בימים הסגריריים של החורף, לפני/אחרי הארוחה, לא משנה מתי, מתחשק להתחפר מתחת לשמיכות, ליד התנור. אבל זה אף פעם לא מספיק (לי לפחות...). לחשק הזה תמיד מתלווה דחף למשהו חם לבלוטות הטעם ולבטן.
ואם הוא שוקולדי, מתוק, סמיך ונטול שומן, אז הוא מתקבל בברכות יתרות.
הימים החורפיים יצרו אצלי חשק עז לדבר-מה חם ומתוק, אבל לא כבד ושומני מדי.
כך הגעתי ליצור את מעדן השוקולד החמים, הקליל והטעים הזה, וכרגיל קל ומהיר הכנה.
מי שבכל זאת מעוניין להפוך את המעדן למעט שומני, מוזמן להוסיף בעת הבישול 1-2 כפות שמן קוקוס/שמן צמחי אחר או להכין את מעדן השוקולד הזה.
ניתן לאחסן את מעדן השוקולד בקופסה סגורה במקרר. אצלנו הוא תמיד נטרף באותו היום, אז אין לי אפשרות לומר כמה זמן הוא יכול להישמר במקרר, אם מישהו מכם מצליח להתאפק - אנא עדכנו אותנו :)
שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (לא לכפות מדידה).
שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (לא לכפות מדידה).
מרכיבים:
כוס וחצי מים/חלב צמחי
1.5 כפות קקאו
כ-4 כפות סוכר קנים/לבן/סילאן/אגבה/ממתיק אחר (או יותר לפי הטעם)
3.5-4 כפות קמח תפ"א/קורנפלור (בתוספת מעט מים ככתוב בהמשך ההנחיות)
איך מכינים?
מחממים כוס וחצי מים/חלב צמחי בסיר קטן או בפינג'אן על אש בחום בינוני-גבוה.
בינתיים מעבירים את הקורנפלור/קמח תפ"א לכוס (בגודל הסטנדרטי שהשתמשנו בו עד כה), מוסיפים מים קרים/בטמפ' החדר, עד למילוי כמעט חצי הכוס. עם קצה ידית הכף (כן בדיוק, הקצה הצר הזה של הידית) מערבבים היטב היטב עד שאין גושים, הקמח כולו נמס במים ונוצרת תערובת דמוית חלב. משאירים אותה בצד, תיכף נשתמש בה.
כשהמים בסיר חמים (לא להגיע לרתיחה) מנמיכים את האש, מוסיפים קקאו וממתיק, מערבבים היטב. טועמים ומוסיפים ממתיק במידת הצורך.
חוזרים לכוס עם התערובת דמוית החלב שהשארנו בצד, מערבבים אותה שוב עד לאחידות, מוזגים אותה לסיר שעל האש ומערבבים ללא הפסקה. בעת הצורך מגבירים מעט את האש וממשיכים לערבב היטב. תוך זמן קצר התערובת תהפוך סמיכה (גם בשלב זה ניתן לטעום ולהוסיף ממתיק במידת הצורך), המשיכו לערבב מעט זמן עד לסמיכות הרצויה וכבו את האש. מזגו לכלי הגשה ותיהנו ממעדן שוקולד אמיתי מעשה ידיכם :)
כשהמים בסיר חמים (לא להגיע לרתיחה) מנמיכים את האש, מוסיפים קקאו וממתיק, מערבבים היטב. טועמים ומוסיפים ממתיק במידת הצורך.
חוזרים לכוס עם התערובת דמוית החלב שהשארנו בצד, מערבבים אותה שוב עד לאחידות, מוזגים אותה לסיר שעל האש ומערבבים ללא הפסקה. בעת הצורך מגבירים מעט את האש וממשיכים לערבב היטב. תוך זמן קצר התערובת תהפוך סמיכה (גם בשלב זה ניתן לטעום ולהוסיף ממתיק במידת הצורך), המשיכו לערבב מעט זמן עד לסמיכות הרצויה וכבו את האש. מזגו לכלי הגשה ותיהנו ממעדן שוקולד אמיתי מעשה ידיכם :)
בתיאבון :-)
היי הכנתי כעת נראה מעולה!
השבמחקרק דבר אחד הפריע לי, לא משנה כמה ערבבתי עדיין היו גושים משמעותיים של קמח תפוחי האדמה.
יש לציין שלפני ששמתי בסיר את הקמח והמים המרקם שלהם בכוס המדדיה היה חלק כך שהיווצרות הגושים נעשתה בשילוב המרכיבים יחד.
מה ניתן לעשות?
כמה קלוריות יש בזה ?
השבמחק