חג השבועות הוא חגיגה של שפע פרי האדמה. לקראתו הכנתי עוגת 'גבינה' ללא גבינה וללא אפייה עם מרכיבים פשוטים. קלילה וטעימה כ"כ, שלא הצליחו להפסיק ל'יישר' אותה...
עוגה מהירה ועם זאת מרשימה ומענגת.
אף אחד לא האמין שהיא ללא חלב וללא ביצים.
את העוגה הכנתי עם האחיין המתוק שלי בן ה-5 ונהנינו מכל רגע, עד כדי כך היא קלה להכנה.
כ-10 דק' של הכנה ולילה או כמה שעות במקפיא, זה כל מה שאתם צריכים.
למי שאוהב עוגות בסגנון מוס גבינה, מוס וניל-לימון וקראנץ' פירורים (היי, אני פה!) ייהנה מאד מהעוגה הזו, בכל יום בשנה :)
אני ממליצה להשאיר את העוגה לילה במקפיא להתייצבות, אולם למי שנזכר "ברגע האחרון" - אם תכינו את העוגה ותניחו במקפיא לשעתיים-שלוש היא תהיה במרקם קטיפתי וטעימה באותה המידה (רק שתצליחו ליישר אותה עוד יותר מהר... מניסיון :) )
אפשר לקשט אותה כראות עיניכם, עם פירורים בלבד ו/או בשילוב תותים/פירות יער/פירות אחרים.
המתכון מיועד לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ.
ניתן להכין גם בתבנית מלבנית.
לעוגה גדולה וגבוהה יותר, הכפילו את כמויות הרכיבים של מלית קרם ה'גבינה' והכינו בתבנית עגולה בקוטר 24 או 26.
שיהיה חג ביכורים שמח! :-)
שימו לב! המתכון מתייחס לכוסות מדידה אולם לכפות ולכפיות מטבח ביתיות (ולא לכפות/כפיות מדידה).
מרכיבים
לבסיס:
150 גרם עוגיות ביסקוויטים פתי בר
3.5 כפות שמן קוקוס מומס
כ-8 כפות חלב צמחי/מים
למלית קרם ה'גבינה':
1 קופסת קצפת צמחית 250 מ"ל
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי (חלב סויה/אורז/שקדים/שיבולת שועל/אגוזי לוז וכד')
גרידת קליפה מחצי לימון/לימון בינוני שלם (לפי הטעם)
לציפוי פירורים:
150 גרם עוגיות ביסקוויטים פתי בר
*סה"כ לבסיס ולפירורים יחד: 300 גרם עוגיות ביסקוויטים פתי בר
איך מכינים?
1) הבסיס: מרסקים לפירורים דקים 300 גרם עוגיות ביסקוויטים פתי בר (במעבד מזון או בשקית בתוך שקית עם פטיש/מערוך). מתוכם שומרים בצד 150 גרם פירורים לפיזור מעל העוגה בסוף. את יתר 150 הגרם מעבירים לתבנית העוגה (פחות כלים לנקות :) ), מוסיפים שמן קוקוס מומס ו-5 כפות חלב צמחי/מים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד כ-3 כפות חלב צמחי/מים ומעסים עד לקבלת עיסה דמוית בצק. במקרה הצורך הוסיפו עוד מעט מים בעזרת כף. משטחים ומהדקים היטב את בצק העוגיות בתחתית ומכניסים למקפיא.
2) קרם ה'גבינה': בקערת הקצפה מקציפים בעזרת מיקסר (אפשר מיקסר חשמלי ידני) קצפת צמחית, אינסטנט פודינג וחלב צמחי במהירות נמוכה עד גבוהה בהדרגה, עד לקבלת קצפת יציבה. מפזרים את גרידת הלימון (אני ממליצה מלימון שלם) ומקפלים אותה פנימה עם לקקן/מרית סיליקון לפיזור אחיד. טועמים ומוסיפים בעת הצורך.
3) יוצקים את המלית מעל הבסיס, מיישרים בעזרת לקקן, מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות כשעתיים.
4) זה הזמן להשתמש בפירורים ששמרנו לסוף - מפזרים אותם מעל העוגה ומכניסים להקפאה ללילה לפחות.
ניתן לקשט את העוגה כראות עיניכם, עם פירורים בלבד ו/או בשילוב תותים/פירות יער/פירות אחרים. אני משוגעת על השילוב שלה עם תותים, ממליצה בחום!
מאחסנים במקפיא ומגישים ממנו.
בתיאבון! :)
הערות וגיוונים:
1) ליצירת מוס 'גבינה' מעט סמיך יותר השתמשו ב1/3 כוס חלב צמחי.
2) לשכבת ציפוי הפירורים ניתן להוסיף גם כחצי כוס שקדים/קשיו/אגוזים (מלך/פקאן/לוז וכד') קלויים קצוצים.
3) ניתן להמיר חלק מעוגיות הביסקוויטים בבסיס באגוזים/קשיו/שקדים קלויים קצוצים.
עוגת גבינה פירורים טבעונית, עוגת גבינה טבעונית, עוגת קרם גבינה טבעונית, עוגת גבינה ותותים טבעונית, עוגת גבינה פירורים ותותים טבעונית, עוגת גבינה פרווה, עוגת גבינה ללא גבינה, עוגת גבינה פרווה ללא ביצים, עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה, עוגת מוס גבינה טבעונית, עוגת קרם גבינה טבעונית, עוגת גבינה טבעונית מרשימה, עוגת גבינה פירורים תותים טבעונית מדהימה מנצחת, עוגת גבינה פירורים טבעונית פתי בר ותותים, עוגת מוס וניל לימון טבעונית, עוגת קרם וניל לימון טבעונית ללא אפייה, עוגת גבינה ללא לקטוז, עוגת גבינה לרגישים ללקטוז
אי אפשר להגיע למתכון של שקשוקת טופו. משום מה מעלה את מתכון עוגת הגבינה במקום. תודה
השבמחקהיי ענבל,
מחקנסי מדפדפן אחר או חכי רגע, זה בד"כ מסתדר ועובר לכתובת העמוד שכתבת.
המתכון לשקשוקה בעמוד הזה:
http://vegan-vibe.blogspot.co.il/2014/07/vegan-tofu-shakshuka.html
אשמח לדעת אם הסתדרת.
נופר
עכשיו עובד :) תודה רבה
מחקהי,אם אני רוצה להשתמש בתותים וגם ג'לי תות ( עוגה לילד עם בקשות מדויקות) איך כדאי להוסיף לבסיס? אוהבת את המתכונים שלך, את אלופה! שיהיה סופ"ש טוב, עדי.
השבמחקהיי עדי,
מחקתודה רבה על המחמאה, איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! משמח אותי מאד לדעת :)
אם הבקשה היא עוגה עם תותים וג'לי תות אני ממליצה להכין ולמזוג כציפוי מעל העוגה (במקום ציפוי הפירורים).
לא הבנתי את השאלה לגבי בסיס העוגה.
נופר
היי, לא הבנתי בקשר להקפאה - אחרי הקפאה של כמה שעות מעבירים למקרר? אם אני לא רוצה עוגה קפואה אלא פשוט קרה?
השבמחקהיי,
מחקעדיף לשמור במקפיא. מהמקפיא היא יוצאת במצב מושלם, מחכים כמה דק' כדי שתפשיר מעט ומגישים.
בקיץ, אין צורך אפילו לחכות.
אם תגישו מהמקרר היא תימס מאד מהר ולא תהיה יציבה.
אשמח לדעת איך יצאה.
בתיאבון!
נופר
היי :)
השבמחקהעוגה נראית פשוט מעולה!
התמונות כאן משקפות תבנית 22 (או 24) עם כמות מלית מומלצת או כפולה?