חנוכה כבר פה, ואיתו מבול של מתכונים רוויי שומן, טיגון וכאב לב (תרתי משמע. לכולנו ידוע שהאוכל הזה מזיק ללב). רק לא אצלי.
אבל בכ"ז, מה עם נס פח השמן?
מה עם אוכל טעים לנשמה?
מה עם נס?
הו! אז זהו, שיש לי נס משהו משהו בשבילכם,
פשוט, קל, טעים,
מאיר את הנשמה ומשמח כל לב (וכל בלוטות טעם).
מדובר בגרסה פשוטה ומיוחדת לקינוח (המיותר מבחינתי) הקרוי סופגניה.
רגע, שנייה! לפני שאתם מתעצבנים עליי וסוגרים את החלון,
מה דעתכם על מאפינס אוורירי, מתקתק וטעים עם הפתעות מתוקות בפנים?
שוקולד, ריבה/קונפיטורה, ממרח קרמל/לוטוס, חמאת בוטנים?
אז תקשיבו לי, לא חשוב איך אתם מדמיינים את זה,
זה יותר טוב!
תאכלס, ביננו, מי רוצה כמויות של שומן (טראנס/רווי/אחר) שייצמדו לו לדפנות של הגוף (ושל כלי הדם...)?
טוב תירגעו, אני לא הורסת חגיגות
ההיפך - אני מציעה לכם הצעה משופרת - מענגת את החושים ושפויה לגוף ולנשמה :)
מאפינסופגניה!
מאפינס וניל עם הפתעות בפנים - מילויים שונים ומטריפים,
קונפיטורה, ריבה, שוקולד, קרמל, חמאת בוטנים ומה שרק תרצו, הכל הולך.
מאז ומתמיד אני אומרת שבמקום סופגניה עדיפה פרוסת עוגה אפויה או צנים עם ריבה ;)
את המושג מאפינסופגניה ראיתי פעם בבלוג הנפלא של הדס Pink Lady והוא היה בדיוק לרוחי. לא ניסיתי להכין את המתכון שלה, אבל ע"פ ניסיוני עם המתכונים שלה, אני בטוחה שהוא טעים.
עד היום בחנוכה (ובכל ימות השנה) נהניתי מעוגות, מאפים ומתוקים שונים, שהם לא סופגניות. השנה החלטתי סופסוף להכין את הגרסה שלי למאפינסופגניות, כדי שהמאפה החם והמתוק שאכין יהיה עוד יותר מותאם לרוח החג :)
את המושג מאפינסופגניה ראיתי פעם בבלוג הנפלא של הדס Pink Lady והוא היה בדיוק לרוחי. לא ניסיתי להכין את המתכון שלה, אבל ע"פ ניסיוני עם המתכונים שלה, אני בטוחה שהוא טעים.
עד היום בחנוכה (ובכל ימות השנה) נהניתי מעוגות, מאפים ומתוקים שונים, שהם לא סופגניות. השנה החלטתי סופסוף להכין את הגרסה שלי למאפינסופגניות, כדי שהמאפה החם והמתוק שאכין יהיה עוד יותר מותאם לרוח החג :)
שלא תטעו, בשביל ה'חטאים' הקטנים והמעולים האלה, לא נדרש כל מאמץ. ולשמחתנו הם אפילו לא ממש חטאים, רק מרגישים כך.
5-10 דק' 'עבודה': מערבבים הכל בקערה אחת, משלבים בצק ומילוי וצ'יק צ'ק לתנור.
אני במקומכם כבר הייתי מזמן במטבח :)
תערובת הבצק:
1.5 כוסות קמח לבן
חצי כוס סוכר לבן/קנים
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות תמצית וניל או שקית סוכר וניל
שליש כוס שמן צמחי נייטרלי (כמו שמן קנולה/סויה וכד')
רבע כוס שמן קוקוס (*אפשר להשתמש בשמן רגיל- ראו הערה חשובה בתחתית הדף)
רבע כוס שמן קוקוס (*אפשר להשתמש בשמן רגיל- ראו הערה חשובה בתחתית הדף)
כ-3/4 כוס חלב צמחי/מים
4 כפות רסק תפוחי עץ לא ממותק (מקופסה או מתפוח אמיתי*)
קורט מלח
קונפיטורה או ריבה בכל טעם שאוהבים
ממרח שוקולד פרווה
חמאת בוטנים ממותקת
ממרח קרמל/לוטוס פרווה
ריבת חלב פרווה
אבקת סוכר
איך מכינים?
1) משמנים תבנית שקעים של מאפינס או קאפקייקס, את התחתית והדפנות.
2) מחממים תנור ל180 מעלות.
3) תערובת הבצק:
מערבבים היטב את החומרים היבשים (קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח), מוסיפים את הרטובים (רסק תפוחים, שמן, חלב צמחי/מים, תמצית וניל), מערבבים להתאחדות.
4) בעזרת כף מעבירים מתערובת הבצק לכל שקע בתבנית עד ל1/3 מגובה השקע (בתבנית שלי זה יצא בערך כף, כף וקצת).
מוסיפים מעל התערובת, במרכזה, כחצי כפית מהמלית שבחרתם (שוקולד, ריבה/קונפיטורה, חמאת בוטנים, ממרח קרמל פרווה, ריבת חלב פרווה או שילובים ביניהם!).
לאחר האפייה, הטעם של ממרח שוקולד הפרווה מעולה - בטעם של מלית השוקולד של קרואסון שוקולד חם :)
מכסים את המלית בתערובת הבצק עד ל2/3 מגובה השקע.
5) אופים כ25 דקות, עד שקיסם שננעץ קרוב לשולי המאפינס יוצא יבש.
6) מצננים על רשת.
7) מחלצים בעדינות מהשקעים. מפזרים אבקת סוכר.
8) זוללים ונהנים מקינוח שווה וממכר בלי יותר מדי נקיפות מצפון!
אין כאן טיגון, אין כמויות אדירות של שמן, אין שומן טראנס, אין שומן רווי מהחי או שום רכיב שנלקח מבעלי חיים וכולל חומרים מזיקים.
בקיצור - תרשו לעצמכם ליהנות ממאפינסופגניות ביתיות
כל הטוב הזה מגיע לכם :)
הערות:
* ניתן להשתמש בשמן קנולה/סויה/חמניות במקום שמן הקוקוס - אבל הכי מומלץ להשתמש בשמן קוקוס - הוא מוסיף מרקם משגע ואין טעם של קוקוס! מבטיחה.
* ניתן להשתמש ברסק תפוחים ביתי. לקלוף תפוח, לרסק במעבד מזון או במגרדת, ולהשתמש בכמות ע"פ המתכון.
* ניתן להשתמש בחצי כוס קמח מלא והיתר קמח לבן.
המאפינסופגניות שבתמונות עשויות כך ואנשים אוהבי מאפים (לא טבעוניים) שאכלו - אהבו מאד. אולם, הקמח המלא מורגש מעט, כך שאם ברצונכם להכין לאורחים אני ממליצה להכין ע"פ המתכון המקורי ולהשתמש בקמח לבן בלבד. כמובן נתון לשיקולכם ומוזמנים להתנסות כך וכך ולהחליט.
מאפינסופגניות טבעוניות, מאפינס סופגניות טבעוניות, מאפינס טבעוני עם מילויים שונים, עוגות קאפקייקס טבעוניות, מאפינס סופגניות פרווה ללא ביצים, ללא חלב, נטול לקטוז, סופגניות טבעוניות אפויות, סופגניות אפויות, מאפה סופגניות אפויות במילוי ריבה, שוקולד, ממרח לוטוס, קרמל, ריבת חלב פרווה טבעוניתף ללא מרגרינה, ללא חמאה, ללא שומן טראנס. vegan muffins sufgania, baked jelly doughnut* ניתן להשתמש ברסק תפוחים ביתי. לקלוף תפוח, לרסק במעבד מזון או במגרדת, ולהשתמש בכמות ע"פ המתכון.
* ניתן להשתמש בחצי כוס קמח מלא והיתר קמח לבן.
המאפינסופגניות שבתמונות עשויות כך ואנשים אוהבי מאפים (לא טבעוניים) שאכלו - אהבו מאד. אולם, הקמח המלא מורגש מעט, כך שאם ברצונכם להכין לאורחים אני ממליצה להכין ע"פ המתכון המקורי ולהשתמש בקמח לבן בלבד. כמובן נתון לשיקולכם ומוזמנים להתנסות כך וכך ולהחליט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה