יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

עוגת קרם וביסקוויטים טבעונית קלאסית + גיוונים


בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה הזו בבגרותי, טעמתי שוב טעם של ילדוּת.

שכבות ביסקוויטים, קצפת וניל וגנאש שוקולד שנמסים בפה.
פשוט, טעים, מעורר זיכרונות טובים של זמנים שבהם אין דאגות והכל מותר.
אז גם היום מותר. כשבא לכם משהו מתוק ומהיר, עוגת ביסקוויטים קלאסית היא תשובה מדהימה.
טעימה טעימה וכ"כ קלה להכנה, שאפשר להכין אותה בכיף גם עם הילדים.
המתכון מתאים לתבנית מלבנית או שתי תבניות אינגליש קייק.

מרכיבים:

250 גרם ביסקוויטים (שרוול פתי בר אחד)
500 מ"ל קצפת צמחית
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (80 גרם כל אחת)
כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר/מים)
2 כפיות אבקת קפה נמס
כוס מים רותחים

לציפוי:

150-200 גרם שוקולד מריר פרווה
כרבע כוס חלב צמחי

או מוס שוקולד ע"פ המתכון הזה

איך מכינים?

בקערה בינונית מערבבים היטב כוס מים רותחים עם אבקת קפה נמס. משאירים להצטנן.

בינתיים מכינים את קרם הוניל:
לקערת הקצפה עמוקה מעבירים את הקצפת הצמחית, חלב צמחי ואינסטנט פודינג וניל, מערבבים מעט ידנית כדי שהאבקה לא תתעופף באוויר, ומקציפים עם מיקסר חשמלי במהירות נמוכה עד לגבוהה בהדרגה, עד לקבלת קצפת יציבה (כ-3-4 דק').
טובלים בעדינות כל ביסקוויט משני צידיו בתערובת הקפה ומסדרים אותם אחד ליד השני בתחתית התבנית.
מורחים בעזרת לקקן חצי או שליש מקרם הוניל (בהתאם למס' השכבות שתרצו להכין) מעל שכבת הביסקוויטים ומיישרים (לא עם האצבע! ;) )
שוב טובלים כל ביסקוויט בתערובת הקפה ומסדרים בעדינות מעל שכבת הקרם (לא ללחוץ).
מורחים עוד שכבת קרם וניל בעזרת הלקקן ומיישרים. אם רוצים, מסדרים בעדינות עוד שכבת ביסקוויטים שטבלתם בקפה ועוד שכבת קרם וניל.


להכנת ציפוי גנאש השוקולד היכנסו למתכון כאן

לאחר שהציפוי הצטנן מעט, מזגו אותו על העוגה באופן אחיד או אם נחה עליכם המוזה, התיזו את הגנאש וציירו ציורים מופשטים (או לא מופשטים) כיד דמיונכם הטובה.
בסמוך להגשה ניתן להוסיף לציפוי פירות חתוכים: תותים, בננות ומה שתחפצו בו.

להכנת ציפוי מוס שוקולד היכנסו למתכון כאן

גיוונים:


לעוגת קרם וניל קפה הוסיפו 3 כפיות אבקת קפה נמס לתערובת הקצפת והקציפו. תטעמו, אם מתחשק לכם טעם מורגש יותר של קפה פזרו עוד חצי כפית-כפית אבקת קפה וקפלו אותה עם לקקן לתוך הקצפת (הגרגירים נמסים בקצפת גם אחרי שהיא מוכנה).

לעוגת קרם ריבת חלב, השתמשו ב2 חב' אינסטנט פודינג ריבת חלב.
לעוגת קרם עוגיות לוטוס הוסיפו לקרם הוניל שברי עוגיות לוטוס. לרעיון נוסף היכנסו למתכון כאן
לעוגת קרם עוגיות אוראו הוסיפו לקרם הוניל שברי עוגיות אוראו. לרעיון נוסף היכנסו למתכון כאן
במקום קרם מקצפת צמחית תוכלו להכין קצפת מקרם קוקוס ע"פ המתכון כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה