יום רביעי, 15 באוקטובר 2014

טופו/סייטן מוקפץ בסגנון שווארמה


יש לי חבר ששונא טופו. לא מוכן להתקרב.
את המנה הזו הוא טרף. פעם בלחמנייה עם ממרח חומוס, טחינה ופרוסות עגבנייה ופעם עם אורז וסלט ירקות (וחומוס טחינה בצד. יש בבית אז אפשר שלא?)
שני השילובים עובדים מצוין.
מנה טעימה, משביעה וקלה להכנה.
בשלב מאוחר יותר הכנתי את אותו המתכון בדיוק עם 500 גרם סייטן (חלבון חיטה) פרוס לחתיכות ויצא נהדר. אוהבי בשר ספקנים במיוחד טרפו את מנת השווארמה סייטן, ביקשו עוד ושיבחו.
ממליצה בחום לנסות את שתי האפשרויות.

אם ברצונכם מרקם "בשרני" יותר שמזכיר קצת יותר מרקם בשרי - לכו על הסייטן.

מרכיבים:
500 גרם טופו (אורגני) או סייטן

למרינדה:
1 בצל בינוני/גדול קצוץ
כף וחצי פפריקה מתוקה
כף וחצי אבקת שום
כף כמון
כף כורכום
כף וחצי תבלין שווארמה
כפית-כפית וחצי סילאן
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית
כרבע כוס מים


איך להכין?
בקערה בינונית/גדולה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, כולל הבצל הקצוץ.
קיצוץ הטופו:
בשתי ידיים סוחטים בעדינות את הטופו מעל הכיור או מעל קערה ריקה אחרת למקרה שתרצו להשתמש בחתיכות טופו שייפלו (וייפלו).
מעל קערת המרינדה מפוררים את הטופו לחתיכות קטנות.
קיצוץ הסייטן:
חותכים את גוש הסייטן לחתיכות דקות יחסית.


בקערת המרינדה מערבבים היטב את חתיכות הטופו/הסייטן עד שכל הפיסות עטופות במרינדה. טועמים, מתקנים תיבול ומערבבים היטב. אפשר לעטוף את הקערה ולהכניס למקרר ל 1-4 שעות כדי שהמרינדה תיספג יותר בטופו/סייטן. אני לא המתנתי, ולהזכירכם שונאי הטופו והסייטן עדיין טרפו בעונג.
מחממים שמן צמחי (אני השתמשתי בקנולה) במחבת גדולה, מקפיצים את תערובת הטופו/סייטן והבצל עד שמשחים כהוגן. לתוצאה טובה אני מפזרת את התערובת על כל המחבת, לוחצת עם כף עץ על כל חלקי הטופו/סייטן כדי להצמידו לצריבה טובה על המחבת (עם הטופו, לרגעים זה נראה כמו חביתת טופו ענקית :) ), מחכה שהטופו/סייטן ייצרב ומדי פעם מערבבת ושוב לוחצת. אל תחסכו בזמן הבישול, תנו לטופו/סייטן להיצרב היטב על המחבת.
לאורך כל הבישול לא מכסים את המחבת.

מומלץ ביותר להגיש בפיתה או בלחמנייה עם ממרח חומוס, טחינה, פרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ.
שילוב טעים נוסף הוא עם אורז, סלט ירקות וחומוס טחינה בצד.

איך אתם אוכלים את הטופו או הסייטן המוקפץ שלכם?

בתיאבון ולבריאות!
מתכון להכנת שווארמה טופו, שווארמה סייטן, סייטן מוקפץ בסגנון שווארמה, טופו מוקפץ בסגנון שווארמה, שווארמה טבעונית, מתכון קל, מתכון מהיר, מנה צמחית, מנה טבעונית, מתכון טבעוני, מנת חלבון מהצומח, חלבון צמחי, ארוחה מלאה מהצומח, ארוחה צמחית מלאה, מזון עשיר בברזל וחלבונים מהצומח

תגובה 1:

  1. הכנתי עם סייטן יצא נפלא! תודה רבה!

    השבמחק