם ואיך יצא לכם.
מאז ומתמיד העדפתי את הפלאפל.
ואז הגיע גילי רוזנבלום. או יותר נכון, השווארמה הטבעונית שלו (מסייטן) הגיעה לידיי.
ואז לא הפסקתי לנשנש אותה...
בזכות השווארמה שלו, עטתי לסופר הקרוב לקנות חומרים ולעשות סופסוף ניסיונות בהכנת מאכל בסגנון בשרי.
במקום בסייטן, השתמשתי בנתחי/פתיתי סויה. הוספתי פה, שיניתי שם...
עשיתי כמה ניסיונות.
ומה בסוף?
בני משפחה סקפטיים במיוחד, כאלה שאוהבים בשר וכאלו שמבקרים כל מאכל, נהנו ושיבחו.
למי שלא מכיר, פתיתי הסויה עשירים בחלבונים, בסיבים תזונתיים, בסידן וברזל והם דלי שומן, נטולי כולסטרול ונטולי גלוטן. מדובר במנה טעימה, מזינה ומשביעה. אהה ולכל מי שדואג שאוכל טבעוני הוא יקר, היא גם זולה וחסכונית. יש יותר טוב מזה?!
מרכיבים:
200 גרם פתיתי סויה יבשים (נקראים גם פתיתי שפע. ניתן להשיג בשקיות של 200 גרם או במשקל, בחנויות הטבע ובמחלקות הטבע ברשתות השיווק)
למרינדה:
2 בצלים קצוצים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת שום
כף וחצי תבלין שווארמה
כף וחצי תבלין שווארמה
כף כמון
פלפל
מלח
כף-כף וחצי סילאן
2 כפות רוטב סויה (אופציונלי)
4 כפות שמן זית
כרבע כוס מים
איך מכינים?
משרים את פתיתי הסויה היבשים בסיר גדול עם מים רותחים (כדאי לתבל את המים בתבלינים היבשים כמו של המרינדה) במשך 20 דק'. הפתיתים נוטים לצוף לכן רצוי לערבב מדי פעם. (בתום 20 הדק' תבחינו שהפתיתים ספגו מים ותפחו).
בזמן השריית פתיתי הסויה, מכינים את המרינדה: מערבבים היטב את מרכיבי המרינדה (כולל הבצלים הקצוצים) בקערה גדולה או בקופסת פלסטיק גדולה (בעלת מכסה).
מסננים היטב את פתיתי הסויה, משאירים במסננת מעל הכיור/קערה כדי שעודפי מים יזלגו, סוחטים מהפתיתים את יתר המים ככל האפשר (כך הפתיתים יספגו את התיבול טוב יותר).
מעבירים את פתיתי הסויה המסוננים לקערה/קופסת המרינדה. אני חותכת את הפתיתים הגדולים כדי שיספגו טוב יותר את התיבול. מערבבים היטב, עד שהמרינדה עוטפת יפה את כל הפתיתים.
על מנת שהמרינדה תיספג בהם היטב, סוגרים/אוטמים היטב את הקופסה/הקערה, ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות (אם ממהרים אפשר גם פחות, פחות מומלץ אך אפשרי).
מוציאים את התערובת מהמקרר, מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את תערובת השווארמה תוך כדי ערבוב מדי פעם. במהלך הבישול אני מוסיפה עוד קצת כמון, פפריקה אדומה, תבלין שווארמה, אבקת שום ומלח, תרגישו חופשי לטעום ולתקן את התיבול.
אל תחסכו בזמן הבישול, תנו לפתיתי הסויה להיצרב היטב על המחבת.
במהלך כל זמן הבישול ולאחריו אני משאירה את הסיר פתוח (ללא מכסה) כדי שהנוזלים יתאדו ולוחצת עם כף עץ על הפתיתים כדי שייצרבו היטב על המחבת.
הערה: לא הכרחי אבל אפשרות טובה; למי שמרגיש צורך ומעוניין להעניק לשווארמה מרקם יבש יותר, לאחר הבישול ניתן להניח אותה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, להכניס למס' דקות לתנור מחומם לחום בינוני (170 מעלות) ולהשגיח שלא תישרף(!). אני לא עושה זאת והאורחים זוללים בתאווה, אולם באחת הפעמים בן זוגי הרגיש צורך ועשה זאת. תלוי כנראה בזמן שמקדישים לצליית השווארמה על המחבת.
אל תחסכו בזמן הבישול, תנו לפתיתי הסויה להיצרב היטב על המחבת.
במהלך כל זמן הבישול ולאחריו אני משאירה את הסיר פתוח (ללא מכסה) כדי שהנוזלים יתאדו ולוחצת עם כף עץ על הפתיתים כדי שייצרבו היטב על המחבת.
הערה: לא הכרחי אבל אפשרות טובה; למי שמרגיש צורך ומעוניין להעניק לשווארמה מרקם יבש יותר, לאחר הבישול ניתן להניח אותה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, להכניס למס' דקות לתנור מחומם לחום בינוני (170 מעלות) ולהשגיח שלא תישרף(!). אני לא עושה זאת והאורחים זוללים בתאווה, אולם באחת הפעמים בן זוגי הרגיש צורך ועשה זאת. תלוי כנראה בזמן שמקדישים לצליית השווארמה על המחבת.
אל תוותרו על החוויה המלאה: מומלץ ביותר לאכול בלחמנייה או בפיתה, עם טחינה, מלפפון חמוץ וסלט ירקות/עגבנייה חתוכה. כל ביס תענוג :)
גם ממרח חצילים בטחינה ומטבוחה יכולים להשתלב טוב בכריך.
גם ממרח חצילים בטחינה ומטבוחה יכולים להשתלב טוב בכריך.
אשמח לשמוע מה אתם שילבתם ואיך יצא לכם.
מעולה! הכנתי ויצא לי ממש טעים וההוראות מפורטות ופשוטות.
השבמחקתודה רבה!
שלום לך,
מחקאיזה כיף לשמוע! שמחה שנהנית, תודה רבה שחזרת לעדכן.
לבריאות :)
נופר
שלום... אומנם עבר הרבה זמן מאז פירסום הפוסט אבל מקווה לתשובה :)
השבמחקהאם את המרינדה עם הפתיתי סויה אפשר לשים במקרר ללילה שלם? או שהפתיתים יתקלקלו?
תודה רבה!!!
נראה ימייי
השבמחקוואו מתכון מושלם- לא יכולתי להפסיק לנשנש.
השבמחקתודה