יום אחד החלטנו להכין את העוגה ביחד.
אמא אוהבת להכין הכל לפי הזמנים שלה, לתקתק ולעבור למשימה הבאה,
ואני, מחוסרת "שעות הטיסה" שלה, מעדיפה לעבוד לאט וביסודיות...
אז איך זה עבד?
לא אכחיש, קמח, סוכר ושלל דברים משונים הוטחו לכל מיני כיוונים...
אבל גישרנו על הפערים ובסוף נוצרה עוגת תפוחים הכי משגעת שיש, שהאורחים זללו עד תום.
עוגה הכי קלה להכנה, עם מרכיבים פשוטים שיש בכל בית וכ"כ טעימה.
הכנו אותה ביחד ולחוד כבר הרבה מאד פעמים, והיא תמיד קוצרת שבחים.
אז יאללה, לכו פנקו עצמכם בתה ועוגה :)
המתכון הוכן בתבנית מלבנית סטנדרטית בסביבות 18*28 ס"מ.
מרכיבים:
2 כוסות קמח לבן (אפשר גם חצי כוס קמח מלא והיתר קמח לבן)
1 כוס סוכר קנים/לבן (אפשר גם 3/4 כוס)
1/2 כוס שמן
1 חבילה רסק תפוחים לא ממותק (113 גרם. כ-4.5 כפות מלאות)
2 כפיות מלאות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
1 כוס מים / חלב צמחי
ל"בסיס":
3-4 תפוחים קלופים ופרוסים לחצאי פרוסות דקות/קוביות
2 כפיות קינמון
2 כפות סוכר קנים/לבן
אופציה: כ- 2/3 כוס אגוזי מלך לא קלויים קצוצים גס (60-100 גרם לפי טעמכם)
לציפוי פריך (מומלץ!):
1-2 כפות סוכר לבן/קנים
מעט קינמון (למי שאוהב)
כחצי כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)
לציפוי לאחר האפייה (אופציונלי):
אבקת סוכר
או קצפת וניל קוקוס
איך מכינים?
1) מחממים תנור ל-180 מעלות.
2) בתבנית האפייה מערבבים סוכר וקינמון, מוסיפים את יתר מרכיבי ה"בסיס" ומערבבים היטב (כדאי שכל או רוב התפוחים יהיו מצופים בסוכר וקינמון).
3) בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים שמן, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את המים (לשים לב שהתערובת לא נוזלית מדי ולא סמיכה מדי), מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה. התערובת צריכה להיות לא נוזלית מאד אלא במרקם קצת סמיך.
4) מוזגים את התערובת מעל הבסיס ומפזרים אותה על פני כל התבנית. מומלץ לערבב ידנית את התערובת עם ה"בסיס", הם במילא מתמזגים.
5) ליצירת ציפוי פריך יותר מפזרים 1-2 כפות סוכר מעל תערובת העוגה. ציפוי פריך עשיר עוד יותר (מומלץ ביותר!): לערבב בקערה את הסוכר עם מעט קינמון וכחצי כוס אגוזים קצוצים ולפזר מעל העוגה.
6) מכניסים לתנור ואופים כ-40 דק' (תלוי בתנור), עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ בה (לא עד הבסיס) יוצא עם מעט פירורים או כמעט נקי.
תוך כדי האפייה, ייתכן שתערובת הבסיס תבעבע, זה בסדר גמור. אחרי האפייה הנוזלים יהפכו למעין קרמל מעולה.
7) אם מצליחים להתאפק נוכח הניחוחות המשכרים... מצננים מעט על רשת. העוגה טעימה ביותר כמו שהיא. אם רוצים מפזרים רגע לפני ההגשה אבקת סוכר (אם הכנתם את הציפוי הפריך אין צורך באבקת סוכר).
8) אפשרויות הגשה: אפשר להכין גם קצפת קוקוס וניל ע"פ המתכון כאן או קצפת וניל צמחית ולצפות בהן את העוגה, או להכניס את הקצפת לקופסה סגורה למקפיא ולהגישה לצד העוגה כגלידת וניל. את קרם הקוקוס וניל מגישים מהמקרר.
מכינים תה, קפה או חליטת צמחים ונהנים מכל ביס :)
הערות:
1) ניתן להחליף את אגוזי המלך באגוזים אחרים או בשקדים קצוצים.
2) ניתן להכין את מלית העוגה גם ללא האגוזים.
3) במקום רסק התפוחים ניתן להשתמש בתפוח קלוף אחד מגורד או מרוסק.
הנה תמונות מפעם, כשהכנתי אותה ללא הציפוי הפריך. היום אין סיכוי שזה יקרה. הציפוי הפריך הוא חובה :-)
עוגת תפוחים טבעונית, עוגת תפוחים בחושה טבעונית, עוגת תפוחים פרווה, עוגת תפוחים ללא ביצים, עוגת תפוחים ואגוזים טבעונית משגעת, עוגת תפוחים טבעונית עם ציפוי פריך, עוגת תפוחים טבעונית נהדרת, עוגת תפוחים ואגוזים מהירה וקלה, עוגת תפוחים טבעונית עם מרכיבים פשוטים, מתכון קל, מתכון מהיר, קל להכנה, מהיר הכנה, מתכון לעוגת תפוחים טבעונית בחושה, מתכון לעוגת תפוחים ואגוזים טבעונית בחושה
חבל שאין אפשר לשתף ב״פינטרסט״.
השבמחקהיי Sierra,
מחקתודה לך.. איך אני יכולה לאפשר את זה?
נופר
מה זה תבנית סטנדרטית? 20X30?
השבמחקהיי Brit,
מחקאכן, תבנית מלבנית סטנדרטית בסביבות 18*28 ס"מ.
אשמח לדעת איך יצאה.
בתיאבון וחג שמח :)
נופר
היי! כמעט ולא השתמשתי בסוכר. ממש מעט. במקום הרסק תפוחים מוכן, הכנסתי לבלנדר 2 תפוחים קלופים עם כוס קפה (במקום כוס המים במתכון) והקמחים שלי היו שילוב של קצח לבן מלא וסולת. יצאה נהדר! בדיוק לטעמי :) שמחה שמצאתי את המתכון. תודה!
השבמחקהיי אלה,
מחקאיזה יופי. גם אני לפעמים פשוט מרסקת תפוחים קלופים.
רעיונות נהדרים. שמחה לשמוע שהכנת ונהנית!
תודה רבה ששיתפת.
בתיאבון :)
נופר
קודם כל תודה על המתכון, נראה טעים מאוד! שאלה: אמרת שקודם שמים חומרים יבשים, אז אכן שמתי חומרים יבשים שזה כולל אבקת אפיה ואז מסתבר שזה היה אמור להיות לקראת הסוף?
השבמחקבכל מקרה, העוגה מתקררת למחר. עדיין לא יודעת איך יצאה.
היי דליה,
מחקבשמחה, תודה לך.
אין בעיה להוסיף את אבקת האפייה בשלב החומרים היבשים.
אשמח לדעת איך יצאה העוגה.
בתיאבון!
נופר
אפשר להכין רסק תפוחים ביתי ,במקום הקנוי
השבמחקהיי,
מחקאכן - אפשר פשוט לרסק תפוח במקום "רסק התפוחים" שבמתכון, עובד נהדר.
אשמח לדעת איך יצאה.
תהנו :)
נופר
האם הרסק תפוחים מחליף את הביצים במתכון ? אם כן אז מה היחס ?
השבמחקהיי לימור,
מחקרסק התפוחים לא מחליף ביצה, יש לו תכונות משל עצמו, הוא מוסיף אווריריות ומרקם טוב לעוגה.
אפשר פשוט לרסק תפוח אחד ולהוסיף לתערובת.
אשמח לדעת איך יצאה.
תהנו :)
נופר
אם אני מכינה אותה היום ואני צריכה אותה לשבת איפה כדאי לשמור אותה?
השבמחקהיי,
מחקאני מתנצלת, רק כעת ראיתי את ההודעה.
תמיד כדאי לשמור במקרר.
מקווה שהסתדרת :)
נופר
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקמעולה 💥
השבמחקכמה שפשוט להכנה, ככה טעים.
תודה 🙏
עוגה מושלמת הבת שלי הכינה והיום אני הולכת להתנסות תודה על המתכון הנפלא
השבמחק