כמה כיף לאכול בלי ייסורי מצפון, גם רוטב שמנת טעים עם 5% שומן בלבד(!) וגם בלי לפגוע באף יצור חף מפשע.
התחשק לי לגוון בפסטה ברוטב שמנת. ולא, לא (שוב) עם פטריות...
אימצתי לי בטטה, כמה שיני שום ועוד אי אלו מרכיבים, וקדימה למלאכה.
לסיום הוספתי אגוזי קשיו שקליתי ויצא וואו :)
ארוחה טעימה, מגוונת שמכינים צ'יק צאק.
מרכיבים:
חבילת פסטה / אטריות לבחירתכם (ללא ביצים)
קופסת שמנת לבישול 5% אלפרו 250 מ"ל (אני מעדיפה את שמנת הסויה)
2 בצלים קצוצים
בטטה בינונית
3-4 שיני שום קצוצות
חופן אגוזי קשיו קלויים (או לא קלויים ואז לקלות אותם על המחבת, תוך ערבוב, עד שמשחימים)
מלח, פלפל
אופציונאלי: מעט אגוז מוסקט
חופן עלי בזיליקום קצוצים
איך מכינים?
מבשלים את הפסטה / אטריות לפי ההוראות על האריזה. מסננים, שוטפים מס' פעמים ונותנים לה לנוח במסננת.
מכניסים את הבטטה לסיר עם מים ומבשלים עד שהיא 3/4 רכה, כלומר לא רכה מדי.
חותכים את הבטטה לקוביות קטנות.
מטגנים במעט שמן או מאדים את הבצל הקצוץ עד שנעשה שקוף או שזוף :)
מוסיפים קוביות בטטה, שום ותבלינים (אם רוצים אז גם בזיליקום) וממשיכים לבשל תוך ערבוב. כשהבטטה משחימה מוסיפים את השמנת, מבשלים מס' דק', טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את הקשיו הקלוי ומגישים עם הפסטה/האטריות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה