אם טרם הכנתם גבינת שמנת מאגוזי קשיו, כנראה שהגיע הזמן. זה כל-כך פשוט וכל-כך מענג שכשתכינו לא תבינו איך לא עשיתם זאת קודם.
גבינת הקשיו מתאימה למריחה על לחם, לנשנוש עם בייגלה, צ'יפס ושאר חטיפים, למילוי מאפים, קישים, להקרמת פיצות, פשטידות, פסטות, תפוחי אדמה וכיד הדמיון הטובה.
מה שמלהיב מאד, הוא שבקלות בלתי נתפסת, אפשר ליצור ממרחי גבינות קשיו שמנת בטעמים - זיתים, שום ושמיר, פלפלים קלויים, לאבנה, בצל מטוגן, עירית, פלפלים קלויים ואינספור שילובים טעימים, פשוט להוסיף את התוספות האלו ויש לכם מגוון גבינות שונות להתענג עליהן.
לאגוזי קשיו לא קלויים יש ערכים תזונתיים גבוהים ושפע יתרונות בריאותיים:
מכילים אחוזי חלבון גבוהים. חלבון האגוזים עשיר בעיקר בחומצה האמינית ארגינין. חומצה אמינית זו קשורה להפחתת רמות כולסטרול ולחץ דם ולמניעת מחלות לב.
מכילים סיבים תזונתיים מסיסים ובלתי-מסיסים. הבלתי מסיסים מסייעים לפעולת המעיים ומונעים עצירות. המסיסים קשורים בהפחתת כולסטרול ואיזון רמות סוכר בדם.
עשירים במינרלים ובעיקר סידן, אשלגן, מגנזיום, זרחן, נחושת ואבץ.
מכילים ויטמינים מקבוצת B וסלניום (נוגד חמצון הפועל נגד סרטן).
מכילים חומצה פולית שמורידה רמות הומוסיסטאין הגורם להיצרות עורקים.
אגוזי קשיו מכילים פחות קלוריות ממרבית האגוזים האחרים (553 קלוריות ל-100 גרם).
אחרי רשימה מפוארת כזאת, נותר רק לנוס למטבח :)
מרכיבים:
כוס אגוזי קשיו לא קלויים לאחר שהושרו כ-6-8 שעות במים פושרים
כרבע-חצי כוס מים (בהתאם לסמיכות הרצויה)
מיץ מחצי לימון
מלח
כף וחצי שמן זית (אופציונלי)
איך מכינים:
שוטפים ומסננים היטב את הקשיו המושרה, מעבירים אותו יחד עם כל יתר המרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל מרקם של גבינת שמנת. מדי פעם יש צורך להפסיק את פעולת המעבד, להסיר מהדפנות את חתיכות הקשיו בעזרת לקקן ולהחזירן למרכז קערת המעבד. לא יאוחר הרגע והמרקם החלק יגיע. אפשר גם להסתפק במרקם גס יותר, הטעם נשאר חלומי :)
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
זעתר ושמן זית (לאבנה), עגבניות מיובשות, פלפלים טריים/קלויים, בצל מטוגן, עשבי תיבול אחרים שאוהבים כמו פטרוזיליה/בזיליקום/עירית ועוד... מוזמנים לעוף עם הטעמים האהובים עליכם.
לבריאות ובהנאה! :)
מתכון מהיר להכנת כיסונים במילוי גבינת שמנת קשיו שכל מי שטעם טרף. עם בצק מהיר הכנה ללא שומן מוקשה, טעים טעים (הידד!) .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה