יום שבת, 6 בדצמבר 2014

ארוחה מהירה: פסטה/אטריות ברוטב עגבניות ובזיליקום


אין כמו ארוחה פשוטה, מהירה וטעימה. בוודאי כשהיא בארומה איטלקית.
פסטה או אטריות ברוטב עגבניות, שום ובזיליקום. כמה פשוט, ככה טעים :)
*לארוחה ללא גלוטן, כשרה לפסח: השתמשו באטריות אורז/שעועית או אטריות אחרות ללא גלוטן וללא ביצים.

מרכיבים:

חבילת פסטה/אטריות לבחירתכם (ללא ביצים)
1-2 בצלים קצוצים
2-3 עגבניות קצוצות (אופציונאלי)
260-300 גרם רסק עגבניות קנוי
5-6 שיני שום קצוצות דק
חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים קצוצים
מלח, פלפל וכל תבלין שאוהבים
1-2 כפות (ביתיות) סוכר/סילאן/ממתיק אחר (לפי הטעם)
מעט שמן זית לטיגון
אופציונאלי לחובבי פיקנטי/חריף: רוטב צ'ילי/מעט פלפל חריף קצוץ (אני מסופקת מאד מהשום, תודה ;) )
איך מכינים?

מבשלים את הפסטה/אטריות שבחרתם ע"פ ההוראות שעל האריזה. מסננים, שוטפים ומשאירים במסננת.

במחבת גדולה מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד שנעשה שקוף או מעט שזוף. אם רוצים מוסיפים עגבניות קצוצות וממשיכים לבשל.
מוסיפים רסק עגבניות, מעט מים (לפי רמת הסמיכות הרצויה), שום, בזיליקום, סוכר/סילאן/ממתיק ותבלינים שאוהבים.

מערבבים היטב. בסוף הבישול מערבבים פנימה את הפסטה/אטריות.
זוללים ונהנים... לבריאות :)
הערות, גיוונים ותוספות:
* במקום עלי הבזיליקום אפשר להשתמש בעלי אורגנו טריים.
* במקום או בנוסף לעלי הבזיליקום אפשר להשתמש בעלי חוביזה, תרד, מנגולד. מניסיוני - השילוב נפלא.
* אחרי טיגון הבצל, אפשר להוסיף ירקות שאוהבים. האהובים עליי הם: גזר מגורד, גמבות חתוכות, קוביות חצילים. יש לבשלם עד שמתרככים לגמרי.

פסטה ברוטב עגבניות, שום ובזיליקום, פסטה נפוליטנה, מתכון קל, מתכון טבעוני, מתכון מהיר, ארוחה מהירה וטעימה, ספגטי ברוטב עגבניות, שום ובזיליקום, אטריות ברוטב עגבניות, ארוחה טבעונית מהירה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה