יום שישי, 7 באוגוסט 2015

עוגת שוקולד טבעונית מדהימה 2-2-2

מכירים את עוגות השוקולד העסיסיות-נימוחות האלו? אלו שאי אפשר לסרב להן?
כאלו שכל ילד וכל מבוגר טורף בהנאה ואז לוקח עוד פיסה?
אז כזו  ב ד י ו ק ,
ואתם הולכים להכין אותה בקלי קלות, עם המרכיבים הכי פשוטים שיש והאורחים שלכם יטרפו אותה ולא יאמינו לכם שהיא טבעונית!
לאורך השנים ניסיתי להכין כל מיני עוגות שוקולד טבעוניות, יש טעימות יותר ויש פחות, יש עם שילובי בננה/תפוח והפתעות אחרות. אבל כשראיתי וטעמתי את זו, נזכרתי בעוגות יום ההולדת של פעם. כל ביס עשיר, עסיסי, נמס בפה.
את המתכון לעונג הזה קיבלתי מנוי גל, שהכינה את העוגה שאז טעמתי.
המתכון התגלגל אליה מהדס ויינשטיין :)
נוי כתבה לי מתכון בכמות כפולה מזו שאני מצרפת כאן, כי הכינה את העוגה בתבנית מלבנית ענקית. אני מכינה אותה בגודל ביתי סטנדרטי, לכן הכמויות בהתאם וגם ערכתי שינויים קטנים.
מעבר למתכון עצמו שהוא נפלא, בסוף ההכנה יש טריק שמשדרג את כל העסק והופך את העוגה לעסיסית ונימוחה במידה טובה.
קבלו את עוגת השוקולד הטבעונית המדהימה 2-2-2.
למה קראתי לה 2-2-2? תגלו במרכיבים. כך גם קל מאד לזכור את המתכון.
המתכון מתאים לתבנית מלבנית סטנדרטית בסביבות גודל 18*28 או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

תמונה ביתית "פושטית" להמחשת העסיסיות :)

שימו לב! המתכון מתייחס לכוסות מדידה, אך לכפות ולכפיות מטבח ביתיות (ולא לכפות וכפיות מדידה).

מרכיבים לעוגה:


2 כוסות קמח לבן

2 כוסות סוכר לבן/קנים (אפשר גם מעט פחות*)
2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
2/3 כוס שמן
6 כפות קקאו
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כף מיץ לימון או חצי כף חומץ
מרכיבי "סוד הנימוחות" - הוספה לאחר האפייה:
חצי כוס מים חמים או שליש כוס מים חמים ומעט חלב צמחי להשלמה לחצי כוס נוזל
חצי כפית אבקת נס קפה
כפית סוכר

לציפוי גנאש שוקולד:

1 חב' שוקולד מריר פרווה (100 גרם)
1/4 קופסת שמנת צמחית (רבע מ-250 מ"ל)
1 כף מחמאה/שמן קוקוס (אופציונלי)

או ציפוי גנאש שוקולד קליל בשני מרכיבים פשוטים ע"פ המתכון הזה 


או ציפוי מוס שוקולד עשיר בשני מרכיבים ע"פ המתכון הזה

איך להכין?

מחממים תנור ל180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב את החומרים היבשים - קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה.
מוסיפים מים חמים, שמן ומיץ לימון/חומץ. מערבבים להתאחדות החומרים. הבלילה די נוזלית, זה בסדר. 
מעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ-40 דק', עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והעוגה לא נראית לחה מדי (הקיסם יכול לצאת יבש גם לאחר אפייה בת פחות מ40 דק', כשהעוגה עדיין מעט לחה כשנוגעים בה - במקרה זה, השאירו אותה בתנור שתיאפה עוד - עד כ40 דק'). מכבים את התנור.

כ-5-10 דק' לאחר האפייה: מחוררים את העוגה בקיסם (מכל הלב, היא סבבה עם זה).

מערבבים בכוס את מרכיבי "סוד הנימוחות", מוזגים את התערובת לאט ובעדינות באופן שווה על העוגה המחוררת (שימו לב שהנוזל לא יתרכז במקום אחד!) ומכניסים אותה לתנור כשהוא כבוי. 
בינתיים מחממים בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות) את מרכיבי גנאש השוקולד ומערבבים היטב לאחידות. מוזגים את ציפוי הגנאש על העוגה כשהיא חמה ומזיזים את התבנית בעדינות שיכסה את כל העוגה.

בתיאבון ועוד המון חגיגות! :)

הערות:

* במידה והחלטתם להפחית מעט מכמות הסוכר, הפחיתו גם מעט מהמים החמים.

* לתערובת העוגה ניתן להוסיף שוקולד מריר פרווה קצוץ/שוקולד צ'יפס ו/או אגוזים.

עוגת שוקולד טבעונית מדהימה, עוגת שוקולד טבעונית בחושה מדהימה, עוגת שוקולד טבעונית מושלמת, עוגת שוקולד ללא ביצים, עוגת שוקולד ללא לקטוז, עוגת שוקולד טבעונית 222 , נטול לקטוז, נטול ביצים, נטול אכזריות, עוגת שוקולד טבעונית מעולה, מתכון טבעוני קל, מתכון קל, מתכון קל לעוגת שוקולד, מתכון קל לעוגת שוקולד טבעונית אפויה, עוגת שוקולד טבעונית עם ציפוי שוקולד, עוגת שוקולד עם רכיבים פשוטים

95 תגובות:

  1. נראה מעולה,
    אני לא אוכלת מוצרי חיטה, אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      תודה רבה לך :)
      לפי מה שאנשים מספרים ומעידים, ניתן להחליף קמח לבן בקמח כוסמין והתוצאות טעימות מאד.
      אני טרם ניסיתי.
      כידוע לי, קמח כוסמין עשוי גם הוא מחיטה (רק שהוא בריא יותר ומכיל רכיבים חיוניים). האם זה מתאים לך?

      מחק
    2. היי לאיזה שמן הכוונה?

      מחק
    3. קמח כוסמין אינו חיטה טחונה, אלא כוסמין טחון.
      כוסמין נחשב לזן עתיק של חיטה. אבל זהו צמח אחר, והקמח שונה ונחשב לבריא יותר.

      מחק
    4. הי אפרת,
      תודה רבה על ההסבר, טוב לדעת :)
      חשבתי שההימנעות היא מגלוטן ולכן חשבתי שכוסמין גם הוא לא מתאים כי הוא מכיל גלוטן.
      בכל מקרה, מעניין לדעת.
      נופר

      מחק
    5. הוא מכיל פחות גלוטן מקמח לבן

      מחק
  2. הכנתי את העוגה. מריחה מעולה! מחר יש לנו מסיבת יומהולדת. היא תהייה סבבה בחוץ? או שיש צורך שאשמור במקרר למחר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מורן, רק עכשיו ראיתי את השאלה,
      אני שומרת במקרר והיא נשמרת מעולה ולדעתי אפילו טעימה יותר אחרי התגבשות במקרר.
      אשמח לדעת איך יצאה :)
      בתיאבון ומזל טוב!
      נופר

      מחק
    2. העוגה יצאה מצויין... היו 3 עוגות, וזו נטרפה ולא נשאר פירור!!! תודה על מתכון מעולה :) עכשיו הכנתי שוב ... "סתם" לסופשבוע :)

      מחק
    3. איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן, משמח מאד :)
      סופ"ש מתוק, טעים ונעים!
      נופר

      מחק
  3. עוגה מהממת!! אנסה בקרוב

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך חנה,
      אשמח מאד לשמוע איך יצאה :)
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  4. נראה מעולה!! העוגה יכולה לצאת טובה גם בלי סוד הנימוחות?? חוששת קצת מטעם הקפה...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטע,
      תודה רבה.
      אל תוותרי על "סוד הנימוחות"! לעוגה יש טעם מובהק וחלומי של שוקולד, הקפה לא מורגש כלל אלא מוסיף איזון נעים לטעמים.
      אם את ממש חוששת, את יכולה להוסיף את סוד הנימוחות ללא אבקת הנס קפה (מים חמים וסוכר עם/בלי חלב צמחי).
      אשמח מאד לדעת איך יצאה.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  5. וואו העוגה כל כך פשוטה להכנה ויוצאת סופר טעימה שהכנתי אותה כבר 3 פעמים בשבועיים האחרונים כי היא פשוט התחסלה!!!!
    תודה רבה על המתכון במיוחד על סוד הנימוחות והציפוי אין דברים כאלה!! גאוני ! טעים! מדהים!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך,
      איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן. שמחה שאתם נהנים ממנה כמו האורחים שלי וכמוני :)
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  6. נראה מעולה,מכינים עם כוסות וכפות רגילות?{לא כלים מיוחדים למדידה}?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה. כתוב בתחילת המתכון, מדובר בכוסות מדידה אבל בכפות וכפיות מטבח ביתיות :)
      אשמח לדעת איך יצא. בתיאבון!
      נופר

      מחק
  7. בטוח שאין ביצים בעוגה? היא יוצאת גבוהה?
    נ.ב אפשר להמיר בקמח כוסמין?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.
      בוודאות אין ביצים בעוגה.
      גובה העוגה תלוי בתבנית שמכינים בה, בתבנית עגולה 24 היא יוצאת גבוהה יחסית.
      לא ניסיתי אבל אומרים שקמח לבן ניתן תמיד להמיר בקמח כוסמין לבן.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  8. הי, האם אפשר להכין את העוגה יומיים לפני האירוע? אם כן, האם להכין אותה עם סוד הנימוחות או את זה להוסיף ביום האירוע?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עינב,
      אני מתמנצלת על העיכוב בתגובה.
      אפשר להכין את העוגה יומיים לפני אירוע. במקרר היא אפילו טעימה יותר יום-יומיים אחרי.
      לגב סוד הנימוחות, האמת שלא ניסיתי להוסיף אותו יומיים אחרי,
      לכן אני מציעה להכין עם סוד הנימוחות ולאחסן כך במקרר.
      אשמח לדעת במה בחרת ואיך יצאה.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  9. העוגה יצאה מדהים! כולם נהנו וביקשו מתכון :) תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      איזה כיף לדעת! תודה רבה שחזרת לעדכן.
      מוזמנים להמשיך ליהנות :)
      נופר

      מחק
  10. שמחתי לגלות כאן מתכון טוב מאד.. אפשר לנסות עם כוס ורבע סוכר חום, קמח כוסמין ולשים כוס ורבע מים.. היחס בין מים לסוכר בסדר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      תודה רבה.
      טרם ניסיתי אבל נראה לי שכוס וחצי מים על כוס ורבע סוכר ו2 כוסות קמח יהיה בסדר.
      אשמח לדעת איך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  11. היי, אני נמצאת בארה"ב וכמעט בלתי אפשרי למצוא פה שמנת צמחית. במה אפשר להחליף את רכיב השמנת הצמחית בעוגה? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אפשר להכין גנאש שוקולד קליל ללא שמנת צמחית או להכין גנאש-מוס שוקולד עם קרם קוקוס.
      שתי האפשרויות מופיעות כאן במתכון בחלק של הגנאשים.
      אשמח לדעת במה בחרת ואיך יצא.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  12. תשובות
    1. היי דורי,
      כיף לשמוע. תודה שחזרת לעדכן :)
      נופר

      מחק
  13. מעולה ובאמת משתבח אחרי יום במקרר. תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      שמחה שגם אתם נהניתם ממנה אחרי יום במקרר :)
      איזה כיף לקרוא, תודה שחזרת לעדכן!
      נופר

      מחק
  14. התחלתי להכין את העוגה וגיליתי שאין לי סודה לשתייה במה אפשר להמיר?
    תודה����

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לובה,
      אם אין את יכולה להוסיף חצי כפית אבקת אפייה במקום הסודה לשתייה ולוותר על מיץ הלימון/חומץ.
      אשמח לדעת איך יצאה.
      בתיאבון!
      נופר

      מחק
  15. היי,
    שאלה לי!
    אני מביאה את העוגה להיום בערב אבל בא לי להכין אותה כבר עכשיו, היא טעימה כשהיא קרירה מהמקרר או שמשמעותית יותר כשהיא חמה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      טעימה אפילו עוד יותר אחרי קירור :)
      אשמח לדעת איך יצאה.
      תהנו!
      נופר

      מחק
  16. הי, מתכננת להכין את העוגה, הקטע עם הקיסם- חורים עד לתחתית העוגה? רק על פני השטח? הרבה חורים? אני פוחדת שזה לא יפרק את העוגה..

    השבמחק
  17. הי, מתכננת להכין את העוגה, הקטע עם הקיסם- חורים עד לתחתית העוגה? רק על פני השטח? הרבה חורים? אני פוחדת שזה לא יפרק את העוגה..

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דפי,
      לחורר בכיף בחלק העליון של העוגה עד האמצע בערך, לא עד הסוף.
      אשמח לדעת איך יצאה.
      תהנו ושנה טובה :)
      נופר

      מחק
  18. הי, אני לא משתמשת באף שמן חוץ משמן קוקוס או זית . האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במתכון ? ( יש לי גם חמאה טבעונית,רסק תפוחים..)
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סיגל,
      אפשר בהחלט להשתמש בשמן קוקוס.
      אשמח לדעת איך יצא.
      תהנו :)
      נופר

      מחק
  19. תודה תודה יצא טעים מאוד מאוד, כוס קמח אחת החלפתי בקמח מלא והורדתי את הסוכר לכוס אחת שחציה סוכר לבן וחציה סוכר חום כהה. אפיתי בטוסטר אובן והיה מוכן במהירות ועשיתי עם הגנש הקליל למעלה לפי העין. יחד עם קפה קר על בסיס חלב אורז אחלה הפסקת קפה. עכשיו נראה מה יגיד המבקר הקשוח יותר.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דפנה,
      שמחה לקרוא שאהבת והיה קל ומהיר :)
      שנה טובה!
      נופר

      מחק
  20. אם נעשה את העוגה בתבנית מרובעת חד פעמית בגודל בינוני היא תצא בסדר? ביחס לגובה שלה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי Nofya,
      המתכון מתאים לתבנית מלבנית בסביבות גודל 20*30. באיזה גודל התבנית שלך?
      אם כבר הכנת, אשמח לדעת איך יצא.
      בהיאבון :)
      נופר

      מחק
  21. הי שוב, חושבת להכין שוב את העוגה והפעם עם המוס מעל, השאלה אם הוא חייב לשבת במקרר...

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן חייבת קירור לדעתי. בימי החורף אפשר להשאיר יותר זמן מחוץ למקרר, אבל אם היא תהיה הרבה זמן מחוץ למקרר אז עדיף להכין גנאש שוקולד במקום מוס.
      אשמח לדעת איך יצאה.
      תהנו :)
      נופר

      מחק
  22. נראית מעולה ואני אפילו לא טבעונית עדיין...כמה זמן נשמרת במקרר ועדיין טעימה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יפעת
      תודה רבה, היא באמת מאד טעימה :)
      לדעתי יכולה להישמר כשבוע ואפילו יותר.
      אם בעניין של מתי להכין, לדעתי כדאי להכין גג יומיים לפני ההגשה.
      בכל מקרה, אם רוצים לשמור נשמרת אח"כ היטב במקרר ונהדר גם לחתוך אותה לריבועים ולשמור בקופסה במקפיא - היא מדהימה! מעין עוגת בראוניז גלידה.
      תהנו :)
      נופר

      מחק
  23. שלום. ליומהולדת של 25 ילדים בני 4. שאוכלים חתיכה קטנה... האם להכפיל כמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. לדעתי לכמות כזו כדאי להכפיל כמויות, מקסימום נשארים עם עוגה טעימה ליום למחרת.
      אשמח לדעת איך יצאה :)
      תהנו,
      נופר

      מחק
  24. לאיזו תבנית עגולה המתכון מתאים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל,
      לתבנית עגולה בגודל 24 ס"מ.
      אשמח לדעת איך יצאה.
      תהנו :)
      נופר

      מחק
  25. היי, שוב אני :)
    לתבנית חד פעמית ענקית- להכפיל כמויות?
    או להשאיר בכמויות הרגילות? בד'כ אני עושה בתבנית רגילה אבל אני צריכה תבנית ענקית הפעם

    השבמחק
  26. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  27. וואו פשוט עוגה מופלאה,הכנתי אותה עם קמח כוסמין מלא ובמקום סוכר שמתי כוס וחצי נוזל אגבה ועדיין יצא מושלם... תודה רבה על מתכון משובח. יש לי טיפ: אני מכינה במג'ימיקס את הגנאש ויוצא מבריק ומושלם - את השמנת מחממים בסיר, את השוקולד שוברים לקוביות לתוך המג'ימיקס ומפעילים. את השמנת החמה שופכים לאט פנימה תוך כדי הפעלה, וזהו. מוכן ומושלם.(פחות מ5 דקות של הכנה מרגע פתיחת המקרר להוצאת השמנת ועד שמתקבל גנאש של שוקולטייר)

    השבמחק
  28. הי נופר, יש לי שוקולוית שאני רוצה להשתמש בה לעוגה הזו... את יכולה לעזור?

    השבמחק
  29. היי, זה המווווון סוכר! כוס אחת לא תעשה את העבודה?

    השבמחק
  30. נסיון שלישי- העוגה קורסת לי פנימה ולא נעשית באמצע. עשיתי הכל בול לםי המתכון כולל גודל תבנית והכל. מה יכול להשתבש בדרך?

    השבמחק
    תשובות
    1. את כנראה מוציאה אותה לפני שהיא מוכנב לגמרי. לאפות בחום 170 ולבדוק עם קיסם שיוצא יבש.

      מחק
  31. היי! עוגה מדהימה, הכנתי אותה כבר כמה פעמים.
    הפחתתי את הסוכר והמים לכוס ורבע כל אחד.
    מה שכן - העוגה לא נחתכת טוב. תמיד מתפוררת בחיתוך. יש לך מושג למה זה קורה?
    רעיון איך לשפר את זה?
    אני מכינה ב2 תבניות אינגליש קייק.

    השבמחק
  32. היייי
    החלפתי לקמח כוסמין
    העוגה יצאה ממש טעימה אבלללל
    היא התפרקה לי :(
    יש השערה למה?

    השבמחק
  33. טוב עכשיו תורי. אמנם עברו שנתיים אבל רק עכשיו ראיתי את העוגה ונגנבתי. מקווה שיצאה בסדר!

    השבמחק
  34. היי! יש לי חברה אהובה שרגישה לשמן קנולה. האם ניתן להכין את העוגה עם שמן קוקוס? ממירים לאותה כמות או שהכמויות משתנות? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי את יכולה להמיר לשמן חמניות באותה כמות. ראיתי בתגובות קודמות שאפשר להשצמש בשמן קוקוס אבל הייתי מפחיתה כמויות.

      מחק
  35. היי רציתי לשאול אם ניתן להקפיא כמאפינס?

    השבמחק
  36. הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון ליום הולדת של הבת שלי בגן (היה חשוב לי שכל הילדים בלי יוצא מן הכלל יוכלו לאכול). היה אחלה!! תודה על מתכון מעולה!

    השבמחק
  37. היי, העוגה הזו מעולה! רציתי לשאול.. יש אפשרות להכין אותה בלי קקאו, ולשלב אולי סוכר וניל ותמצית וניל כדי ליצור עוגה בטעם וניל?

    השבמחק
  38. הי נופר!
    היא עולה הרבה מעבר לגובה הבלילה?
    או נשארת פחות או יותר באותו הגובה?
    לאחר אפייה כמובן...

    השבמחק
  39. היי, האם ניתן להמיר את הקקאו בשוקולית?

    השבמחק
  40. הי,
    אם אני מכינה בתבנית של קאפקייקס צריך לחמם בתנור פחות זמן?
    תודה!

    השבמחק
  41. מאז שגיליתי את העוגה הזו היא העוגה שמככבת אצלנו בבית, מושלמת.שוקולדית,רכה ונשארת עסיסית . אגב אני לא עושה את סוד הנימוחות,טעים לנו בלי. מומלצת!

    השבמחק
  42. אין לי אבקת אפייה מה אפשר לעשות?

    השבמחק
  43. היי
    העוגה הזו הפכה לעוגה פופולרית ממש בבית וגם כעוגת יום הולדת בגן.אני רוצה להכין אותה כמאפינס .זה יכול להצליח .נכון ? רק זמן אפיה קצר יותר.

    השבמחק
  44. האם מדובר ב6 כפות קקאו "שטוחות" או גדושות?

    השבמחק
  45. האם מדובר ב6 כפות קקאו "שטוחות" או גדושות?

    השבמחק
  46. אני ממש לא טובה במטבח - העוגה היתה ממש קלה לעשייה וכולם אהבו אפילו לא יכלו לזהות שזה טבעוני! שאפו!

    השבמחק
  47. היי אפשר כמויות לעוגה הנהדרת הזאת בספל?

    השבמחק
  48. היי אפשר כמויות לעוגה הנהדרת הזאת בספל?

    השבמחק
  49. היי אפשר כמויות לעוגה הנהדרת הזאת בספל?

    השבמחק
  50. הייייי מתאים לתבנית מלבנית בינונית?

    השבמחק
  51. העוגה מושלמת!!! גם אחרי שבוע. היא נימוחה וטעימה!!

    השבמחק
  52. נראה מעולה , האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן? מייפל?
    תודה

    השבמחק

  53. דרושים לעבודה מהבית בהקלדה, הזנת נתונים, כתיבה, תרגום,נציג צ'אט ועוד לפרטים 058-7338281 תשלחו לי בוואטסאפ אני זמינה רוב שעות היום

    השבמחק
  54. היי, אם אני מכינה את העוגה עם כוס וחצי סוכר, או כוס ורבע סוכר, במקום שתיים,אז כמה כמות מים אצטרך להכניס בהתאם? תודה רבה (:

    השבמחק
  55. הי, הילדה שלי צליאקית, האם ניתן להמיר בקמח ללא גלוטן? ליום הולדת בגן צריך להכפיל כמויות?

    השבמחק
  56. היי, באיזה כוס מדידה השתמשת?
    והאם כפות הקקאו ששמת הן גדושות?
    תודה רבה!

    השבמחק
  57. רוצה לוודא שאני לא מתבלבלת - אחרי חירור ו"סןד הנימוחות" לא אופים שוב, נכון? אופים רק פעם אחת 40 דקות וזהו?

    השבמחק
  58. העוגה האולטימטיבית, הכנתי הרבה פעמים.. תוהה אם יעבוד עם קמח ללא גלוטן עבור ילד עם רגישות לגלוטן
    תודה

    השבמחק
  59. אחת העוגות!!!הבת שלי אלרגית לביצים וזאת העוגה הכי טעימה שיש אחרי הרבה ניסיונות של מתכונים אחרים אז רציתי להגיד לך תןדה רבה��

    השבמחק
  60. עוגה מעולה ,תודה רבה,אפשר להכין גם עם 2 כוסות קמח מלא או בו מין מלא?

    השבמחק
  61. הכנתי את העוגה הזאת עם קמח תמי (ללא-גלוטן)
    עם קמח מחיטה מלחאה 1100%, עם קמח מחיטה מלאה 80%, קמח כוסמין, קמח לבן...זה לא משנה
    היא מושלמת בכל קמח

    לפעמים, אם אני רוצה אותה יותר לחה, אני מוסיפה כף או שניים של רסק תפוחים

    זה הבסיס שלי לכל העוגות הבחושות - נניח, במקום מים מיץ תפוזים ולוותר על הקקאו.
    היא מהממת בכל מצב

    השבמחק
  62. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  63. עוגה מושלמת! יצא נימוח כ"כ!

    השבמחק