מכירים את עוגות השוקולד העסיסיות-נימוחות האלו? אלו שאי אפשר לסרב להן?
כאלו שכל ילד וכל מבוגר טורף בהנאה ואז לוקח עוד פיסה?
אז כזו ב ד י ו ק ,
ואתם הולכים להכין אותה בקלי קלות, עם המרכיבים הכי פשוטים שיש והאורחים שלכם יטרפו אותה ולא יאמינו לכם שהיא טבעונית!
לאורך השנים ניסיתי להכין כל מיני עוגות שוקולד טבעוניות, יש טעימות יותר ויש פחות, יש עם שילובי בננה/תפוח והפתעות אחרות. אבל כשראיתי וטעמתי את זו, נזכרתי בעוגות יום ההולדת של פעם. כל ביס עשיר, עסיסי, נמס בפה.
את המתכון לעונג הזה קיבלתי מנוי גל, שהכינה את העוגה שאז טעמתי.
המתכון התגלגל אליה מהדס ויינשטיין :)
נוי כתבה לי מתכון בכמות כפולה מזו שאני מצרפת כאן, כי הכינה את העוגה בתבנית מלבנית ענקית. אני מכינה אותה בגודל ביתי סטנדרטי, לכן הכמויות בהתאם וגם ערכתי שינויים קטנים.
מעבר למתכון עצמו שהוא נפלא, בסוף ההכנה יש טריק שמשדרג את כל העסק והופך את העוגה לעסיסית ונימוחה במידה טובה.
קבלו את עוגת השוקולד הטבעונית המדהימה 2-2-2.
למה קראתי לה 2-2-2? תגלו במרכיבים. כך גם קל מאד לזכור את המתכון.
המתכון מתאים לתבנית מלבנית סטנדרטית בסביבות גודל 18*28 או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
תמונה ביתית "פושטית" להמחשת העסיסיות :)
שימו לב! המתכון מתייחס לכוסות מדידה, אך לכפות ולכפיות מטבח ביתיות (ולא לכפות וכפיות מדידה).
מרכיבים לעוגה:
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות סוכר לבן/קנים (אפשר גם מעט פחות*)
2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
2/3 כוס שמן
6 כפות קקאו
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כף מיץ לימון או חצי כף חומץ
חצי כפית אבקת נס קפה
כפית סוכר
לציפוי גנאש שוקולד:
1 חב' שוקולד מריר פרווה (100 גרם)
1/4 קופסת שמנת צמחית (רבע מ-250 מ"ל)
1 כף מחמאה/שמן קוקוס (אופציונלי)
או ציפוי גנאש שוקולד קליל בשני מרכיבים פשוטים ע"פ המתכון הזה
או ציפוי מוס שוקולד עשיר בשני מרכיבים ע"פ המתכון הזה
איך להכין?
מחממים תנור ל180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים היטב את החומרים היבשים - קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה.
מוסיפים מים חמים, שמן ומיץ לימון/חומץ. מערבבים להתאחדות החומרים. הבלילה די נוזלית, זה בסדר.
מעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ-40 דק', עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והעוגה לא נראית לחה מדי (הקיסם יכול לצאת יבש גם לאחר אפייה בת פחות מ40 דק', כשהעוגה עדיין מעט לחה כשנוגעים בה - במקרה זה, השאירו אותה בתנור שתיאפה עוד - עד כ40 דק'). מכבים את התנור.
כ-5-10 דק' לאחר האפייה: מחוררים את העוגה בקיסם (מכל הלב, היא סבבה עם זה).
מערבבים בכוס את מרכיבי "סוד הנימוחות", מוזגים את התערובת לאט ובעדינות באופן שווה על העוגה המחוררת (שימו לב שהנוזל לא יתרכז במקום אחד!) ומכניסים אותה לתנור כשהוא כבוי.
בינתיים מחממים בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות) את מרכיבי גנאש השוקולד ומערבבים היטב לאחידות. מוזגים את ציפוי הגנאש על העוגה כשהיא חמה ומזיזים את התבנית בעדינות שיכסה את כל העוגה.
בתיאבון ועוד המון חגיגות! :)
הערות:
* במידה והחלטתם להפחית מעט מכמות הסוכר, הפחיתו גם מעט מהמים החמים.
* לתערובת העוגה ניתן להוסיף שוקולד מריר פרווה קצוץ/שוקולד צ'יפס ו/או אגוזים.
עוגת שוקולד טבעונית מדהימה, עוגת שוקולד טבעונית בחושה מדהימה, עוגת שוקולד טבעונית מושלמת, עוגת שוקולד ללא ביצים, עוגת שוקולד ללא לקטוז, עוגת שוקולד טבעונית 222 , נטול לקטוז, נטול ביצים, נטול אכזריות, עוגת שוקולד טבעונית מעולה, מתכון טבעוני קל, מתכון קל, מתכון קל לעוגת שוקולד, מתכון קל לעוגת שוקולד טבעונית אפויה, עוגת שוקולד טבעונית עם ציפוי שוקולד, עוגת שוקולד עם רכיבים פשוטים
כאלו שכל ילד וכל מבוגר טורף בהנאה ואז לוקח עוד פיסה?
אז כזו ב ד י ו ק ,
ואתם הולכים להכין אותה בקלי קלות, עם המרכיבים הכי פשוטים שיש והאורחים שלכם יטרפו אותה ולא יאמינו לכם שהיא טבעונית!
לאורך השנים ניסיתי להכין כל מיני עוגות שוקולד טבעוניות, יש טעימות יותר ויש פחות, יש עם שילובי בננה/תפוח והפתעות אחרות. אבל כשראיתי וטעמתי את זו, נזכרתי בעוגות יום ההולדת של פעם. כל ביס עשיר, עסיסי, נמס בפה.
את המתכון לעונג הזה קיבלתי מנוי גל, שהכינה את העוגה שאז טעמתי.
המתכון התגלגל אליה מהדס ויינשטיין :)
נוי כתבה לי מתכון בכמות כפולה מזו שאני מצרפת כאן, כי הכינה את העוגה בתבנית מלבנית ענקית. אני מכינה אותה בגודל ביתי סטנדרטי, לכן הכמויות בהתאם וגם ערכתי שינויים קטנים.
מעבר למתכון עצמו שהוא נפלא, בסוף ההכנה יש טריק שמשדרג את כל העסק והופך את העוגה לעסיסית ונימוחה במידה טובה.
קבלו את עוגת השוקולד הטבעונית המדהימה 2-2-2.
למה קראתי לה 2-2-2? תגלו במרכיבים. כך גם קל מאד לזכור את המתכון.
המתכון מתאים לתבנית מלבנית סטנדרטית בסביבות גודל 18*28 או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
תמונה ביתית "פושטית" להמחשת העסיסיות :)
שימו לב! המתכון מתייחס לכוסות מדידה, אך לכפות ולכפיות מטבח ביתיות (ולא לכפות וכפיות מדידה).
מרכיבים לעוגה:
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות סוכר לבן/קנים (אפשר גם מעט פחות*)
2 כוסות מים חמים (לא רותחים)
2/3 כוס שמן
6 כפות קקאו
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כף מיץ לימון או חצי כף חומץ
מרכיבי "סוד הנימוחות" - הוספה לאחר האפייה:
חצי כוס מים חמים או שליש כוס מים חמים ומעט חלב צמחי להשלמה לחצי כוס נוזלחצי כפית אבקת נס קפה
כפית סוכר
לציפוי גנאש שוקולד:
1 חב' שוקולד מריר פרווה (100 גרם)
1/4 קופסת שמנת צמחית (רבע מ-250 מ"ל)
1 כף מחמאה/שמן קוקוס (אופציונלי)
או ציפוי גנאש שוקולד קליל בשני מרכיבים פשוטים ע"פ המתכון הזה
או ציפוי מוס שוקולד עשיר בשני מרכיבים ע"פ המתכון הזה
איך להכין?
מחממים תנור ל180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים היטב את החומרים היבשים - קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה.
מוסיפים מים חמים, שמן ומיץ לימון/חומץ. מערבבים להתאחדות החומרים. הבלילה די נוזלית, זה בסדר.
מעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ-40 דק', עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והעוגה לא נראית לחה מדי (הקיסם יכול לצאת יבש גם לאחר אפייה בת פחות מ40 דק', כשהעוגה עדיין מעט לחה כשנוגעים בה - במקרה זה, השאירו אותה בתנור שתיאפה עוד - עד כ40 דק'). מכבים את התנור.
כ-5-10 דק' לאחר האפייה: מחוררים את העוגה בקיסם (מכל הלב, היא סבבה עם זה).
מערבבים בכוס את מרכיבי "סוד הנימוחות", מוזגים את התערובת לאט ובעדינות באופן שווה על העוגה המחוררת (שימו לב שהנוזל לא יתרכז במקום אחד!) ומכניסים אותה לתנור כשהוא כבוי.
בינתיים מחממים בבן מארי (או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות) את מרכיבי גנאש השוקולד ומערבבים היטב לאחידות. מוזגים את ציפוי הגנאש על העוגה כשהיא חמה ומזיזים את התבנית בעדינות שיכסה את כל העוגה.
בתיאבון ועוד המון חגיגות! :)
הערות:
* במידה והחלטתם להפחית מעט מכמות הסוכר, הפחיתו גם מעט מהמים החמים.
* לתערובת העוגה ניתן להוסיף שוקולד מריר פרווה קצוץ/שוקולד צ'יפס ו/או אגוזים.
עוגת שוקולד טבעונית מדהימה, עוגת שוקולד טבעונית בחושה מדהימה, עוגת שוקולד טבעונית מושלמת, עוגת שוקולד ללא ביצים, עוגת שוקולד ללא לקטוז, עוגת שוקולד טבעונית 222 , נטול לקטוז, נטול ביצים, נטול אכזריות, עוגת שוקולד טבעונית מעולה, מתכון טבעוני קל, מתכון קל, מתכון קל לעוגת שוקולד, מתכון קל לעוגת שוקולד טבעונית אפויה, עוגת שוקולד טבעונית עם ציפוי שוקולד, עוגת שוקולד עם רכיבים פשוטים
נראה מעולה,
השבמחקאני לא אוכלת מוצרי חיטה, אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין?
היי,
מחקתודה רבה לך :)
לפי מה שאנשים מספרים ומעידים, ניתן להחליף קמח לבן בקמח כוסמין והתוצאות טעימות מאד.
אני טרם ניסיתי.
כידוע לי, קמח כוסמין עשוי גם הוא מחיטה (רק שהוא בריא יותר ומכיל רכיבים חיוניים). האם זה מתאים לך?
היי לאיזה שמן הכוונה?
מחקקמח כוסמין אינו חיטה טחונה, אלא כוסמין טחון.
מחקכוסמין נחשב לזן עתיק של חיטה. אבל זהו צמח אחר, והקמח שונה ונחשב לבריא יותר.
הי אפרת,
מחקתודה רבה על ההסבר, טוב לדעת :)
חשבתי שההימנעות היא מגלוטן ולכן חשבתי שכוסמין גם הוא לא מתאים כי הוא מכיל גלוטן.
בכל מקרה, מעניין לדעת.
נופר
הוא מכיל פחות גלוטן מקמח לבן
מחקהכנתי את העוגה. מריחה מעולה! מחר יש לנו מסיבת יומהולדת. היא תהייה סבבה בחוץ? או שיש צורך שאשמור במקרר למחר?
השבמחקהיי מורן, רק עכשיו ראיתי את השאלה,
מחקאני שומרת במקרר והיא נשמרת מעולה ולדעתי אפילו טעימה יותר אחרי התגבשות במקרר.
אשמח לדעת איך יצאה :)
בתיאבון ומזל טוב!
נופר
העוגה יצאה מצויין... היו 3 עוגות, וזו נטרפה ולא נשאר פירור!!! תודה על מתכון מעולה :) עכשיו הכנתי שוב ... "סתם" לסופשבוע :)
מחקאיזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן, משמח מאד :)
מחקסופ"ש מתוק, טעים ונעים!
נופר
עוגה מהממת!! אנסה בקרוב
השבמחקתודה לך חנה,
מחקאשמח מאד לשמוע איך יצאה :)
בתיאבון!
נופר
נראה מעולה!! העוגה יכולה לצאת טובה גם בלי סוד הנימוחות?? חוששת קצת מטעם הקפה...
השבמחקהיי נטע,
מחקתודה רבה.
אל תוותרי על "סוד הנימוחות"! לעוגה יש טעם מובהק וחלומי של שוקולד, הקפה לא מורגש כלל אלא מוסיף איזון נעים לטעמים.
אם את ממש חוששת, את יכולה להוסיף את סוד הנימוחות ללא אבקת הנס קפה (מים חמים וסוכר עם/בלי חלב צמחי).
אשמח מאד לדעת איך יצאה.
בתיאבון!
נופר
וואו העוגה כל כך פשוטה להכנה ויוצאת סופר טעימה שהכנתי אותה כבר 3 פעמים בשבועיים האחרונים כי היא פשוט התחסלה!!!!
השבמחקתודה רבה על המתכון במיוחד על סוד הנימוחות והציפוי אין דברים כאלה!! גאוני ! טעים! מדהים!
שלום לך,
מחקאיזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן. שמחה שאתם נהנים ממנה כמו האורחים שלי וכמוני :)
בתיאבון!
נופר
נראה מעולה,מכינים עם כוסות וכפות רגילות?{לא כלים מיוחדים למדידה}?
השבמחקתודה רבה. כתוב בתחילת המתכון, מדובר בכוסות מדידה אבל בכפות וכפיות מטבח ביתיות :)
מחקאשמח לדעת איך יצא. בתיאבון!
נופר
בטוח שאין ביצים בעוגה? היא יוצאת גבוהה?
השבמחקנ.ב אפשר להמיר בקמח כוסמין?
היי,
מחקאני מתנצלת על העיכוב בתגובה.
בוודאות אין ביצים בעוגה.
גובה העוגה תלוי בתבנית שמכינים בה, בתבנית עגולה 24 היא יוצאת גבוהה יחסית.
לא ניסיתי אבל אומרים שקמח לבן ניתן תמיד להמיר בקמח כוסמין לבן.
אשמח לדעת איך יצא.
בתיאבון!
נופר
הי, האם אפשר להכין את העוגה יומיים לפני האירוע? אם כן, האם להכין אותה עם סוד הנימוחות או את זה להוסיף ביום האירוע?
השבמחקהיי עינב,
מחקאני מתמנצלת על העיכוב בתגובה.
אפשר להכין את העוגה יומיים לפני אירוע. במקרר היא אפילו טעימה יותר יום-יומיים אחרי.
לגב סוד הנימוחות, האמת שלא ניסיתי להוסיף אותו יומיים אחרי,
לכן אני מציעה להכין עם סוד הנימוחות ולאחסן כך במקרר.
אשמח לדעת במה בחרת ואיך יצאה.
בתיאבון!
נופר
העוגה יצאה מדהים! כולם נהנו וביקשו מתכון :) תודה רבה!
השבמחקהיי,
מחקאיזה כיף לדעת! תודה רבה שחזרת לעדכן.
מוזמנים להמשיך ליהנות :)
נופר
שמחתי לגלות כאן מתכון טוב מאד.. אפשר לנסות עם כוס ורבע סוכר חום, קמח כוסמין ולשים כוס ורבע מים.. היחס בין מים לסוכר בסדר?
השבמחקהיי,
מחקתודה רבה.
טרם ניסיתי אבל נראה לי שכוס וחצי מים על כוס ורבע סוכר ו2 כוסות קמח יהיה בסדר.
אשמח לדעת איך יצא.
בתיאבון!
נופר
היי, אני נמצאת בארה"ב וכמעט בלתי אפשרי למצוא פה שמנת צמחית. במה אפשר להחליף את רכיב השמנת הצמחית בעוגה? תודה
השבמחקהיי,
מחקאפשר להכין גנאש שוקולד קליל ללא שמנת צמחית או להכין גנאש-מוס שוקולד עם קרם קוקוס.
שתי האפשרויות מופיעות כאן במתכון בחלק של הגנאשים.
אשמח לדעת במה בחרת ואיך יצא.
בתיאבון!
נופר
עוגה פצצה
השבמחקהיי דורי,
מחקכיף לשמוע. תודה שחזרת לעדכן :)
נופר
מעולה ובאמת משתבח אחרי יום במקרר. תודה!
השבמחקהיי,
מחקשמחה שגם אתם נהניתם ממנה אחרי יום במקרר :)
איזה כיף לקרוא, תודה שחזרת לעדכן!
נופר
התחלתי להכין את העוגה וגיליתי שאין לי סודה לשתייה במה אפשר להמיר?
השבמחקתודה����
היי לובה,
מחקאם אין את יכולה להוסיף חצי כפית אבקת אפייה במקום הסודה לשתייה ולוותר על מיץ הלימון/חומץ.
אשמח לדעת איך יצאה.
בתיאבון!
נופר
היי,
השבמחקשאלה לי!
אני מביאה את העוגה להיום בערב אבל בא לי להכין אותה כבר עכשיו, היא טעימה כשהיא קרירה מהמקרר או שמשמעותית יותר כשהיא חמה?
היי,
מחקטעימה אפילו עוד יותר אחרי קירור :)
אשמח לדעת איך יצאה.
תהנו!
נופר
הי, מתכננת להכין את העוגה, הקטע עם הקיסם- חורים עד לתחתית העוגה? רק על פני השטח? הרבה חורים? אני פוחדת שזה לא יפרק את העוגה..
השבמחקהי, מתכננת להכין את העוגה, הקטע עם הקיסם- חורים עד לתחתית העוגה? רק על פני השטח? הרבה חורים? אני פוחדת שזה לא יפרק את העוגה..
השבמחקהיי דפי,
מחקלחורר בכיף בחלק העליון של העוגה עד האמצע בערך, לא עד הסוף.
אשמח לדעת איך יצאה.
תהנו ושנה טובה :)
נופר
הי, אני לא משתמשת באף שמן חוץ משמן קוקוס או זית . האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במתכון ? ( יש לי גם חמאה טבעונית,רסק תפוחים..)
השבמחקתודה!
היי סיגל,
מחקאפשר בהחלט להשתמש בשמן קוקוס.
אשמח לדעת איך יצא.
תהנו :)
נופר
תודה תודה יצא טעים מאוד מאוד, כוס קמח אחת החלפתי בקמח מלא והורדתי את הסוכר לכוס אחת שחציה סוכר לבן וחציה סוכר חום כהה. אפיתי בטוסטר אובן והיה מוכן במהירות ועשיתי עם הגנש הקליל למעלה לפי העין. יחד עם קפה קר על בסיס חלב אורז אחלה הפסקת קפה. עכשיו נראה מה יגיד המבקר הקשוח יותר.
השבמחקהיי דפנה,
מחקשמחה לקרוא שאהבת והיה קל ומהיר :)
שנה טובה!
נופר
אם נעשה את העוגה בתבנית מרובעת חד פעמית בגודל בינוני היא תצא בסדר? ביחס לגובה שלה?
השבמחקהיי Nofya,
מחקהמתכון מתאים לתבנית מלבנית בסביבות גודל 20*30. באיזה גודל התבנית שלך?
אם כבר הכנת, אשמח לדעת איך יצא.
בהיאבון :)
נופר
הי שוב, חושבת להכין שוב את העוגה והפעם עם המוס מעל, השאלה אם הוא חייב לשבת במקרר...
השבמחקאכן חייבת קירור לדעתי. בימי החורף אפשר להשאיר יותר זמן מחוץ למקרר, אבל אם היא תהיה הרבה זמן מחוץ למקרר אז עדיף להכין גנאש שוקולד במקום מוס.
מחקאשמח לדעת איך יצאה.
תהנו :)
נופר
נראית מעולה ואני אפילו לא טבעונית עדיין...כמה זמן נשמרת במקרר ועדיין טעימה?
השבמחקהיי יפעת
מחקתודה רבה, היא באמת מאד טעימה :)
לדעתי יכולה להישמר כשבוע ואפילו יותר.
אם בעניין של מתי להכין, לדעתי כדאי להכין גג יומיים לפני ההגשה.
בכל מקרה, אם רוצים לשמור נשמרת אח"כ היטב במקרר ונהדר גם לחתוך אותה לריבועים ולשמור בקופסה במקפיא - היא מדהימה! מעין עוגת בראוניז גלידה.
תהנו :)
נופר
שלום. ליומהולדת של 25 ילדים בני 4. שאוכלים חתיכה קטנה... האם להכפיל כמויות?
השבמחקלדעתי לכמות כזו כדאי להכפיל כמויות, מקסימום נשארים עם עוגה טעימה ליום למחרת.
מחקאשמח לדעת איך יצאה :)
תהנו,
נופר
לאיזו תבנית עגולה המתכון מתאים?
השבמחקהיי יעל,
מחקלתבנית עגולה בגודל 24 ס"מ.
אשמח לדעת איך יצאה.
תהנו :)
נופר
היי, שוב אני :)
השבמחקלתבנית חד פעמית ענקית- להכפיל כמויות?
או להשאיר בכמויות הרגילות? בד'כ אני עושה בתבנית רגילה אבל אני צריכה תבנית ענקית הפעם
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקוואו פשוט עוגה מופלאה,הכנתי אותה עם קמח כוסמין מלא ובמקום סוכר שמתי כוס וחצי נוזל אגבה ועדיין יצא מושלם... תודה רבה על מתכון משובח. יש לי טיפ: אני מכינה במג'ימיקס את הגנאש ויוצא מבריק ומושלם - את השמנת מחממים בסיר, את השוקולד שוברים לקוביות לתוך המג'ימיקס ומפעילים. את השמנת החמה שופכים לאט פנימה תוך כדי הפעלה, וזהו. מוכן ומושלם.(פחות מ5 דקות של הכנה מרגע פתיחת המקרר להוצאת השמנת ועד שמתקבל גנאש של שוקולטייר)
השבמחקהי נופר, יש לי שוקולוית שאני רוצה להשתמש בה לעוגה הזו... את יכולה לעזור?
השבמחקהיי, זה המווווון סוכר! כוס אחת לא תעשה את העבודה?
השבמחקנסיון שלישי- העוגה קורסת לי פנימה ולא נעשית באמצע. עשיתי הכל בול לםי המתכון כולל גודל תבנית והכל. מה יכול להשתבש בדרך?
השבמחקאת כנראה מוציאה אותה לפני שהיא מוכנב לגמרי. לאפות בחום 170 ולבדוק עם קיסם שיוצא יבש.
מחקהיי! עוגה מדהימה, הכנתי אותה כבר כמה פעמים.
השבמחקהפחתתי את הסוכר והמים לכוס ורבע כל אחד.
מה שכן - העוגה לא נחתכת טוב. תמיד מתפוררת בחיתוך. יש לך מושג למה זה קורה?
רעיון איך לשפר את זה?
אני מכינה ב2 תבניות אינגליש קייק.
היייי
השבמחקהחלפתי לקמח כוסמין
העוגה יצאה ממש טעימה אבלללל
היא התפרקה לי :(
יש השערה למה?
טוב עכשיו תורי. אמנם עברו שנתיים אבל רק עכשיו ראיתי את העוגה ונגנבתי. מקווה שיצאה בסדר!
השבמחקהיי! יש לי חברה אהובה שרגישה לשמן קנולה. האם ניתן להכין את העוגה עם שמן קוקוס? ממירים לאותה כמות או שהכמויות משתנות? תודה
השבמחקהי את יכולה להמיר לשמן חמניות באותה כמות. ראיתי בתגובות קודמות שאפשר להשצמש בשמן קוקוס אבל הייתי מפחיתה כמויות.
מחקהיי רציתי לשאול אם ניתן להקפיא כמאפינס?
השבמחקהכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון ליום הולדת של הבת שלי בגן (היה חשוב לי שכל הילדים בלי יוצא מן הכלל יוכלו לאכול). היה אחלה!! תודה על מתכון מעולה!
השבמחקהיי, העוגה הזו מעולה! רציתי לשאול.. יש אפשרות להכין אותה בלי קקאו, ולשלב אולי סוכר וניל ותמצית וניל כדי ליצור עוגה בטעם וניל?
השבמחקהי נופר!
השבמחקהיא עולה הרבה מעבר לגובה הבלילה?
או נשארת פחות או יותר באותו הגובה?
לאחר אפייה כמובן...
היי, האם ניתן להמיר את הקקאו בשוקולית?
השבמחקהי,
השבמחקאם אני מכינה בתבנית של קאפקייקס צריך לחמם בתנור פחות זמן?
תודה!
מאז שגיליתי את העוגה הזו היא העוגה שמככבת אצלנו בבית, מושלמת.שוקולדית,רכה ונשארת עסיסית . אגב אני לא עושה את סוד הנימוחות,טעים לנו בלי. מומלצת!
השבמחקאין לי אבקת אפייה מה אפשר לעשות?
השבמחקהיי
השבמחקהעוגה הזו הפכה לעוגה פופולרית ממש בבית וגם כעוגת יום הולדת בגן.אני רוצה להכין אותה כמאפינס .זה יכול להצליח .נכון ? רק זמן אפיה קצר יותר.
האם מדובר ב6 כפות קקאו "שטוחות" או גדושות?
השבמחקהאם מדובר ב6 כפות קקאו "שטוחות" או גדושות?
השבמחקאני ממש לא טובה במטבח - העוגה היתה ממש קלה לעשייה וכולם אהבו אפילו לא יכלו לזהות שזה טבעוני! שאפו!
השבמחקהיי אפשר כמויות לעוגה הנהדרת הזאת בספל?
השבמחקהיי אפשר כמויות לעוגה הנהדרת הזאת בספל?
השבמחקהיי אפשר כמויות לעוגה הנהדרת הזאת בספל?
השבמחקהייייי מתאים לתבנית מלבנית בינונית?
השבמחקהעוגה מושלמת!!! גם אחרי שבוע. היא נימוחה וטעימה!!
השבמחקנראה מעולה , האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן? מייפל?
השבמחקתודה
השבמחקדרושים לעבודה מהבית בהקלדה, הזנת נתונים, כתיבה, תרגום,נציג צ'אט ועוד לפרטים 058-7338281 תשלחו לי בוואטסאפ אני זמינה רוב שעות היום
היי, אם אני מכינה את העוגה עם כוס וחצי סוכר, או כוס ורבע סוכר, במקום שתיים,אז כמה כמות מים אצטרך להכניס בהתאם? תודה רבה (:
השבמחקהי, הילדה שלי צליאקית, האם ניתן להמיר בקמח ללא גלוטן? ליום הולדת בגן צריך להכפיל כמויות?
השבמחקהיי, באיזה כוס מדידה השתמשת?
השבמחקוהאם כפות הקקאו ששמת הן גדושות?
תודה רבה!
רוצה לוודא שאני לא מתבלבלת - אחרי חירור ו"סןד הנימוחות" לא אופים שוב, נכון? אופים רק פעם אחת 40 דקות וזהו?
השבמחקהעוגה האולטימטיבית, הכנתי הרבה פעמים.. תוהה אם יעבוד עם קמח ללא גלוטן עבור ילד עם רגישות לגלוטן
השבמחקתודה
אחת העוגות!!!הבת שלי אלרגית לביצים וזאת העוגה הכי טעימה שיש אחרי הרבה ניסיונות של מתכונים אחרים אז רציתי להגיד לך תןדה רבה��
השבמחקעוגה מעולה ,תודה רבה,אפשר להכין גם עם 2 כוסות קמח מלא או בו מין מלא?
השבמחקהכנתי את העוגה הזאת עם קמח תמי (ללא-גלוטן)
השבמחקעם קמח מחיטה מלחאה 1100%, עם קמח מחיטה מלאה 80%, קמח כוסמין, קמח לבן...זה לא משנה
היא מושלמת בכל קמח
לפעמים, אם אני רוצה אותה יותר לחה, אני מוסיפה כף או שניים של רסק תפוחים
זה הבסיס שלי לכל העוגות הבחושות - נניח, במקום מים מיץ תפוזים ולוותר על הקקאו.
היא מהממת בכל מצב
תודה
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקעוגה מושלמת! יצא נימוח כ"כ!
השבמחק