אין מי שלא משתגע מהמרק הכתום שאמא שלי מכינה.
זה לא עוד מרק כתום,
מבחינתי זה ה-מלך של המרקים הכתומים,
ולא בכדי,
הוא עשיר, סמיך, קרמי ומלא בכל טוב,
כ"כ הרבה טוב, שחוץ מלמלא את החושים בעונג,
הוא גם ממלא את הגוף בכל אבות המזון,
משמע מדובר בארוחה מלאה ובריאה בסיר אחד :)
עשירה בחלבונים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ועוד,
ויש בו רכיב שלא נתקלתי בו באף מרק כתום, חוץ מהמרק הכתום של אמא שלי.
החלק הכיפי הנוסף הוא שהוא כמובן פשוט להכנה,
כל שתצטרכו מעבר לרכיבים, הם סיר ובלנדר מוט (או מעבד מזון).
טוב, גז וכיריים לא באמת צריך להזכיר!
מרכיבים:
בצל בינוני-גדול קצוץ גס
3 גזרים חתוכים גס
3 בטטות חתוכות גס
2 כוסות עדשים אדומות יבשות
4-5 שיני שום חצויות
ככפית גדושה מלח
מעט פלפל שחור גרוס/טחון
מעט אגוז מוסקט (אופציונלי)
מעט שמן זית לטיגון
איך מכינים?
1) מחממים שמן זית/קנולה בסיר גדול, מטגנים את הבצל הקצוץ גס, מוסיפים את שיני השום החצויות והעדשים האדומות וממשיכים לטגן תוך ערבוב עם כף עץ.
מוסיפים את הירקות החתוכים והתבלינים ומערבבים.
2) מוסיפים מים לכיסוי כל הירקות והעדשים.
3) מבשלים על אש קטנה (או בינונית אם זמנכם או פיוזכם קצר ;) ) עד שהירקות רכים.
4) טוחנים את כל תכולת הסיר עם בלנדר מוט/מעבד מזון למרקם קרמי. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול ע"פ הצורך.
5) לאחר הטחינה ניתן להוסיף מים ע"פ רצונכם ליצירת מרקם פחות סמיך, לערבב היטב לאחידות.
6) מגישים ואוכלים בהנאה.
לבריאות! :)
מרק כתום, מרק טבעוני, מרק ירקות שורש, מרק ירקות כתומים, ארוחה בסיר, ארוחת מרק, ארוחה מלאה בקלות, ארוחה טבעונית, מתכון טבעוני, מרק ירקות ועדשים, מרק כתום עם עדשים, ארוחה מלאה מהצומח, ארוחה צמחית מלאה, ארוחה עם חלבון מהצומח, חלבונים מהצומח, ארוחה צמחית בקלי קלות, ארוחה צמחית מהירה, ארוחה טבעונית בסיר אחד, ארוחה טבעונית מהירה וקלה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה