יום שישי, 30 בינואר 2015

בורקיטס - כיסונים פריכים במילוי גבינת שמנת קשיו


אני משוגעת על מאפים, בוודאי כאלה שהם קריספיים וממולאים בדברים טובים. בורקיטס, כיסונים, אמפנדות, סמבוסק, קראו להם איך שתרצו, אצלי כולם מוזמנים.
כבר זמן מה שאני משתוקקת להכין מאפים מלוחים במילוי גבינת קשיו. 
אז זהו זה, הגיע הזמן. אין לי מה לומר חוץ מ....
יייייא-בבא-דדה-בבה-דוווווו!
ברוך שהביאנו והגיענו לזמן הזה!

המאפים שווים כ"כ, פי כמה וכמה יותר מכל בורקס או בצק מטוגן שאכלתי. ומה נראה לכם, שוויתרתי על המרכיב, אולי החשוב מכל - קלות ההכנה? אז זהו, שבוודאי תשמחו לשמוע שממש לא! :)
התענוג מונח לפניכם, ממליצה לרוץ למטבח.

מרכיבים: 

בצק פריך מהיר הכנה - להוראות הכנה לחצו כאן. יש להכין את הבצק ולא להמשיך לשלב האפייה.
גבינת שמנת קשיו - להוראות הכנה לחצו כאן

לציפוי:

מעט שמן זית/שמן צמחי אחר או מים
זרעי שומשום

איך מכינים?

לאחר שהכנו את גבינת הקשיו ואת הבצק (שעדיין לא אפינו כמובן), מחממים תנור ל180 מעלות.
על משטח נקי משטחים את הבצק בעזרת מערוך וקורצים ממנו עיגולים, או לחילופין יוצרים כדור, כדור בגודל קצת יותר גדול מכדור מטקות ומשטחים לעיגול (לא דק מדי שלא ייקרע).
מוסיפים בערך כף גבינת קשיו במרכז העיגול ומשטחים מעט.


מקפלים את קצה העיגול לקצהו השני, מהדקים היטב את הקצוות עם האצבעות. מהדקים עוד קצת בעזרת מזלג.
מסדרים עם רווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה,
מורחים שמן זית או מים על החלק העליון של כל כיסון/בורקיט/אמפנדה/סמבוסק, מפזרים מעל זרעי שומשום ואופים כ-25 דק'.
אני שכחתי להוסיף שומשום וניסיתי מאוחר מדי אז הכיסונים שלי עירומים משומשום ;)
לבריאות ולזלילה :-)
תהנו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה