יום חמישי, 9 באפריל 2015

גלידות קוקילידה פרווה ממכרות ללא אפייה עם גרסה כשרה לפסח

לכבוד חג הפסח ולקראת ימי הקיץ המתקרבים ובאים, יצרתי גלידות קוקילידה ביתיות ששיגעו את כולם. הן טעימות, ממכרות וקלות להכנה, ללא אפייה עם מרכיבים שיש בכל בית, בשתי גרסאות: אחת כשרה לפסח והשנייה לכל ימות השנה. שתיהן טעימות להפליא, באחריות ;)
ממליצה לכולכם לגשת למטבח ולהצטייד בקוקילידות ביתיות בצ'יק צ'אק.
שימו לב: המתכון מתייחס לכוסות מדידה אך לכפות מטבח ביתיות (ולא לכפות מדידה).

מרכיבים:

לעוגיות קוקילידה כשרות לפסח:

1.5 כוס קמח מצה בפסח
1 כוס חלב צמחי/מים
1 כוס סוכר לבן/סוכר קנים 
3.5 כפות (ביתיות) מלאות קקאו
4 כפות (ביתיות) שטוחות שמן קוקוס (כ-40 גרם) או כ-55 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
200 גרם שוקולד מריר פרווה

לעוגיות קוקילידה ליתר ימות השנה:
החליפו את קמח המצה ב-250 גרם עוגיות ביסקוויטים פתי בר מרוסקות
והשתמשו בחצי עד 3/4 כוס סוכר (במקום 1 כוס סוכר)

לציפוי (אופציונלי, לבחירתכם):
שבבי קוקוס/שקדים/אגוזים/בוטנים ו/או אבקת סוכר

לגלידת וניל:
1 קופסת קצפת צמחית (250 מ"ל)
חצי כוס חלב צמחי (חלב סויה/אורז/אורז שקדים/אגוזי לוז/שיבולת שועל/קוקוס ועוד)
1 חב' אבקת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

איך מכינים?

עוגיות קוקילידה:

1) בסיר בינוני על אש קטנה מחממים מים/חלב צמחי, קקאו וסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר (לא להגיע לרתיחה). מוסיפים שמן קוקוס/מחמאה ושוקולד מריר שבור לקוביות ומערבבים היטב עד להמסה וקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהאש.
2) מוסיפים לסיר את קמח המצה/עוגיות ביסקוויטים פתי בר מרוסקות (הידד! הכל בכלי אחד) ומערבבים היטב לאיחוד החומרים. נותנים לתערובת לנוח קצת להתגבשות.
3) מניחים נייר אפייה בתבנית/קופסה (מלבנית/עגולה), משטחים עליו את התערובת בגובה של כחצי ס"מ (הגובה יקבע את עובי העוגיות. שימו לב לא ליצור שכבה גבוהה מדי על מנת שלא יווצרו עוגיות עבות וכבדות), מהדקים היטב. ניתן לפזר למעלה שבבי קוקוס/אגוזים/שקדים/בוטנים/אבקת סוכר ומה שתרצו ולהצמידם בעזרת גב של כף. אם נשארה עוד תערובת, עשו את אותו הדבר בתבנית/קופסה נוספת. מכסים ומכניסים למקפיא לכ-30 דק' להתייצבות.
4) בעזרת קורצן עגול, רינג או קצה של כוס עגולה חורצים את צורת העוגיות העגולות. מניחים את העוגיות זו ליד זו עם רווחים קלים ביניהן בתבנית/קופסה סגורה ושומרים במקפיא.

גלידת מוס וניל:

בקערה עמוקה מקציפים יחד קצפת צמחית, חלב צמחי ואינסטנט פודינג בהדרגה ממהירות נמוכה לגבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.

הרכבת הקוקילידה:

לוקחים עוגייה אחת, בעזרת לקקן מורחים עליה את מוס הוניל (לא עד קצוות העוגייה), מניחים מעליה עוגייה שנייה ולוחצים קלות בעדינות (המוס יתרחב מעט לצדדים. אם הוא מתרחב מדי, נקו את המוס ע"י לקקן). ממשיכים כך עם יתר העוגיות והמוס. שומרים בקופסה סגורה במקפיא.
משאריות תערובת העוגיות ניתן להכין כדורי שוקולד או חטיפי גלידה עם בסיס קראנץ' שוקולד - משטחים את התערובת שנותרה על גבי נייר אפייה שמונח בתוך תבנית/קופסה מלבנית, מורחים מעליו את מוס הוניל, מכסים את התבנית/קופסה ומעבירים למקפיא. בכל פעם שמתחשק חותכים חתיכה ומתפנקים.

בתיאבון :-)

הערות:
1) במקום מוס גלידת הוניל מקצפת צמחית ניתן להכין מוס גלידת קוקוס וניל ע"פ המתכון שבקישור הזה, אולם יש להכפיל את הכמויות, כלומר 2 אינסטנט פודינג וניל, 2 חלקים קשים של קרם קוקוס (שמכיל 17% שומן ומעלה).
2) ניתן לגוון את תערובת עוגיות הקוקילידה עם תוספות שונות כגון: שבבי קוקוס, שקדים/אגוזים/פיסטוקים קצוצים, זרעים שונים (שומשום, פרג, צנוברים), חמוציות/צימוקים וכל מה שאוהבים.

2 תגובות:

  1. אם רוצים רק עוגיות גם עובד?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט. למרות שהשילוב עם קרם וניל מעולה ומומלץ:)
      אם אין לך את החומרים לקרם, אפשר להכין מהתערובת גם עוגיות וגם כדורי שוקולד.
      אשמח לדעת איך יצא. בתיאבון!
      נופר

      מחק